X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Madziq6 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Będzie dobrze kochana! 😍 O której ta wizyta? Ja mam po 18 w środę, ogarniemy to razem 💪 🤞🍀💚
    O 15 idę a o której wejdę to niewiem jak to na NFZ swoje trzeba odczekać 🥴ale stres mnie obezwładnia 😥

♀️♂️ 33
    2011 Cc👸
    2018 Cc👸
    2021 CC👸
    2023 CC👸

5cs😍ten szczęśliwy 😍

1.10.2022 ⏸️ 13dpo
    1.10.2022 72,5 mlU/ml 🤞

event.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Odebrałam progesteron. 17,20ng/ml chyba nie ma co się łudzić...

Przecież to bardzo ładny progesteron, więc nie trać nadzieji.

czarneniebo, eRKow., Niaha lubią tę wiadomość

Adenomioza podsluzówkowa
    Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%
    Przewlekle zapalenie endometrium 5/10

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    09/06 (S) V FET

🔜 sztuczna menopauza
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    O 15 idę a o której wejdę to niewiem jak to na NFZ swoje trzeba odczekać 🥴ale stres mnie obezwładnia 😥

Rozumiem, ja też już się niecierpliwie okropnie 😩 Mnie najgorszy paraliż tuż przed wizytą łapie, jak siedzę w poczekalni. Nie mogę się na niczym skupić dosłownie, kołowrotek w głowie. Ale wizualizuje sobie teraz że jest już po, wróciłam do domu, pije ciepła herbatkę i oglądam zdjęcie z USG 😍 Musi być dobrze!

ChocoMonster, Madziq6, MalaEw, Emka06, Atram30, Ancalime, Vivico, Anett93 lubią tę wiadomość

• Claire Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, postanowiłam Was odwiedzić, poczytać myśli skierować na coś innego, bo strasznie mi ciężko.
    Tutaj taką dobrą energię czuję.
    U mnie niestety cykl zakończony, można mi wpisać 🐒
    Wiedziałam już od kilku dni, że tak będzie, przeżyłam taki stres, że dziwne jakby mój organizm jeszcze był w stanie przyjąć coś więcej.

Zaczynam nowy cykl z nową nadzieją, ciągle ją mam i wierzę że w końcu się uda ❤️

jo_ana, Siola, Emka06, ChocoMonster, Beezi, 2+3, MalaEw, Nieboraczek, Ancalime, A-6, Stormy., Anett93 lubią tę wiadomość

👩🏻30 👱🏼‍♂️35
    1️⃣5️⃣ cs - ten szczęśliwy 🌸

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Dziękuje❤️ masz racje, spróbuje zbić to niepokalankiem. No i od dziś wchodzę na zero kaloryczne, odpuszczam redukcje. Obecnie wazę 55 kg przy 168 cm wzrostu, wiec myśle ze jest w punkt :)

😱 że co, 55 kg ? To ja tu sobie wyobraziłam jakieś nadprogramowe kg i stad ta redukcja. Masz wagę idealna do wzrostu, nie szalej już z tą dietą. Na pocieszenie napisze, że mam 59 kg przy 166 cm i nadal czuję się szczupła, więc Ty to już całkiem petarda.

Claire nowy cykl, nowe szanse 💪🏼 Listopad będzie Twój 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 12:10

Claire lubi tę wiadomość

Adenomioza podsluzówkowa
    Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    09/06 (S) V FET

🔜 sztuczna menopauza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2022, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    😱 że co, 55 kg ? To ja tu sobie wyobraziłam jakieś nadprogramowe kg i stad ta redukcja. Masz wagę idealna do wzrostu, nie szalej już z tą dietą. Na pocieszenie napisze, że mam 59 kg przy 166 cm i nadal czuję się szczupła, więc Ty to już całkiem petarda.

Claire nowy cykl, nowe szanse 💪🏼 Listopad będzie Twój 🍀
    Ja przy wzroście 168 super sie czulam z wagą 66 😅

Anett93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:
    Hej Dziewczyny, postanowiłam Was odwiedzić, poczytać myśli skierować na coś innego, bo strasznie mi ciężko.
    Wiedziałam już od kilku dni, że tak będzie, przeżyłam taki stres, że dziwne jakby mój organizm jeszcze był w stanie przyjąć coś więcej.

Zaczynam nowy cykl z nową nadzieją, ciągle ją mam i wierzę że w końcu się uda ❤️
    Uda, uda. Stres na pewno nie pomaga. Niech listopad będzie szczęśliwym.

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Ja przy wzroście 168 super sie czulam z wagą 66 😅

No ja też spokojnie mogłabym mieć jeszcze pare kg więcej i by mi nie przeszkadzało 😅 tylko aby w brzuch te kg nie szły 🙈 ogólnie ja całe życie byłam chuda, ciężko było mi przybrać na wadze. Pamietam jak zaszłam w ciąże z córką i ważyłam wtedy 45 kg 😱 gdzie obecnie moja 11nastolatka waży 46 kg i nie mogę uwierzyć, że wtedy tyle ważyłam.

Adenomioza podsluzówkowa
    Trombofilia
    Rozjechane cytokiny

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    09/06 (S) V FET

🔜 sztuczna menopauza
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 🤞🤞za wizyty! na pewno będzie dobrze 😊 też się stresowałam tydzień temu przed pierwszą wizytą i próbuje na razie nie myśleć o tej za tydzień serduszkowej 🙆‍♀️

Ja się muszę pożalić bo właśnie jestem po teleporadzie u gastrolożki i niby rozmowa spoko, odpowiadała na moje pytania, życzyła zdrowia i powiedziała, że te bolesne wzdęcia to na pewno przez hormony i musi się to unormować, oczywiście gdyby się coś działo to mam dzwonić i naciskać na szybką wizytę. Leków mam nie odstawiać a nawet gdyby się pogarszało to zwiększyć do max dawki. A o probiotyk mam zapytać ginekologa bo ona by zalecała ale to powinien się gin prowadzący jednak wypowiedzieć, ja właściwie od jakiś 2 lat cały czas jakiś probiotyk zażywam... no ale cóż. Nic nowego nie wiem :( niby uspokajała i życzyła zdrowia... analizowała nawet wyniki badań, które zrobili mi w szpitalu i tyle... taka choroba i w ciąży za wiele się nie da zrobić no chyba, że mi się bardzo pogorszy to mocniejsze leki, ale mam nadzieje, że uda się tego uniknąć i że to był taki jednorazowy epizod!
    A jutro zamierzam zbadać kalprotektyne, czyli wskaźnik stanu zapalnego jelit to też coś się dowiem oczywiście to badanie nie jest refundowane, ale chce wiedzieć w jakim stanie są moje jelita!

No to jak już się pożaliłam to chyba skorzystam z pogody i idę na spacer! I muszę wrócić do jogi i jako aktywność i na ukojenie nerwów :D

paprotka17, siesiepy, Beezi lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    No ja też spokojnie mogłabym mieć jeszcze pare kg więcej i by mi nie przeszkadzało 😅 tylko aby w brzuch te kg nie szły 🙈 ogólnie ja całe życie byłam chuda, ciężko było mi przybrać na wadze. Pamietam jak zaszłam w ciąże z córką i ważyłam wtedy 45 kg 😱 gdzie obecnie moja 11nastolatka waży 46 kg i nie mogę uwierzyć, że wtedy tyle ważyłam.
    Wow, to naprawdę mało. Ja się nie muszę starać żeby mi przybyło hehe Raczej muszę sie pilnować żeby nie przybyło. Mnie przybyło po tej ostatniej ciąży z pustym jajem. Totalnie odpuściłam, nie mogłam się zebrać, poluzowałam, i teraz "walcze" o 4-5kg mniej.

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claire wrote:

Hej! Myślałam wczoraj o Tobie. Cieszę się, że do nas wróciłaś 😊 Miałam dobre przeczucia co do Twojego cyklu ze względu na te wszystkie objawy. W końcu zaświeci słońce i dla nas ☀️

Claire, siesiepy, Atram30 lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025
    1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane

2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV

04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
    05/2025 - mezoterapia jajników

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziwne rzeczy się mi dzieją. Dzisiaj mam plamienie, testy owu ciemnniejsze ale nie pikowe. Powiedzcie proszę czy spodziewać się jednak @ i cyklu bezowulacyjnego jednak, czy plamienie owulacyjne może trwać dzień-dwa? Łudzę się jeszcze, że może przegapiłam jednak ten pik lub Horieny przestały się sprawdzać po Fertistimie, niepokalanku i NAC. Temperatura dzisiaj mocno spadła, szyjka wysoko, według mnie miękka i otwarta. Ale na wieczór lubi opadać mi teraz. Nie chciałam jechać jednak na monitoring z powodów finansowo-paliwowych, teraz pluję sobię w brodę i myślę, czy jechać dzisiaj.

Ewelina ja wiem tylko, że ból gardła. :D Także bardzo specyficzny objaw. XD

Meggi wow, to nie wiedziałam. Jesteś w stanie powiedzieć coś więcej o procedurze drożności na NFZ? Co pokrótce potrzeba i czym warto się zainteresować już na początku (budowa historii leczenia)? Jaki czas starań jest potrzebny?

justme koniecznie zbadaj sobie i daj znać, ciekawią mnie te wyniki. Trzymam kciuki żeby @ jednak nie przyszła i żeby to było implantacyjne. :D

Ewiwi może ty w ciąży bezobjawowej jesteś i bezbetowej. XD

Kil ja sobie ustawiam budzik po 3 minutach, dzisiaj prawie zasnęłam ale budzik mnie obudził i mogłam zmierzyć temperaturę. Małż tylko jęknął na moje poczynania i odwrócił się plecami. :p Dziewczyny w sprawie badań wszystko już napisały. :) Na pewno zainteresuj się witaminą D, w staraniach lepiej żeby była powyżej 40 i suplementacja dawką 2000 na pewno nie zaszkodzi.

Longanimity w sumie miło, że był popłoch. Tzn wiem, że nie miała nic złego na myśli tym pytaniem, bo nie wiedziala na co bierzesz, ale odczuła to tak, że mogło Cię to zaboleć, stąd ten popłoch. To znaczy, że to nie jest ten typ ludzi, który mówi o piasku w worku u męża.

Ancalime dokladnie, nadzieja gaśnie ostatnia. :D Ja miałam rano coś tam ten tego, ale spałam. Więc muszę bardzo ładnie postarać się popołudniu, jeśli dzisiaj/jutro faktycznie ma być jakaś owu, bo ostatnie działania były kilka dni temu. Kciukam za Ciebie, ty kciukaj za mnie.

Choco na moje oko wygląda gicior, poza prolaktyną. A zachowałaś higienę badania? Tzn. zero alkoholu, wyspałaś się dobrze, nie było wczoraj seksów i drażnienia SS? Jeśli tak, a mówisz, że tak, to skonsultowałabym to z lekarzem. Owulacje masz swoje i ładne, więc Ci prolaktyna ich nie blokuje. Może nie będzie sensu jej ruszać, a może będziecie chcieli ruszyć. Jakiś wyciek z sutków? Jeśli nie obserwujesz nic niepokojącego, może faktycznie to efekt diety, ale bym się tym nie martwiła jakoś specjalnie. :) Niepokalanek na pewno nie zaszkodzi, tylko pamiętaj, że to zioło i na efekty minimum 3 miesiące trzeba czekać. :) Jeżeli kupujesz zioło mielone, to dokup sobie wagę jubilerską. Dawka dzienna zalecana to od 0,15g do 0,2g, maksymalna 1,5g na dobę. Ja aktualnie zażywam ok 0,25g. Tylko do smaku... trzeba sę przyzwyczaić.

eRKow nie rozumiem, bardzo ładny wynik proga. :D

Jezu, ja chcę ważyć przy wzroście 167 tak z 62-64kg, dobrze się czułam. Ale spróbuję zbić do 58kg, chociaż jak zobaczę, że mi cykle wariują, to nie będę szaleć. :D

A co do tego TSH, to znowu bym go nie demonizowała tak, że musi być w okolicach jeden. Kilku lekarzy z którymi się konsultowałam, w tym moja nowa młoda endo, mówiła, że skoro FT4 ok i przeciwciała ok, a TSH jednorazowo przekroczyło 2,5, to o ile nie staramy się o IVF lub nie było poronień, nie trzeba zbijać TSH z 2 do 1 i jest to całkowicie w porządku, bo zdrowa tarczyca poradzi sobie z takim poziomem TSH bez problemu. Dlatego u mnie po prostu kontrolujemy poziom TSH i na razie nie wdrażamy leków. Bardziej skupiliśmy się na odstawieniu seronilu i prolaktynie aktualnie.

Na pewno wszystko jest indywidualne i tu nie zaprzeczę.

justme, Kil, Ancalime lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziq6 wrote:
    Tak teraz mam u swojego na NFZ a w czwartek mam u tego prywatnego 🤐🤐🤐aż mi niedobrze że stresu 😩😥😥
    Będzie dobrze! Koniecznie zamelduj się po wizycie 😊

Madziq6 lubi tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:

Ja przy 164 cm ważę 52kg, co i tak jest osiągnieciem bo przez chorobę ważyłam ok 48 ale wtedy przestałam się ważyć bo zaczęło mnie to przerażać... wielkim minusem tego jest, że bardzo szybko się odwadniam bo nie ma żadnej rezerwy... widziałam to po laparoskopii jak dziewczyna obok w tym samym dniu popołudniu już śmigała a ja na drugi dzień rano ledwo mogłam wstać bo byłam tak osłabiona :/
    także trochę czekam aż będę nabierać dodatkowych kg :D na szczęście apetyt po gorszym samopoczuciu zaczyna wracać, więc oby nie pojawiły się wymioty, bo by było pozamiatane zapewne :D

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Dziewczyny 🤞🤞za wizyty! na pewno będzie dobrze 😊 też się stresowałam tydzień temu przed pierwszą wizytą i próbuje na razie nie myśleć o tej za tydzień serduszkowej 🙆‍♀️

Ja się muszę pożalić bo właśnie jestem po teleporadzie u gastrolożki i niby rozmowa spoko, odpowiadała na moje pytania, życzyła zdrowia i powiedziała, że te bolesne wzdęcia to na pewno przez hormony i musi się to unormować, oczywiście gdyby się coś działo to mam dzwonić i naciskać na szybką wizytę. Leków mam nie odstawiać a nawet gdyby się pogarszało to zwiększyć do max dawki. A o probiotyk mam zapytać ginekologa bo ona by zalecała ale to powinien się gin prowadzący jednak wypowiedzieć, ja właściwie od jakiś 2 lat cały czas jakiś probiotyk zażywam... no ale cóż. Nic nowego nie wiem :( niby uspokajała i życzyła zdrowia... analizowała nawet wyniki badań, które zrobili mi w szpitalu i tyle... taka choroba i w ciąży za wiele się nie da zrobić no chyba, że mi się bardzo pogorszy to mocniejsze leki, ale mam nadzieje, że uda się tego uniknąć i że to był taki jednorazowy epizod!
    A jutro zamierzam zbadać kalprotektyne, czyli wskaźnik stanu zapalnego jelit to też coś się dowiem oczywiście to badanie nie jest refundowane, ale chce wiedzieć w jakim stanie są moje jelita!

No to jak już się pożaliłam to chyba skorzystam z pogody i idę na spacer! I muszę wrócić do jogi i jako aktywność i na ukojenie nerwów :D
    Lajk za koncowke. Zrób coś dla siebie, żeby glowa odpoczęła. Aktywność to same plusy więc nie czekaj. A co do jelit to sama możesz jakoś sobie pomóc? Czy raczej tylko leki? To co jesz i jak jesz ma znaczenie? Pewnie tak i pewnie nie jeszcze byle czego, ale jest np. tak że raz Ci coś szkodzi a to samo innym razem nie?

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu moje testy owu. Tylko do góry nogami. 😂
    IMG-20221018-123307.jpg

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:

Popieram, końcówka bardzo fajna. :) A-6 założyła już wątek do jogi. 😁

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wspomniała o jodze, więc wkleję Wam tu fragment artykułu, który mi dzisiaj aplikacja zaproponowała. Dodałam to już na nowym wątku założonym przez A-6, ale muszę się też tym z Wami podzielić, żeby Was zachęcić do wspólnej aktywności.
    Także zachęcam, same korzyści 🤭
    Screenshot-20221018-075806-Ovu-Friend.jpg

siesiepy, paprotka17, Ancalime, jo_ana, oloska, Beezi, Anett93 lubią tę wiadomość

2024
    3 x IUI

2025

ANA 1, ANA 2, AOA ➕️

• oloska Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, ja bym robiła teraz testy owu częściej, z nadzieją że wyłapiesz pik, i może udałoby się później potwierdzić owu badaniem progesteronu. Testy jakby nie było ciemnieją 🤞

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Tu moje testy owu. Tylko do góry nogami. 😂
    IMG-20221018-123307.jpg
    Z tego co wiem to te horieny są dziadowe, ja bym doszukiwała się owu w najbliższych dniach. A masz możliwość kupienia facellakow? One naprawdę genialnie się wybarwiają. Ach no i pamiętaj, że pik może pojawić się nagle, wiec testuj testuj i dużo seksuj 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 12:46

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ