Ile trwały Wasze starania o ciążę i co pomogło?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaska270 wrote:Cześć dziewczyny,
mam pytanie bo staramy się z mężem o dziecko już 15 miesięcy.
Jestem pod stałą kontrolą lekarza. Mam PCOS oraz lekką niedowagę.
Ostatnio Pani doktor przepisała mi progesterone besins 100 mg rano i 200 mg na wieczór od 17.10 do 26.10 i jeżeli nie pojawi się miesiączka to mam zrobić test ciążowy w pon 31.10. Życzyła powodzenia xd
Powiedzcie czy którejś z Was udało się po tych tabletkach szczęśliwie zobaczyć dwie kreski?
Pozdrawiam
To jest tylko progesteron i jeśli nid masz niedomogi lutralnej to nie jest to lek, ktory przyspieszy ciaze. Przyczyn braku ciazy sa tysiace, moze to byc tez niski progesteron,.ale moze tez byc wysoka insulinam ptoblrmy z tarczyca, zly KIR, wysokie komorki NK i wiele innych. Dkoro masz PCOS to z pewnoscia masz problemy z insulina i tu warto zrobic badania. -
Magda25 wrote:To jest tylko progesteron i jeśli nid masz niedomogi lutralnej to nie jest to lek, ktory przyspieszy ciaze. Przyczyn braku ciazy sa tysiace, moze to byc tez niski progesteron,.ale moze tez byc wysoka insulinam ptoblrmy z tarczyca, zly KIR, wysokie komorki NK i wiele innych. Dkoro masz PCOS to z pewnoscia masz problemy z insulina i tu warto zrobic badania.
Czyli wychodzi na to że nikłe szanse.
Miałam nadzieję że to coś pomoże, ponieważ byłam u ginekologa to był jeden pęcherzyk 14mm i dała mi właśnie te tabletki.
Jeżeli chodzi o insulinę to jest w porządku, miałam robione badania w szpitalu.
Na tarczycę biorę euthyrox 25 mg bo miałam lekko parametr podwyższony, ale odkąd biorę to utrzymuję się na prawidłowym poziomie. -
Po 7 miesiącach zaszłam w ciążę używając w tym cyklu korzenia maca i niepokalanka, ale okazało się że to ciąża pozamaciczna. Niestety w wątku o ciąży pozamacicznej chyba dwie dziewczyny pisały że też używały niepokalanka dlatego go nie polecam.
-
Izet wrote:My staraliśmy sie 11 cykli o dziecko ( udało sie dopiero w 11 cyklu). Ja brałam przede wszystkim femibion 0, wit.D i koenzym Q10 . Natomiast sadze, ze największe rezultaty i u nas dała suplementacja mojego męża, bo wyniki nasienia miał średnie i po 3 cyklach od tego jak zaczął brać suplementy to sie udało. Ja miałam co miesiąc owu i regularne cykle dlatego jestem prawie pewna, ze problem był u mojego męża dlatego dziewczyny badajcie swoich chłopów .
A możesz podpowiedzieć jakie suple Twój mąż stosował? ;* -
Cześć dziewczyny,
ja jestem po 3 ciążach niestety straconych. W 1 ciążę zaszłam bez starań, zaczęłam brać z 2 tygodnie wczesniej kwas foliowy. W 2 ciąży brałam już witaminy Pregna Start, KQ10, piłam olej lniany i z wiesiołka i zaszłam w 7 cyklu. W 3 ciążę zaszłam od razu w 1 cyklu (bez starań) i brałam tylko Pregnę, ponieważ był to czas wakacji i nic specjalnego nie robiłam, byłam też dopiero 2 cykle po wcześniejszym poronieniu.
Chętnie dowiem się, co brali Wasi partnerzy, mój mąż zbadał homocysteinę i okazało się, że ma wynik 12,5, więc zaczął brać metylowany kwas foliowy i b12, żeby zbić wynik do kolejnych starań.
Jarosia85 lubi tę wiadomość
4 x [*] 12 tc (2020r.) 7tc (2022r.), 9tc (2022r. puste jajo), 8tc (2023r.)
Usunięcie przegrody macicy w 07.2021 oraz w 08.2023(prof.Ludwin)
Mutacja MTHFR A1298C, V Leiden. -
Jarosia85 wrote:A możesz podpowiedzieć jakie suple Twój mąż stosował? ;*
Jasne ☺️ Proszę bardzo :
Wit.D 2000j.
Wit.E 800iu
Koenzym q10 100mg
Kwas foliowy 0.4mg
Selen 100 uq
Wit.c 1000j
NAC 600mg
Cynk 15mgIKA, Jarosia85 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Izet wrote:Jasne ☺️ Proszę bardzo :
Wit.D 2000j.
Wit.E 800iu
Koenzym q10 100mg
Kwas foliowy 0.4mg
Selen 100 uq
Wit.c 1000j
NAC 600mg
Cynk 15mgPoczątek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
My staraliśmy się prawie rok, stawałam na głowie - suplementy, yoga, dieta. Pomogła nam poprawa parametrów nasienia u męża, więc polecam, żeby Twój partner zrobił sobie seminogram i sprawdził czy wszystko w normach
Meeg lubi tę wiadomość
-
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -