Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

hsg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karinka233 Nowa

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam pytanie w ktorym dniu cyklu to badanie sie wykonuje? i czy mozna je wykonac w czasie leczenia antybiotykiem dopochwowo?

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badanie wykonuje się w pierwszej ołowie cyklu ale czy można w przypadku kuracji antybiotykiem dopochwowym to wydaje mi się ze nie bo pewnie masz jakiś stan zapalny

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • karinka233 Nowa

Wysłany: 2 lipca 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tez tak sobie myslalam o tym, dzieki za odpowiedz :)

• angi_o Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam HSG w czerwcu.
    Robi się te badanie zaraz po @ i do owulacji czyli przeważnie do połowy cyklu.Musisz być całkowicie zdrowa żeby z kontrastem nie wpuścić dalej bakterii z pochwy jeśli jakieś są bo później może dojść do zapalenia przydatków i innych nieprzyjemnych powikłań. Lekarz powinien Ci powiedzieć o tym i zrobić cytologię i badanie na czystość pochwy.A i przynajmniej na dwa dni przed badaniem nie można się kochać a po HSG można od razu się starać.

zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ