Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ile trwały Wasze starania o ciążę i co pomogło?
Odpowiedz

Ile trwały Wasze starania o ciążę i co pomogło?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska270 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    mam pytanie bo staramy się z mężem o dziecko już 15 miesięcy.
    Jestem pod stałą kontrolą lekarza. Mam PCOS oraz lekką niedowagę.
    Ostatnio Pani doktor przepisała mi progesterone besins 100 mg rano i 200 mg na wieczór od 17.10 do 26.10 i jeżeli nie pojawi się miesiączka to mam zrobić test ciążowy w pon 31.10. Życzyła powodzenia xd
    Powiedzcie czy którejś z Was udało się po tych tabletkach szczęśliwie zobaczyć dwie kreski?

Pozdrawiam

To jest tylko progesteron i jeśli nid masz niedomogi lutralnej to nie jest to lek, ktory przyspieszy ciaze. Przyczyn braku ciazy sa tysiace, moze to byc tez niski progesteron,.ale moze tez byc wysoka insulinam ptoblrmy z tarczyca, zly KIR, wysokie komorki NK i wiele innych. Dkoro masz PCOS to z pewnoscia masz problemy z insulina i tu warto zrobic badania.

• Kaska270 Debiutantka

Wysłany: 18 października 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    To jest tylko progesteron i jeśli nid masz niedomogi lutralnej to nie jest to lek, ktory przyspieszy ciaze. Przyczyn braku ciazy sa tysiace, moze to byc tez niski progesteron,.ale moze tez byc wysoka insulinam ptoblrmy z tarczyca, zly KIR, wysokie komorki NK i wiele innych. Dkoro masz PCOS to z pewnoscia masz problemy z insulina i tu warto zrobic badania.

Czyli wychodzi na to że nikłe szanse.
    Miałam nadzieję że to coś pomoże, ponieważ byłam u ginekologa to był jeden pęcherzyk 14mm i dała mi właśnie te tabletki.

Jeżeli chodzi o insulinę to jest w porządku, miałam robione badania w szpitalu.
    Na tarczycę biorę euthyrox 25 mg bo miałam lekko parametr podwyższony, ale odkąd biorę to utrzymuję się na prawidłowym poziomie.

• Jasqa Koleżanka

Wysłany: 18 października 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 7 miesiącach zaszłam w ciążę używając w tym cyklu korzenia maca i niepokalanka, ale okazało się że to ciąża pozamaciczna. Niestety w wątku o ciąży pozamacicznej chyba dwie dziewczyny pisały że też używały niepokalanka dlatego go nie polecam.

• Jarosia85 Nowa

Wysłany: 24 października 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    My staraliśmy sie 11 cykli o dziecko ( udało sie dopiero w 11 cyklu). Ja brałam przede wszystkim femibion 0, wit.D i koenzym Q10 . Natomiast sadze, ze największe rezultaty i u nas dała suplementacja mojego męża, bo wyniki nasienia miał średnie i po 3 cyklach od tego jak zaczął brać suplementy to sie udało. Ja miałam co miesiąc owu i regularne cykle dlatego jestem prawie pewna, ze problem był u mojego męża ;) dlatego dziewczyny badajcie swoich chłopów .

A możesz podpowiedzieć jakie suple Twój mąż stosował? ;*

• Oleńka_11 Znajoma

Wysłany: 31 października 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja jestem po 3 ciążach niestety straconych. W 1 ciążę zaszłam bez starań, zaczęłam brać z 2 tygodnie wczesniej kwas foliowy. W 2 ciąży brałam już witaminy Pregna Start, KQ10, piłam olej lniany i z wiesiołka i zaszłam w 7 cyklu. W 3 ciążę zaszłam od razu w 1 cyklu (bez starań) i brałam tylko Pregnę, ponieważ był to czas wakacji i nic specjalnego nie robiłam, byłam też dopiero 2 cykle po wcześniejszym poronieniu.

Chętnie dowiem się, co brali Wasi partnerzy, mój mąż zbadał homocysteinę i okazało się, że ma wynik 12,5, więc zaczął brać metylowany kwas foliowy i b12, żeby zbić wynik do kolejnych starań.

Jarosia85 lubi tę wiadomość

4 x [*] 12 tc (2020r.) 7tc (2022r.), 9tc (2022r. puste jajo), 8tc (2023r.)

Usunięcie przegrody macicy w 07.2021 oraz w 08.2023(prof.Ludwin)
    Mutacja MTHFR A1298C, V Leiden.
  • Izet Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jarosia85 wrote:
    A możesz podpowiedzieć jakie suple Twój mąż stosował? ;*

Jasne ☺️ Proszę bardzo :

Wit.D 2000j.
    Wit.E 800iu
    Koenzym q10 100mg
    Kwas foliowy 0.4mg
    Selen 100 uq
    Wit.c 1000j
    NAC 600mg
    Cynk 15mg

IKA, Jarosia85 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izet wrote:
    Jasne ☺️ Proszę bardzo :

Wit.D 2000j.
    Wit.E 800iu
    Koenzym q10 100mg
    Kwas foliowy 0.4mg
    Selen 100 uq
    Wit.c 1000j
    NAC 600mg
    Cynk 15mg
    I to wszystko oddzielnie stosował, tak? Nie w formie suplementu typu Fertilman?

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • magggie Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staraliśmy się prawie rok, stawałam na głowie - suplementy, yoga, dieta. Pomogła nam poprawa parametrów nasienia u męża, więc polecam, żeby Twój partner zrobił sobie seminogram i sprawdził czy wszystko w normach :)

Meeg lubi tę wiadomość

12.10.2022 DWIE KRESKI!!! ❤ naturals!
    28.10.2022 Mamy serduszko ❤

Czekamy na chłopca 💙

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie też tak z apką?.. kolejny raz mi się to zdarzyło
    Screenshot-20240411-134150-TTC-Ovu-Friend.jpg

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ