X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
Odpowiedz

Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️

Oceń ten wątek:
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agwinka wrote:
    Robiłam też inny ale ma 25ml i też coś widać ale ledwo bo inna czułość
    Mam nadzieję że jak zrobiłam dwa to coś z tego będzie 🤞✊🤞✊
    To coś musi być na rzeczy ;) trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞

Agwinka lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agwinka wrote:
    Robiłam też inny ale ma 25ml i też coś widać ale ledwo bo inna czułość
    Mam nadzieję że jak zrobiłam dwa to coś z tego będzie 🤞✊🤞✊

Zakończ miesiąc z przytupem. 🤗

Nataliii, Agwinka, Beezi, czarneniebo lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji 40🫧
    12.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉punkcja

Ciało które nie działa.
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agwinka widać ✊🏻 ile dpo jesteś? :)
    U mnie ⚪ ale póki co nie tracę jeszcze nadziei, bo temperatura nadal w górze 💪🏻

siesiepy, A-6, Agwinka, Beezi, oloska, Madziq6, JustNow, Emka06, czarneniebo, Rica, Anett93, Kil lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:

Nie puszczam kciuków 🤞

Lipcowa lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji 40🫧
    12.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉punkcja

Ciało które nie działa.
  • Agwinka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    U mnie około 14dpo.
    Dziś termin @
    Więc zastosowałam.
    A testowałam w czwartek i była biel ⚪

Lipcowa, Brunetkaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agwinka wrote:
    U mnie około 14dpo.
    Dziś termin @
    Więc zastosowałam.
    A testowałam w czwartek i była biel ⚪

Patrząc na sam wykres temperatury ja bym typowała że owulacje miałaś jednak o 3 dni później, nie tak jak wskazała apka, tylko w 21 dniu cyklu. Dlatego test tak późno wyszedł pozytywny, w rzeczywistości prawdopodobnie jesteś jeszcze przed terminem miesiączki. A jak i na teście 25 mIU widac jakiś cień to beta będzie pozytywna, nie może być inaczej! 🍀🍀🍀

Agwinka, siesiepy, Nataliii, Lipcowa, Brunetkaa, Anett93 lubią tę wiadomość

• Agwinka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2022, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Patrząc na sam wykres temperatury ja bym typowała że owulacje miałaś jednak o 3 dni później, nie tak jak wskazała apka, tylko w 21 dniu cyklu. Dlatego test tak późno wyszedł pozytywny, w rzeczywistości prawdopodobnie jesteś jeszcze przed terminem miesiączki. A jak i na teście 25 mIU widac jakiś cień to beta będzie pozytywna, nie może być inaczej! 🍀🍀🍀
    A widzisz..
    Dzięki za radę
    Ja to w ogóle nie znam się na wykresach
    Obstawiałam że była dzień później niż wskazuje apka.
    Także jutro plan laboratorium i później dam znać 💪

siesiepy, Nataliii lubią tę wiadomość

preg.png
  • oloska Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agwinka wrote:
    A widzisz..
    Dzięki za radę
    Ja to w ogóle nie znam się na wykresach
    Obstawiałam że była dzień później niż wskazuje apka.
    Także jutro plan laboratorium i później dam znać 💪
    Mocne kciuki ode mnie 🤞🤞🤞

Lipcowa, i dla Ciebie również, oby coś się tam wykluło 🤞❤️

Agwinka, Lipcowa lubią tę wiadomość

♀️ 35
    ♂️ 33

07.02.2025 Alicja ❤️
    age.png

04.08.2023 Oliwia ❤️
    age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agwinka, ładnie kończysz miesiąc. Jeszcze jutro na 31-tego uraczysz nas pozytywną betą. No i zapraszam na fiolet do czerwcowek :)

Agwinka, Rica, Namisa, Madziq6 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Rica Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agwinka trzymam ✊! Wspaniałej bety zycze!

Agwinka lubi tę wiadomość

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Kat.luna Debiutantka

Wysłany: 30 października 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Na forum jestem nowa, dopiero zaczynam ogarniać co gdzie i jak 😅

Starania z mężem zaczęliśmy rok temu w listopadzie. W międzyczasie wypadł nam ze starań majowy cykl przez stresy.
    W obecnym cyklu zaczęłam przygodę z testami owu, według których powinna być 15 dc. Przytulanko było 11, 13, 14 i 15 dc.
    23 dc, czyli 8 dpo zaczęło się ćmienie, lekkie pokłuwanie prawego jajnika. Nie przypominam sobie takich doznań w przeszłości. 27 dc, czyli 12 dpo pojawiło się bardzo skromne jasnobrązowe plamienie i dalej dziwne doznania w podbrzuszu. Przyznam, że bardzo się nakręciłam. Do tego zmęczenie, wielkie i obolałe piersi.
    Zrobiłam tsh, bo myślałam, że może coś jest z hormonami. Naczytałam się o niedoborach progesteronu i w ogóle, ale dostałam wczoraj wyniki i wyszło 2,07.
    We wtorek rano zamierzam zrobić test, jeśli 🐒 nie przyjdzie. Nie wiem, chciałabym być spokojna, ale nie potrafię o tym nie myśleć. Od 8 lat marzę o dziecku, a teraz kiedy wreszcie staramy się na legalu, podchodząc do tego odpowiedzialnie, trzeba czekać i czekać 😠
    Trzymajcie kciuki, żeby wredna 🐒 nie przyszła.
    I powodzenia! ❤️

Rica lubi tę wiadomość

• Niaha Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat.luna wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Na forum jestem nowa, dopiero zaczynam ogarniać co gdzie i jak 😅

Starania z mężem zaczęliśmy rok temu w listopadzie. W międzyczasie wypadł nam ze starań majowy cykl przez stresy.
    W obecnym cyklu zaczęłam przygodę z testami owu, według których powinna być 15 dc. Przytulanko było 11, 13, 14 i 15 dc.
    23 dc, czyli 8 dpo zaczęło się ćmienie, lekkie pokłuwanie prawego jajnika. Nie przypominam sobie takich doznań w przeszłości. 27 dc, czyli 12 dpo pojawiło się bardzo skromne jasnobrązowe plamienie i dalej dziwne doznania w podbrzuszu. Przyznam, że bardzo się nakręciłam. Do tego zmęczenie, wielkie i obolałe piersi.
    Zrobiłam tsh, bo myślałam, że może coś jest z hormonami. Naczytałam się o niedoborach progesteronu i w ogóle, ale dostałam wczoraj wyniki i wyszło 2,07.
    We wtorek rano zamierzam zrobić test, jeśli 🐒 nie przyjdzie. Nie wiem, chciałabym być spokojna, ale nie potrafię o tym nie myśleć. Od 8 lat marzę o dziecku, a teraz kiedy wreszcie staramy się na legalu, podchodząc do tego odpowiedzialnie, trzeba czekać i czekać 😠
    Trzymajcie kciuki, żeby wredna 🐒 nie przyszła.
    I powodzenia! ❤️

Ale w sensie ten wynik 2.07 dotyczy progesteronu czy TSH?

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Kat.luna Debiutantka

Wysłany: 30 października 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Ale w sensie ten wynik 2.07 dotyczy progesteronu czy TSH?

TSH

• Świstaczek Koleżanka

Wysłany: 30 października 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Staram się o kolejne dziecko ponad rok. Zanim zaszłam w pierwszą ciążę, zdiagnozowano u mnie niewydolność ciałka żółtego. Teraz, po 4 latach staramy się o drugą dzidzię, ale nie wychodzi - Zaburzenia pracy jajników. Wg doktorowej nic poważnego, muszę suplementować progesteron.
    Brałam długi czas luteine od 16 do 25 dnia cyklu i NIC. Potem piłam 3 miesiące zioła ojca klimuszo - NIC.
    Następnie brałam 3 miesiące Niepokalanek mnisi swansona - udało się zajść w ciąże, ale niestety poroniłam na bardzo wczesnym etapie.
    Lekarz zapisał mi clo na wyregulowanie, podkręcenie owulacji. Bez monitoringu.
    Brałam clo od 5 do 9 dc. Powiedział, że mogę łączyć clo z niepokalankiem...
    W 20 dc dostałam plamienie a w 21 @ które było dość bolesne.
    Teraz mam 9 dc i dostałam leciutkie plamienie, szyjkę mam wysoko, raczej zamkniętą i twardą. Nie brałam w tym cyklu clo, tylko sam niepokalanek, ale w formie ziół do zaparzania.
    Skąd to plamienie w 9dc ?
    Dopytam jeszcze, jeżeli stosujecie niepokalanek w formie ziół, to ile łyżeczek zaparzacie i pijecie ?

2016- Niewydolność ciałka żółtego
    06.2017 odstawienie antykoncepcji + castagnus
    2018 Juleczka
    Starania o 2 od 06.2021
    05.22-Zaburzenia pracy jajników
    Hiperprolaktylemia
    Na poważnie od 07.2022 -> castagnus-> niepokalanek swansona, zioła klimuszko na zrosty
    22.09.22 Beta 14
    01.10 beta 5,77 :(
    Zioła sroki nr 3, niepokalanek, mieszanka na proga
    22.10 niespodziewana bolesna @( choć już wiem, że to nie był typowy okres :D )
    24.11- beta 12686 :O !!! 2x100 luteina
    7.12-
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świstaczek wrote:
    Hej. Staram się o kolejne dziecko ponad rok. Zanim zaszłam w pierwszą ciążę, zdiagnozowano u mnie niewydolność ciałka żółtego. Teraz, po 4 latach staramy się o drugą dzidzię, ale nie wychodzi - Zaburzenia pracy jajników. Wg doktorowej nic poważnego, muszę suplementować progesteron.
    Brałam długi czas luteine od 16 do 25 dnia cyklu i NIC. Potem piłam 3 miesiące zioła ojca klimuszo - NIC.
    Następnie brałam 3 miesiące Niepokalanek mnisi swansona - udało się zajść w ciąże, ale niestety poroniłam na bardzo wczesnym etapie.
    Lekarz zapisał mi clo na wyregulowanie, podkręcenie owulacji. Bez monitoringu.
    Brałam clo od 5 do 9 dc. Powiedział, że mogę łączyć clo z niepokalankiem...
    W 20 dc dostałam plamienie a w 21 @ które było dość bolesne.
    Teraz mam 9 dc i dostałam leciutkie plamienie, szyjkę mam wysoko, raczej zamkniętą i twardą. Nie brałam w tym cyklu clo, tylko sam niepokalanek, ale w formie ziół do zaparzania.
    Skąd to plamienie w 9dc ?
    Dopytam jeszcze, jeżeli stosujecie niepokalanek w formie ziół, to ile łyżeczek zaparzacie i pijecie ?

Lekarz który w ciemno stymuluje, podając ci Clostilbegyt bez monitoringu i uważa że suplementacja progesteronu rozwiąże problem słabych owulacji/braku owulacji to lekarz do wymiany, bo totalnie nie orientuje się w dzisiejszych standardach leczenie niepłodności. Jeśli już stymulacja, to koniecznie połączona z monitoringiem - bez tego nie wiadomo jak na nią reagujesz, czy reagujesz, jak rosną pęcherzyki i czy w ogóle pękają. To że nie masz własnych owulacji dobrej jakości to nie jest "nic poważnego" - bez dobrej jakości owulacji nie będzie ciąży, choćby nie wiem co. Czy lekarz zanim wypisał luteinę od 16 do 25 cyklu zorientował się czy aby na pewno twoja owulacja ma miejsce przed tym 16 dniem cyklu w którym zaczynasz brać progesteron? Bo jeśli nie, to branie go było totalnie niepotrzebne i mogło ci rozwalać hormony. A jeśli w cyklu w którym brałaś na ślepo clo dostalas miesiączkę w 21 dc to juz realny znak że coś tam poszlo grubo nie tak i tej owulacji albo nie było w ogóle, albo faza lutealna trwała zdecydowanie za krótko żeby mogło w ogóle dojść do zapłodnienia.

- niepokalanek - z jakich względów go bierzesz? Masz problem z prolaktyna? Jeśli tak to poszukaj przyczyny - może nie dosypiasz, moze się stresujesz, może słabo jesz, nieregularnie, mało odżywczo? To takie najczęstsze rzeczy, które ja wybijają.
    - brak owulacji lub słaba owulacja (której efektem jest niewydolność ciałka żółtego) to znak że organizm nie czuje się bezpiecznie, nie jest gotowy na ciążę, to dla niego czas w którym rozmnażanie nie wydaje się najlepsza opcja. Zastanów się dlaczego tak jest - jakie twoje podstawowe potrzeby nie są zaopiekowanie - i znowu najczęściej takie rzeczy jak odżywienie organizmu, sen, stres.
    - jeśli staracie się ponad rok to czas na badanie nasienia partnera. Nie piszesz czy było, więc o tym wspominam.

Do tematu trzeba podejść bardzo holistycznie, a widzę że dotychczasowo lekarz "leczył cie" mocno na ślepo i objawowo. Więc jeśli miałabym coś poradzić to w pierwszej kolejności zmiana lekarza, w drugiej poszukanie przyczyn w sobie i rozpoczęcie dokładnych obserwacji cyklu, a trzecie - badanie nasienia partnera.
    I zapraszamy na wątek listopadowy, tam więcej dziewczyn testujących w kolejnych dniach i więcej będzie się pewnie działo 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 17:08

Basniowa, natkurka lubią tę wiadomość

• Basniowa Ekspertka

Wysłany: 30 października 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Lekarz który w ciemno stymuluje, podając ci Clostilbegyt bez monitoringu i uważa że suplementacja progesteronu rozwiąże problem słabych owulacji/braku owulacji to lekarz do wymiany, bo totalnie nie orientuje się w dzisiejszych standardach leczenie niepłodności. Jeśli już stymulacja, to koniecznie połączona z monitoringiem - bez tego nie wiadomo jak na nią reagujesz, czy reagujesz, jak rosną pęcherzyki i czy w ogóle pękają. To że nie masz własnych owulacji dobrej jakości to nie jest "nic poważnego" - bez dobrej jakości owulacji nie będzie ciąży, choćby nie wiem co. Czy lekarz zanim wypisał luteinę od 16 do 25 cyklu zorientował się czy aby na pewno twoja owulacja ma miejsce przed tym 16 dniem cyklu w którym zaczynasz brać progesteron? Bo jeśli nie, to branie go było totalnie niepotrzebne i mogło ci rozwalać hormony. A jeśli w cyklu w którym brałaś na ślepo clo dostalas miesiączkę w 21 dc to juz realny znak że coś tam poszlo grubo nie tak i tej owulacji albo nie było w ogóle, albo faza lutealna trwała zdecydowanie za krótko żeby mogło w ogóle dojść do zapłodnienia.

- niepokalanek - z jakich względów go bierzesz? Masz problem z prolaktyna? Jeśli tak to poszukaj przyczyny - może nie dosypiasz, moze się stresujesz, może słabo jesz, nieregularnie, mało odżywczo? To takie najczęstsze rzeczy, które ja wybijają.
    - brak owulacji lub słaba owulacja (której efektem jest niewydolność ciałka żółtego) to znak że organizm nie czuje się bezpiecznie, nie jest gotowy na ciążę, to dla niego czas w którym rozmnażanie nie wydaje się najlepsza opcja. Zastanów się dlaczego tak jest - jakie twoje podstawowe potrzeby nie są zaopiekowanie - i znowu najczęściej takie rzeczy jak odżywienie organizmu, sen, stres.
    - jeśli staracie się ponad rok to czas na badanie nasienia partnera. Nie piszesz czy było, więc o tym wspominam.

Do tematu trzeba podejść bardzo holistycznie, a widzę że dotychczasowo lekarz "leczył cie" mocno na ślepo i objawowo. Więc jeśli miałabym coś poradzić to w pierwszej kolejności zmiana lekarza, w drugiej poszukanie przyczyn w sobie i rozpoczęcie dokładnych obserwacji cyklu, a trzecie - badanie nasienia partnera.
    I zapraszamy na wątek listopadowy, tam więcej dziewczyn testujących w kolejnych dniach i więcej będzie się pewnie działo 😁

Namisia wciaz podziwiam ilosc twojej wiedzy. Dzirwczyno jak dobrze ze tu cie mamy.

Namisa, natkurka, Lipcowa lubią tę wiadomość

Stwierdzone pcos.
    💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna

Starania na powaznie od maja 2022
    Termin: 21.06 chlopak 🥰
    Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa)
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basniowa wrote:
    Namisia wciaz podziwiam ilosc twojej wiedzy. Dzirwczyno jak dobrze ze tu cie mamy.

Dziękuję, cała przyjemność po mojej stronie! 🥰🤗

natkurka, Anett93 lubią tę wiadomość

• Świstaczek Koleżanka

Wysłany: 30 października 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:

Dziękuje Ci za długą, bogatą w informację i wskazówki odpowiedź. Idę napisać na wątku listopadowy i przy okazji wkleje ta swoje wyniki badań.

Namisa lubi tę wiadomość

2016- Niewydolność ciałka żółtego
    06.2017 odstawienie antykoncepcji + castagnus
    2018 Juleczka
    Starania o 2 od 06.2021
    05.22-Zaburzenia pracy jajników
    Hiperprolaktylemia
    Na poważnie od 07.2022 -> castagnus-> niepokalanek swansona, zioła klimuszko na zrosty
    22.09.22 Beta 14
    01.10 beta 5,77 :(
    Zioła sroki nr 3, niepokalanek, mieszanka na proga
    22.10 niespodziewana bolesna @( choć już wiem, że to nie był typowy okres :D )
    24.11- beta 12686 :O !!! 2x100 luteina
    7.12-
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swistaczek, słuchaj Namisy - ona naprawdę dobrze gada.

Zamykamy już ten wątek? Bo nagle spadła frekwencja.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę to jutro testują jeszcze 3 dziewczyny 🙃 chyba, że już po a ja przegapiłam 🙈

Emka06, czarneniebo lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ