Idzie jesień 🎃 gaz drożeje ↗️ dorwę chłopa, niech mnie grzeje 🔥🌡️
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaEw przy naszej produkcji naczyń (spooro gotujemy) zmywarka 60tka chodziła czasem nawet 2 razy dziennie, a zlew mamy malutki, jednokomorowy 🫣 Zanim kupiliśmy zmywarkę mąż odpowiadał za mycie garów, więc chyba musimy wrócić do tych starych, dobrych ustaleń 😂
Dracaena zazdroszczę mężowi w takim razie determinacji 😅 Ja nigdy nie mialam cierpliwości do dyskutowania z producentami, którzy zawsze znajdą powód żeby czegoś nie naprawić, bo przecież sprzęt nie może być chujowy, na pewno klient źle użytkował 😆 I tak jak przyznam - niektóre sprzęty które do nas trafiały to był dramat. Szczególnie nie lubiłam pisać reklamacji na ekspresy do kawy - zasyfione, ze skiśnietym mlekiem w szczelinach, nigdy nie otwierane systemy zaparzania z plantacją pleśni - no to był standard. Już przy kliencie pisząc reklamacje wiedziałam, że będzie odrzut - bo sprzęt źle konserwowany, nawet jeśli padła akurat część niezależna od sposobu użytkowania to producent zawsze wykręci kota ogonem. Ale najgorszy w tym wszystkim jest ten czas oczekiwania - tak jak ekspres na miesiąc można odżałować, tak z pralką na przykład czy lodówką to już nie jest tak kolorowo 🫠 Zmywarka jest gdzieś tak w połowie drogi dla mnie 😆 Zareklamowałam przez formularz online z rękojmi (skądinąd u podmiotu własnego pracodawcy ale podpisana nazwiskiem męża, bo na niego faktura 😅) - zobaczymy czy się ładnie zachowają czy będę interweniować u kierownika haha 😂 Jakby to coś miało dać 😭
A co do planu porodu - piszesz go własnymi zdaniami, czy korzystając z jakiegoś formatu? My dostaliśmy ze szkoły rodzenia gotowe kartki A4 z najważniejszymi rzeczami i tylko pozaznaczalam boxy które mnie dotyczą, wydaje mi się to dość przejrzyste i łatwe do ogarnięcia dla personelu na taki pierwszy rzut oka. Ale na pewno w takim dłuższym wywodzie można dokładniej opisać swoje oczekiwania i też myślę czy czegoś takiego nie napisać - mam tylko pewne wątpliwości czy personel ma czas na analizę takiej formy.A-6 lubi tę wiadomość
-
Wierzę, że upierdliwe te reklamacje, zwłaszcza, że ludzie jak to ludzie... niektórzy wstydu nie mają jak coś niosą na reklamację. 😅 I potem jest jak jest, bo producenci nie w ciemię bici. xD
Ja sobie piszę trochę na bazie planu od Zaufaj Położnej - jest wg mnie dość fajny.
Tzn. skopiowałam go sobie i dodaję albo usuwam z niego rzeczy. Ładnie też zaznacza różne rzeczy - np. podkreśla, że się wie ze szkoły rodzenia o metodach łagodzenia bólu, a wg mnie to o tyle istotne, że wpisanie tego daje sygnał personelowi, że robiłyśmy coś "więcej" niż raczej większość rodzących i że np. wpisanie ochrony krocza nie jest wpisane tylko jako slogan, ale że prawdopodobnie przygotowywałyśmy się do tego. I że to im też ułatwia pracę jak coś wiemy.
Natomiast mam zamiar skonsultować jeszcze, co wywalić a co dodać w odniesieniu do mojego szpitala. Bo np. wpisałam, że pierwszą kąpiel chcę zrobić w domu chyba że będzie taka konieczność na oddziale, ale z tego co wiem, to w moim szpitalu położne codziennie o to pytają i robią zgodnie z wolą mamy na oddziale, więc może nie warto tym zawalać plan porodu (a może jednak warto jakby się skończył poród inaczej niż bym chciała).
Tak na już to na pewno doradziła, żeby w przypadku mojego szpitala wpisać, żeby uczestniczyły w porodzie tylko niezbędne osoby z personelu medycznego chociażby, co jest spoko, ale chcę po prostu skonsultować już gotowca.Namisa lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Ja mam taki punkt w swoim planie: "Zależy mi aby czynności pielęgnacyjne oraz badania i zabiegi odbywały się w mojej obecności" - i wydaje mi się że to dosc dobrze podsumowuje temat. Z tego co wiem od swoich położnych dziś już raczej maluchów się nie kąpie na oddziale, u mnie w szpitalu też to nie jest praktykowane, ale może warto tak zbiorczo zaznaczyć że nam na tym zależy.
To moje położne podobnie mówiły żeby wspomniec, że brało się udzial w szkole rodzenia - że orientujemy się w pozycjach wertykalnych, ćwiczylyśmy, masowałysmy krocze - nawet jeśli nie w samym planie porodu, to tak po prostu, w rozmowie z personelem. Wtedy takie osoby mają wyraźny sygnał że jesteśmy pewnych rzeczy świadome, znamy standard opieki okołoporodowej, zależy nam i przez całą ciążę przygotowywalyśmy się tego momentu. Położne ze szpitala w którym będę rodzic same szkoliły się z niefarmakologicznych metod łagodzenia bólu w tej samej szkole co ja, więc już samo przyniesienie planu z ich logotypem myślę że da im wyraźny sygnał tego jakie są moje oczekiwania 😁dracaena lubi tę wiadomość
-
Dracaena, tak, dokładnie o to chodzi, po co ryzykować że mały rączkami wyciągnie jakiś kawałek pianki i go spróbuje skonsumować skoro jest tyle fajnych, takich co się nie będą dziurawić czy strzępic, tańszych, super jakościowo, składanych mat do wyboru na rynku 😊
Namisa, do czyszczenia maty można użyć płynów do czyszczenia powierzchni normalnie, wiadomo, że idealnie sterylnej maty się nigdy nie zachowa.
Oj nie wiem czy znajdę ten konkretny artykuł, ale można poczytać i porównać, z tego co ja widziałam to po prostu nie ma sensu tak przepłacać. Większość płaci się za markę, a niektórzy "recenzenci" są opłacani za reklamę. Jasne, każdy wybierze co odpowiednie dla siebie 😊💪
Dracaena, ja nie wiedziałam, że te majtki horizona się pierze 🫣
Zastanawiałam się kiedyś nad tym rozwiązaniem z dezodorantem, ostatecznie korzystamy z mężem z tego "spraya" alterry, droższy, ale nic bardzo szkodliwego mi tam nie wsiąka zaraz przy węzłach chłonnych 🙈
To powoli do przodu remont wam idzie
Jeżeli chodzi o praktyczne zajęcia z lalką, to tak, mamy mieć, choć jeszcze miałam to szczęście, że wiele takich rzeczy np. jak noszenie, odkładanie, przewijanie miałam na studiach i potem na praktykach klinicznych z prawdziwymi bobasami, więc myślę, że coś tam mi jeszcze zostało z tej wiedzy 🙈
Namisa, teraz te sprzęty robią naprawdę na krótko 😶 Powodzenia z reklamacją!
Nam zepsuł się tv równo 2 lata i 1 miesiąc po zakupie ... Oddaliśmy do reklamacji w ramach rękojmi (że zepsuł się miesiąc przed gwarancją 😅), wymiana jednego elementu i póki co śmiga.. ciekawe czy znów na dwa lata tylko.
Nam też ostatnio się coś zepsuło.. niestety jest to grzejnik, przecieka, a nie wymienimy go, bo teraz sezon, a rura na tyle krótka że się nie zamrozi. Poczekamy ten miesiąc dwa, bo to około 0.5l dziennie schodzi tej wody. Chyba, że się pogorszy to dopiero zgłosimy i trzeba będzie cały pion odcinać 🫣
Dracaena, my jak przerabialiśmy plan porodu to mi się wydawało, że mi ledwo jedna strona a4 wyjdzie 😅 Ale też mieliśmy gotowe na szkole rodzenia, z tym że np. mój szpital ma własny do zaznaczenia, pewnie tylko sobie coś dopisze to co zaznaczyłam na szkole. Daj znać co ostatecznie ci zostanie w tym planie!
Namisa, chyba mamy ten sam zestaw planu porodowego. Nam przy tym punkcie położna mówiła, że niestety jest on czysto tylko literkami na papierze, bo gdyby chcieli do wszystkich czynności czy zabiegów (np. Mierzenie saturacji) wzywać rodziców, to byłoby to nierealne.dracaena, MalaEw, Namisa lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
A-6 ja po prostu otworzyłam to opakowanie zeby zobaczyć jak wyglądają wielkościowo i ich zapach absolutnie mnie nie przekonał do tego, by zabrać je niewyprane do szpitala. xD Wali nowością, tak chemicznie trochę dla mnie.
+ mam za sobą reakcję alergiczna na sukienkę, którą ubrałam na imprezę rodzinną nową niewypraną (ot, kupiona na ostatnią chwilę). Oprócz swędzenia zaczęłam też cała puchnąć i miec problemy oddechowe, i na szczęście mogliśmy podjechać do domu - wzięłam prysznic, przebrałam się i uczulenie zaczęło schodzić. Od tego czasu absolutnie nic nowego nie założę niewypranego na siebie. 😅 No poza kiecą ślubną, ale jej miałam dość niekrótkie przymiarki (była szyta na miarę). 😂👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Ja też mam taki gotowy od położnej, gdzie się zaznacza konkretne prośby i życzenia. Mamy go uzupełniać za miesiąc wspólnie z położna.
Na szkole rodzenia prowadząca kojarzy już nasze twarze, więc myślę, że podczas porodu w tym konkretnym szpitalu będzie dużo łatwiej. To prawda, że jesteśmy bardziej "przygotowane" anizeli kobiety, które kompletnie idą na żywioł.
Wracam od fizjo. Boli mnie każdy centymetr ciała, porządnie wymasowala mi napięcia również na twarzy. Mój bol i Kłucie w prawej pachwinie to wiazadlo obłe, również spowodowała uczucie mniejszego napięcia. Wskazała ćwiczenia odciążające odcinek ledzwiowy, które muszę wykonywać z mężem. No i standardowo pokazała tak naklejac tejpy, aby choć trochę odciążyć kręgosłup.
Złoto nie zawód ❤️Namisa, A-6 lubią tę wiadomość
-
A-6 my wczoraj gdy zaczęło nam wybijać te korki to się zorientowalismy właśnie dlatego, ze telewizor padł - i już byłam pewna że to on pójdzie do wymiany, bo on juz dlugo po gwarancji A tu jednak zmywarka Kciuki żeby wasz telewizor długo wam jeszcze posłużył 🍀 Mam wrazenie ze sprzety zawsze sie psują w najmniej oczekiwanym momencie i nagle weź człowieku wyskocz z kasy.
Ech, z utrzymaniem czegokolwiek czystego przy dziecku bywa chyba ciężko, dlatego przekonuje mnie ta opcja złożenia raz na jakiś czas i wrzucenia do pralki/zmywarki. Mam swoje dwie maty do jogi, myłam je dotąd wodą z octem i na jedną zwymiotował mi ostatnio kot 😂 Żrące jakieś kwasy żołądkowe musiały sie uaktywnić, bo plama nie schodzi, nie ma szans - a próbowałam już chyba wszystkim Teraz mam jakiś uraz do tej maty i korzystam tylko z tej drugiej 😅
No też mi się wydaje że ten punkt to tak w 100% nie bedzie przestrzegany, ale też pewnie nie ma co popadać w skrajności. Myślę że dużo też zależy od procedur na danym oddziale - tak jak popytałam poloznych z tego mojego szpitala to dość mocno sie tego trzymają, wedlug nich dziecko praktycznie nie powinno rozstawać się z mamą - co ma pewnie swoje wady i zalety. Przy łóżkach są zorganizowane kąciki do badań, wiec neonatolodzy ponoć robią wszystko w salach. Tak jak już wspominałam gdzieś wcześniej - widziałam nawet że naświetlanie noworodka z żółtaczką miało miejsce tuż obok łóżka mamy - nie wiem czy to jest standard czy nie, ale wyglądało imponująco -
Mi pi razy drzwi 2 strony samego planu, bo pierwsza strona jest informacyjna - moje dane, osoby tow., przychodnia dla dziecka, położna POZ, przyjmowane leki w ciąży (tu wiem, ze np. moj szpital chce znac kazdy lek razem z tym w jakim okresie ciazy i jak nie jest spisane to beda o to pytac na przyjeciu, a lista im ulatwia).
Nie chciałabym w szpitalu googlowac adresu przychodni i nazwy firmy położnych wybranych dla dziecka, a wiem, ze szpital pyta. 😅 Ale może po czwartkowych zajęciach ulegnie skróceniu, bo część rzeczy wydaje mi się na tyle oczywista, że pewnie mogę wywalić i moze do 1 strony konkretów się skróci (np. szczepienia, wit K jest dla mnie oczywiste ze sie zgadzam i nie czuje potrzeby umieszczania tego w planie, ale wzory zawieraja, zabieg Credego mi tez nie przeszkadza). 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2023, 18:28
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
Dracaena, mam podobne doświadczenia co ty z sukienką, tylko z pościelą, więc może jest to jakaś opcja 🤔
Namisa, z dwojga złego tv droższy, ale nie tak potrzebny do życia jak zmywarka 😅
Hahaha nie przypadła kotu do gustu 😂 Ja zazwyczaj rzucam na matę jeszcze ręcznik, chyba że robię coś co wymaga mocnego oparcia.
No to dobry szpital wybrałaś, że tak dbają o tą bliskość!
My już po wizycie, wymiary pokazują, że młody będzie planowo 3500 przy 40 tygodniu, mam nadzieję, ale zobaczymy. Wszystkie wymiary w mózgu sercu i długości kości w normie. Brzuszek trochę duży, ale to pewnie przez słodycze, więc muszę zacząć się hamować. Zmierzył mi też miednicę i powiedział, że wygląda to całkiem dobrze, mam zapas 1, a w drugim pomiarze (tym ważniejszym) nawet dwóch cm! Także nie ma to jak profesjonalny sprzęt 😅 Teraz tylko kwestia badania od środka czy nie mam jakichś narośli na kości krzyżowej (a pamiętam, że miałam jakieś 3-4 lata temu wypadek na dupolocie, po którym nie mogłam siadać przez kilka dni, więc jest taka szansa...)
Przedstawiamy Ognika z rączką przy twarzy 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 11:31
Babova, MalaEw, dracaena, Namisa, Anett93, edka85, Gravity, Brunetkaa lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
-
Kurcze, a ja jestem słodka dupka, a młoda brzuszek ma w normie albo trochę mniejszy. 😅 Tak do 25tc miała może ciutkę większy. 😅
Słodziak A-6 🤩 Podobnie jak nasza idzie z wagą.😍
Aaa u nas 2-dniowy remont, a już jestem zmęczona 🤣 Kuchnia prawie wyłączona z użytku, tyle dobrego że zamawiamy jedzonko, bo leniwe buły z nas, no dziś moze cos odgrzeje w piekarniku. 😆 Wczoraj nam kolega zaspał (ach ta zmiana czasu) i nie zdążył przez to wszystkich płytek położyć, ale dziś powinno się udać (niewiele zostało) i może z fugowaniem też sie uda (klej w miarę szybko schnie), bo jak nie to fugi dopiero jutro. 🙈 Tyle, że dziś przychodzi po 17. 😆
Po lajkach na szkołach rodzenia (szukała poloznej) wyczaiła mnie koleżanka, z którą dawno temu mieszkałam i okazało się, że jest aktualnie w 34tc. 😄 Więc okazuje się, że mam jedną znajoma, która ma tydzień młodsza ciążę i jedna z o tydzień starsza. 😅 Fajno. 😄 Tylko daleko mieszkamy z jedną i drugą akurat. 😂 Z jedną dwa końce miasta, z drugą inne miasta.A-6 lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
A-6 śliczny chłopiec! 🥰😍 W ogóle wow że lekarz mierzyl ci już miednicę, poprosiłas o to czy on zaproponował? Wydaje mi się że to nie jest standard więc fajnie że już wiesz, że jest zapas 😁
U Gabrysia za to brzuszek malutki, w momencie badania wyglądał na dwa tygodnie młodszy od wieku ciążowego - a przyznam że ostatnio słodycze u mnie też wchodzą jak złoto 😆 Może po tacie taka uroda, bo mój mąż ma BMI 19 z kawałkiem, więc tak na dolnej granicy wagi prawidłowej 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 12:28
A-6 lubi tę wiadomość
-
Co oznacza duży brzuszek u was? Nie ma co patrzeć na same cm, ale na stosunek do głowy, czyli AC do HC. Ile jest cm różnicy między tymi wartościami?
-
Mała Ew, hahah jakis wyłącznik na słodycze by się nam przydał 😂
Dracaena, hah, widzisz, nawet sam czas remontu ma swoje dobre strony 😂 Kciuki mimo wszystko żeby skończyło się jak najszybciej!
To masz szczęście naprawdę z tymi koleżankami, a nawet dwa końce miasta to naprawdę niedaleko, tym bardziej jak spotkacie się po środku 💪
Namisa, mąż w zasadzie zagaił o wymiarach miednicy, to lekarz bez problemu powiedział, że zmierzymy 😁 Ogólnie żałuję, że wcześniej do niego nie trafiliśmy. Podczas badania słabo mi się zrobiło i powiedziałam, że ogólnie mi się tak robi, to pokazał nam dosłownie czemu (nogi Ignacego wepchnięte w moją przeponę 🤣) plus leżenie na plecach niewskazane, widocznie macica naciska mi na naczynia, więc mam się starać na lewym boku tylko 🥲
Wiesz, my na ten brzuszek że słodyczami pracujemy już od początku drugiego trymestru 🙈 Może to dlatego, bo mąż też chuda szkapa, 74kg przy 185 cm wzrostu
Mała Ew, jeśli tylko nic po tych wypadkach na dupkę nie zostało, to tak, miajmy nadzieję 🤞🤞
Edit: Edka: główka zgodnie z wiekiem ciąży, a brzuszek tydzień i 4 dni do przodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 15:17
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
-
Noo, tylko ta z mojego miasta koleżanka akurat jutro wychodzi ze szpitala (nadciśnienie, ale uregulowali lekami 👍).
Ale tak, fajnie, nie spodziewałam się. 😅
Tej drugiej oddałam laktator z Canpola, bo ja już wiem, że nie użyję, a ona nie wiedziala, czy w ogóle chce, więc najwyżej będzie oddawać komuś dalej. 😁
Ja się chyba szczególnie o swoją miednice nie obawiam, na szkole rodzenia drugiej dziewczynie położna powiedziała, żeby się koniecznie upomniała o zbadanie przy przyjęciu do szpitala, bo szczuplutka i wąska w biodrach jest. U mnie raczej te biodra zawsze były, wiec podejrzewam, ze miednica analogicznie. 😅
A-6 to nie brzmi na jakąś wielka różnice. U nas zawsze coś jest do przodu, coś do tyłu, głowa zwykle do przodu (ale mąż ma relatywnie dużą i ja też nie najmniejsza - u mnie moja mama się obawiała, że mam dużą po porodzie, ze czy nie mam wodogłowia czy coś, to jej lekarz zaśmiał się i kazał spojrzeć na mojego ojca 😂 a wiadomo, noworodki jeszcze tę glowe maja w stosunku do ciala wieksza).Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 15:31
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023
-
A-6 no to super że trafilas na takiego spoko lekarza! 🙌 Czyli skoro nóżki są pod przeponą to mały już pewnie ułożony główkowo nie? Gotowy na 3 trymestr 😁
U mnie ostatnio HC-28t2d, AC-26t2d, dokładnie dwa tygodnie różnicy. W centymetrach to wychodziło 26 cm dla obwodu głowy i 21.84 cm dla obwodu brzuszka. Myślę że jest jakieś spektrum normy dla tych rozbieżności, podpytam z ciekawości na kolejnej wizycie czy się wyrównało czy taki już zostanie 😁 -
dracaena wrote:Noo, tylko ta z mojego miasta koleżanka akurat jutro wychodzi ze szpitala (nadciśnienie, ale uregulowali lekami 👍).
Ale tak, fajnie, nie spodziewałam się. 😅
Tej drugiej oddałam laktator z Canpola, bo ja już wiem, że nie użyję, a ona nie wiedziala, czy w ogóle chce, więc najwyżej będzie oddawać komuś dalej. 😁
Ja się chyba szczególnie o swoją miednice nie obawiam, na szkole rodzenia drugiej dziewczynie położna powiedziała, żeby się koniecznie upomniała o zbadanie przy przyjęciu do szpitala, bo szczuplutka i wąska w biodrach jest. U mnie raczej te biodra zawsze były. 😅
A-6 to nie brzmi na jakąś wielka różnice. U nas zawsze coś jest do przodu, coś do tyłu, głowa zwykle do przodu (ale mąż ma relatywnie dużą i ja też nie najmniejsza - u mnie moja mama się obawiała, że mam dużą po porodzie, ze czy nie mam wodogłowia czy coś, to jej lekarz zaśmiał się i kazał spojrzeć na mojego ojca 😂 a wiadomo, noworodki jeszcze tę glowe maja w stosunku do ciala wieksza).
Tak tak, ja tam się w zasadzie nie martwię za bardzo wymiarami, po prostu słodycze i dla zdrowotności musiałabym przystopować. I tak kamień z serca mi spadł z tą miednicą, choć budowę zewnętrzną mam typowo męską, a ilość tkanki tłuszczowej ma tu niewiele do gadania (choć szkoda, bo jak by tak się dało po prostu przytyć i dzięki temu dziecko urodzić bezproblemowo to by fajnie było 😂).
Czy u was też pogoda zmienia się co 20 min? 😳 U nas grad, pół h później słońce jak w lato, za 15 minut znowu chmury ciemne jak na śnieżyce i tak w kółko...dracaena lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
08.12 - wizyta
19.01 - 203 gramy cudu 💫
-
A-6 wrote:Czy u was też pogoda zmienia się co 20 min? 😳 U nas grad, pół h później słońce jak w lato, za 15 minut znowu chmury ciemne jak na śnieżyce i tak w kółko...
Tak, dosłownie co spojrzę w okno to inny obrazek - mieliśmy już grad, deszcz, śnieg i palące słońce - czekam jeszcze na tęczę 😆🌈 -
No ale ja nie mam dużo tkanki tłuszczowej. 😆 Po prostu mam biodra, nie da się ukryć. 😅 Tkanki tłuszczowej mam zawsze za mało wg wszystkich wag to mierzących, w tym badali mi to kiedyś (skład ciała xD) przy diagnostyce PCOS w szpitalu. 😆 W ogóle uwazam, że niedobór tkanki tłuszczowej u mnie miał znaczenie przy występowaniu owulacji, ale to mi lekarz kiedyś powiedział jeden, że możliwe, że jestem rozregulowana bo byłam dłuuuugo niejadkiem, mozliwe ze sie przegładzałam i organizm nie dawał sygnału do startu (pierwotny brak miesiaczki).
Taak, my dziś mamy powrót zimy. 😆 Jak wychodziłam do Biedry po pieluchy to było okno pogodowe- piękne słoneczko, snieg dookoła. Jak wróciłam to 5 min później śnieżyło z powrotem. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2023, 15:47
👩 31 / 🧔30
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
PTP - 16.05.2023