HSG, jak się przygotować?
-
Cześć dziewczyny. Jakie badania wykonywałyście przed HSG?
W jednym szpitalu wymagają tylko biocenozę pochwy. W innym biocenozę crp i chlamydię z krwi. Mój lekarz nie zlecił mi żadnego z tych badań. Jestem zdezorientowana. Liczyłam, że uda mi się w przyszłym cyklu wykonać badanie, ale nie wiem czy zdążą przyjść wyniki z krwi. Jesli wybiorę szpital, w którym wymagają mniej badań to będzie bezpieczne dla mnie? Jak to u was wyglądało?36 cykl😶
💊Duphaston w II połowie cyklu
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Powinnaś mieć wykonana biocenoze i wymazy MUCHa, Mycoplasma, Ureaplasma i Chlamydia. Przy HSG istnieje ryzyko przetransportowania tych bakterii dalej co moze wiązać sie z złymi konsekwencjami. Zadbalabym również o to żeby mieć ważna cytologie.
Ja sama jestem przypadkiem że mamy jednego partnera całe życie a miałam ureaplasme bez żadnych objawów. Biocenoza I cytologia zawsze ok. Warto przesunąć HSG o cykl ale mieć pewność że wszystko jest ok.Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
🍀🍀🍀🍀

-
Ja miałam robioną biocenozę i w szpitalu tylko tego wymagali. HSG robił mi lekarz, u którego się leczę i wszystko było dobrze.Malamia wrote:Cześć dziewczyny. Jakie badania wykonywałyście przed HSG?
W jednym szpitalu wymagają tylko biocenozę pochwy. W innym biocenozę crp i chlamydię z krwi. Mój lekarz nie zlecił mi żadnego z tych badań. Jestem zdezorientowana. Liczyłam, że uda mi się w przyszłym cyklu wykonać badanie, ale nie wiem czy zdążą przyjść wyniki z krwi. Jesli wybiorę szpital, w którym wymagają mniej badań to będzie bezpieczne dla mnie? Jak to u was wyglądało?Aktualnie 45cs -
Ja miałam HSG w klinice. Najpierw miałam pobierane wymazy na bakterie tlenowe i beztlenowe oraz MUCHa. I lekarka liczył czy zdążą przyjść wyniki, żeby ewentualnie wyleczyć jakby coś znaleźli.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI
01/26 cykl naturalny
02/26 IUI? -
Ja miałam doksycykline przez 7 dni po badaniu 😄Dotipik wrote:Podobnie, ale i tak z tego co pamiętam, dzień przed i po doksycyklina.Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 IVF: ❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -