Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
paprotka17 wrote:Lajk za koncowke. Zrób coś dla siebie, żeby glowa odpoczęła. Aktywność to same plusy więc nie czekaj. A co do jelit to sama możesz jakoś sobie pomóc? Czy raczej tylko leki? To co jesz i jak jesz ma znaczenie? Pewnie tak i pewnie nie jeszcze byle czego, ale jest np. tak że raz Ci coś szkodzi a to samo innym razem nie?
no właśnie jest mniej więcej tak jak piszesz z tym jedzeniem, wiadomo jak jem tak typowo lekkostrawnie to raczej nic mi nie zaszkodzi, ale znowu nie wskazana jest taka dieta długo bo nie dostarczę wielu składników odżywczych. Uważam maksymalnie jak się da ale czasem jak to każdy normalny człowiek coś pysznego mnie skusi, już nie mówiąc o tym jak teraz czuje smaki i zapachy to czasem ciężko się powstrzymać... więc być może to wina łyżki modrej kapusty i sałatki jarzynowej (też cała łyżka), nie wiem i już się nie dowiem raczej.
Ale przynajmniej teraz teście nie będą mi wciskać jedzenia bo im się najczęściej zdarzało.👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Emka06 wrote:Hej! Myślałam wczoraj o Tobie. Cieszę się, że do nas wróciłaś 😊 Miałam dobre przeczucia co do Twojego cyklu ze względu na te wszystkie objawy. W końcu zaświeci słońce i dla nas ☀️
Ja też miałam duże oczekiwania ale cóż, życie je zweryfikowało. Aż sama się sobie dziwię, że tak gładko to przyjęłam.
Za Ciebie nadal trzymam kciuki!Emka06 lubi tę wiadomość
-
oloska wrote:Siesiepy, ja bym robiła teraz testy owu częściej, z nadzieją że wyłapiesz pik, i może udałoby się później potwierdzić owu badaniem progesteronu. Testy jakby nie było ciemnieją 🤞
Od dzisiaj chcę robić 3 razy dziennie.oloska, Ancalime, Anett93 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
ChocoMonster wrote:Z tego co wiem to te horieny są dziadowe, ja bym doszukiwała się owu w najbliższych dniach. A masz możliwość kupienia facellakow? One naprawdę genialnie się wybarwiają
U mnie poprzednio Horieny najlepiej się spisały. 😂walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
nick nieaktualnyLonganimity wrote:no właśnie jest mniej więcej tak jak piszesz z tym jedzeniem, wiadomo jak jem tak typowo lekkostrawnie to raczej nic mi nie zaszkodzi, ale znowu nie wskazana jest taka dieta długo bo nie dostarczę wielu składników odżywczych. Uważam maksymalnie jak się da ale czasem jak to każdy normalny człowiek coś pysznego mnie skusi, już nie mówiąc o tym jak teraz czuje smaki i zapachy to czasem ciężko się powstrzymać... więc być może to wina łyżki modrej kapusty i sałatki jarzynowej (też cała łyżka), nie wiem i już się nie dowiem raczej.
Ale przynajmniej teraz teście nie będą mi wciskać jedzenia bo im się najczęściej zdarzało. -
Ancalime wrote:Jeszcze dłużej 😳🥶? Toż to mordęga, w weekend to budzik na 5:30 jak w tygodniu. Mierzyłam i dosypiałam swoje. Jak to tak się rozbudzać kompletnie przy pomiarach 😜😂
Dlatego tak długo zwlekałam z tymi pomiaramiAncalime lubi tę wiadomość
👩🏼32;
IX 22 BMI 25.2
XI 22 BMI 24.24
nadciśnienie
💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C
👨🏽33
IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
XII 22: kolejne bad.
💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C -
Madziq6, kciuki za wizytę, będzie wszystko jak należy 🤞 i oby córka szybciutko dochodziła do siebie 🤞
Longanimity, ech, życzę Ci jak najmniejszych uciążliwości 🤞 może jakiś nowy, polecany lekarz z dobrymi opiniami by tu pomógł?
eRKow, toż to piękny progesteron jest, skąd ten pesymizm?
Emka06, ooo, to Ci wiadomości. Ja jakoś fanką jogi nie jestem, ale nigdy nie próbowałam, zawsze wybierałam jakieś klasyczne, fitnesowe ćwiczenia. Ale to brzmi zachęcająco. Joga w sumie fajnie wycisza, relaksuje... 🤔
paprotka17, Claire, dobrze Was widzieć 😉
paprotka17, Madziq6, Emka06, Claire lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe twarze 🙋🏻♀️ obyście nie zostały tutaj na długo 😉
Te z 🐒 tulę mocno ❤️
To 1szy dzień Waszej ciąży 😊
Staram się nadrabiać Was na bieżąco ale ogólnie dość ciężki okres mam teraz w życiu, u mojej mamy nastąpił nawrót nerwicy no i.. nie jest łatwo.
Nacieszyłam się Mężem aż do poniedziałkowego ranka 😊 przez zawirowania w życiu odpuściłam sobie chyba dość mocno ten cykl, nie nastawiam się na nic ale wczoraj tak mocno czułam jajnik, spięcie podbrzusza i non stop było mi "mokro", że miałam wrażenie, że zsikalam się 🤭 zrobiłam owulaka i o 😁
Dzisiaj tempka spadła więc niech ładnie odbija 🍀
oloska, siesiepy, paprotka17, edka85, 2+3, ChocoMonster, Emka06, Ancalime, Atram30, Namisa, Beezi, czarneniebo, Vivico, Anett93 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
siesiepy wrote:Od dzisiaj chcę robić 3 razy dziennie.
Edit.
P.S. U mnie nastrój już wrócił na swoje miejsce, jak widać 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 12:52
siesiepy, ChocoMonster, Emka06, Beezi, Anett93 lubią tę wiadomość
-
oloska wrote:Rób, chwal się wynikami, przeżyjemy razem tę owulację 😁🤞
Edit.
P.S. U mnie nastrój już wrócił na swoje miejsce, jak widać 😉
Przeżyjmy razem. 😂 Skojarzyło mi się że staniem w komnacie państwa młodych i patrzenie czy konsumują związek.oloska, Atram30, Niaha, Anett93 lubią tę wiadomość
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
Mój pesymizm co do progesteronu stąd że w ogóle cykl myślałam że bezowulacyjny, ale nagle pojawił się skok temperatury no i w 5dpo spadek .. wydawało mi się że progesteron powinien być tak od 20 w górę żeby było ok... Ale może macie rację, że ten mój wyniki nie powinien mnie załamywać.
Natomiast tsh po letroxie stosowanym 3 miesiące znów wzrosło już do 2.99. chyba nad tym muszę mocniej popracować. -
eRKow. wrote:Mój pesymizm co do progesteronu stąd że w ogóle cykl myślałam że bezowulacyjny, ale nagle pojawił się skok temperatury no i w 5dpo spadek .. wydawało mi się że progesteron powinien być tak od 20 w górę żeby było ok... Ale może macie rację, że ten mój wyniki nie powinien mnie załamywać.
Natomiast tsh po letroxie stosowanym 3 miesiące znów wzrosło już do 2.99. chyba nad tym muszę mocniej popracować.
TSH chyba też może wariować we wczesnej ciąży. Kiedy planujesz testować?)
jo_ana lubi tę wiadomość
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
eRKow. wrote:Mój pesymizm co do progesteronu stąd że w ogóle cykl myślałam że bezowulacyjny, ale nagle pojawił się skok temperatury no i w 5dpo spadek .. wydawało mi się że progesteron powinien być tak od 20 w górę żeby było ok... Ale może macie rację, że ten mój wyniki nie powinien mnie załamywać.
Natomiast tsh po letroxie stosowanym 3 miesiące znów wzrosło już do 2.99. chyba nad tym muszę mocniej popracować.✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Jemarta wrote:Dokładnie. Miałam tak samo, idealna krew nie równa się dobre nasienie.
Bezimienna - jak nie chcesz "panikować" to daj sobie rok prawdziwych starań i potem spróbuj zasugerować zgłębienie tematu. 4 cykle starań to może faktycznie niewiele, jak teraz myślę.
Miałam Covid w lipcu: stan podgorączkowy + kaszel po tygodniu. Mąż miał jeszcze dreszcze i biegunkę do tego zestawu.
A polecasz jakieś badania, które mogę wykonać? Poza tymi, które miałam zlecone: TSH, morfologia, glukoza i ferrytyna.
Widzę, że dziewczyny badają często prolaktynę i progesteron, i zastanawiam się, czy warto też to zbadać.
👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔 -
Natomiast tsh po letroxie stosowanym 3 miesiące znów wzrosło już do 2.99. chyba nad tym muszę mocniej popracować.
Być może za mają dawkę masz.
Ja mam obecnie 3x75 i 4x50, ale dobrane mam właśnie po badaniach, które miała powtarzane co 2 miesiące, żeby zobaczyć jak reaguje na dawki
Teraz wydaje mi się optymalnie, bo tsh jest 1.2, w ciąży (🙏) pewnie na 100 wskoczę juzO ❤️
Z ❤️ -
Lipcowa wrote:Witam wszystkie nowe twarze 🙋🏻♀️ obyście nie zostały tutaj na długo 😉
Te z 🐒 tulę mocno ❤️
To 1szy dzień Waszej ciąży 😊
Staram się nadrabiać Was na bieżąco ale ogólnie dość ciężki okres mam teraz w życiu, u mojej mamy nastąpił nawrót nerwicy no i.. nie jest łatwo.
Nacieszyłam się Mężem aż do poniedziałkowego ranka 😊 przez zawirowania w życiu odpuściłam sobie chyba dość mocno ten cykl, nie nastawiam się na nic ale wczoraj tak mocno czułam jajnik, spięcie podbrzusza i non stop było mi "mokro", że miałam wrażenie, że zsikalam się 🤭 zrobiłam owulaka i o 😁
Dzisiaj tempka spadła więc niech ładnie odbija 🍀👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Dziewczyny, przypomnijcie mi proszę gdzie i jakie zgłoszenie wysłać na te darmowe promocyjne badania z OF? Próbowałam poszukać na wątku ale ciężko. 😅walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
Siesiepy, testy ciemnieją, idzie ku lepszemu. Wydaje mi się, że na dniach będzie owu. Testuj więcej, ❤️🔥 więcej i będzie trafione 😎!
Mi też horieny się sprawdzają.
Lipcowa, test piękny! Dobrze, że udało Wam się zobaczyć.
eRKow, prog bardzo ładny, ale to już napisały Ci dziewczyny.
Jak piszecie swoje wagi, to utwierdzam się w przekonaniu, ze swojej nie napiszę 😂😜. Jest mnie nieco przyduzo, ale mozolnie się zmniejszam. Liczę na to, że z czasem się uda osiągnąć odpowiednio satysfakcjonujący wynik.siesiepy, Lipcowa lubią tę wiadomość