X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne I cóż teraz
Odpowiedz

I cóż teraz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bounty Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chciałabym uzyskać jakąkolwiek pomoc od osób będących w podobnej sytuacji. Mianowicie, od dokładnie 6 dni plamie na brązowo (bardzo lekko- ledwo jest to widoczne). Plamienie pojawiło się 24 dc, dokładnie 5 dni po stosunku bez zabezpieczenia w dni płodne (wnioskuję po obserwacji śluzu). Jeśli chodzi o okres to mam nieregularny, czasem jest to 28 dni, czasem 31, a nawet zdażyło się 45!
    Cytologia robiona w zeszłym miesiącu - wynik: 1 :) Moja ginekolog nie zauważyła żadnych nieprawidłowości, prócz złego ułożenia komórek w jednym z jajników stąd nieregularny okres.
    A teraz do senda sprawy. Czy plamienie 6 dzień z rzędu jest czymś normalnym, czy powinnam zacząć się martwić? Nigdy wcześniej nie zdażyło mi się plamić między miesiączkami. Czy w takim razie mogę wykluczyć ciąże? Wizytę u ginekolog mam dopiero za miesiąc, gdyż jest ona "rozszarpywana".

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia moga byc oznaka niskiego progesteronu.
    Moga wystepowac w ciazy ale nie musza. Wiec wykluczyc ciazy nie mozesz ale i potwierdzic nie masz czym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół życia plamie mniej więcej 5 dni przed okresem. Progesteron w normie. Podobno taka moja uroda. Bez problemu zaszłam w ciaze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ