Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne I cóż teraz
Odpowiedz

I cóż teraz

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bounty Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chciałabym uzyskać jakąkolwiek pomoc od osób będących w podobnej sytuacji. Mianowicie, od dokładnie 6 dni plamie na brązowo (bardzo lekko- ledwo jest to widoczne). Plamienie pojawiło się 24 dc, dokładnie 5 dni po stosunku bez zabezpieczenia w dni płodne (wnioskuję po obserwacji śluzu). Jeśli chodzi o okres to mam nieregularny, czasem jest to 28 dni, czasem 31, a nawet zdażyło się 45!
    Cytologia robiona w zeszłym miesiącu - wynik: 1 :) Moja ginekolog nie zauważyła żadnych nieprawidłowości, prócz złego ułożenia komórek w jednym z jajników stąd nieregularny okres.
    A teraz do senda sprawy. Czy plamienie 6 dzień z rzędu jest czymś normalnym, czy powinnam zacząć się martwić? Nigdy wcześniej nie zdażyło mi się plamić między miesiączkami. Czy w takim razie mogę wykluczyć ciąże? Wizytę u ginekolog mam dopiero za miesiąc, gdyż jest ona "rozszarpywana".

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia moga byc oznaka niskiego progesteronu.
    Moga wystepowac w ciazy ale nie musza. Wiec wykluczyc ciazy nie mozesz ale i potwierdzic nie masz czym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół życia plamie mniej więcej 5 dni przed okresem. Progesteron w normie. Podobno taka moja uroda. Bez problemu zaszłam w ciaze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ