Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ile wczesniej odstawic bromergon przed badaniem PRL?
Odpowiedz

Ile wczesniej odstawic bromergon przed badaniem PRL?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , mam problem poniewaz endo kazał mi odstwic bromka miesiac przed badaniem PRL, boje sie troche tak zrobic poniewaz mam niedoczynnosc tarczycy a wiadomo jak prl sie zachowuje przy wyzszym tsh , jestem obecnie w 2dpo i mam obawy ze odstwiajac teraz bromka ewentualna ciaza moze sie nie utrzymac..poradzcie cos kochane! raz robilam prl podszas barnia brmergonu i wtedy dzien szybciej odstawiałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bromka i tak trzeba odstawić zaraz jak się okarze ze jest się wciaży :) bo im wyższa prl w ciaży tym lepiej !!
    A ja badałam dość często prl i nie odstawiałam nigdy bromka !! Dzień przed badaniem wieczorem normalnie tabletkę brałam :)
    I też mam niedoczynność i na tsh biorę nadal a bromka odstawiłam w dniu gdy test pokazał 2 kreski!!

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odstawia sie bromergonu, bo prl poszybuje w gore z efektem jojo. Badania sie robi biorac bromergon ,bo sprawdzasz wtedy czy lek dziala. Czasem, ale powtarzam czasem sie go odstawia na probe. Kiedy? Gdy bierze sie go kilka lat (ze 2 przynajmniej) i kontroluje sie czy prl spadla na dobre. Normalnie, odstawia sie go dopiero gdy zobaczy sie na tescie 2 kreski.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam słowa Anatolki :)

A dlaczego masz odstawić miesiac przed badaniem? ? Po odstawieniu od razu prl szybuje w górę, ja z własnej głupoty odstawiłam na 2 tyg i moj wynik wynosil ponad 1200... teraz na szczęście wszystko wróciło do normy, tyle że juz nie biorę bromka a norprolac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam dziewczyny że w cyklu w którym nam się w końcu udało to miałam brać bromka raz dwie raz po jednej tabletce!! Ale że mi się kończyły tabletki a nie miałam czasu lecieć do lekarza po receptę to brałam w kratkę bromka raz jedną raz wcale raz dwie tak zeby mi starczyło tabletek :) No i gdy zrobiłam test została mi jedna tabletka hi hi i już po receptę nie musiałam lecieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za opinie i chyba jednak tak zrobie jak radzicie! <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ