X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne hsg po badaniu potrzebuje porady
Odpowiedz

hsg po badaniu potrzebuje porady

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.:)Jestem po badaniu hsg mialam w poniedzialek i jakos przezylam i powoli dochodze do siebie co wy o ty myslicie czy mozna sie starac w tym samym cykle czy lepiej dac sobie spokoj dodam ze mam pco i jajowody zostaly udroznione i jeszcze nadodatek mam cykle bezoowulacujne w sumie zobacze co teraz po tym badaniu bede czy mam sie zapisac do lekarza i oporosic go o jakies tab. na owulacje kurde zapomnialam sie go o to zapytac ...o losie moze wy cos poradzicie z góry dzieki:):):)pozdrawiam wszystkie staraczki:);)

Magda26
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam HSG 16 września i w tym cyklu lekarz zabronił nam się starać. Od nowego cyklu mamy zielone światło ;-)

Fajnie, że udało im się udrożnić ale jeśli nie miewasz owulacji to jakieś wspomacze powinnas raczej dostać ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. dzieki za info...oby sie wkoncu udalo;)

Magda26
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie;)

Magda26
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam w tym cyklu HSG i nie możemy się starać. Oprócz tego mam dłuugie cykle i PCO. Dostałam więc luteinę od 20 dc a od przyszłego clo. Powinnaś zapytać lekarza o jakiś wspomagacz od przyszłego cyklu. Podobno po HSG jest łatwiej zajść w ciąże więc powinnaś działać od razu kiedy tylko można i z dodatkową stymulacją skoro Twoje cykle są bezowulacyjne.
    Również trzymam kciuki :)

• Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w sumie powiinno sie odczekac ten miesiac i w nastepnym sie juz starac to w sumie mam isc do niego w nastepnym miesiacu czy po prostu moge sie udac do niego w przyszlym tygodniu..bo juz sama nie wiem co mam zrobic...

Magda26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam lekarz nie kazał czekać, owszem nie udało się wtedy, ale w drugim cyklu już tak!

• apaczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie zabraniali się starać w cyklu z HSG aczkolwiek badanie miałam w 15 dc prawdopodobnie w dniu owulacji więc można powiedzieć, że starań nie było

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Magda 26 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ja teraz czekam na ok. oczywiscie wywolywany przez luteine i mam isc do lekarza po okresie i wtedy dostane leki...oby pomogly bo az strach myslec zeby wkoncu sie udało:):)

Magda26
  • jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja też w tym cyklu miałam hsg i luteinę na wywołanie @. I tak już 8 dzień po odstawieniu i dalej czekam na okres. Już mnie zaczyna to flustrować... W sumie w 22 dc współżyliśmy, ale to już było w drugim dniu brania luteiny więc pewnie to nie ciąża więc @ mogłaby się już pojawić...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ