X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

hsg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karinka233 Nowa

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mam pytanie w ktorym dniu cyklu to badanie sie wykonuje? i czy mozna je wykonac w czasie leczenia antybiotykiem dopochwowo?

• sylwiunia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badanie wykonuje się w pierwszej ołowie cyklu ale czy można w przypadku kuracji antybiotykiem dopochwowym to wydaje mi się ze nie bo pewnie masz jakiś stan zapalny

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
  • karinka233 Nowa

Wysłany: 2 lipca 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tez tak sobie myslalam o tym, dzieki za odpowiedz :)

• angi_o Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam HSG w czerwcu.
    Robi się te badanie zaraz po @ i do owulacji czyli przeważnie do połowy cyklu.Musisz być całkowicie zdrowa żeby z kontrastem nie wpuścić dalej bakterii z pochwy jeśli jakieś są bo później może dojść do zapalenia przydatków i innych nieprzyjemnych powikłań. Lekarz powinien Ci powiedzieć o tym i zrobić cytologię i badanie na czystość pochwy.A i przynajmniej na dwa dni przed badaniem nie można się kochać a po HSG można od razu się starać.

zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ