Ile wczesniej odstawic bromergon przed badaniem PRL?
-
nick nieaktualnyHej , mam problem poniewaz endo kazał mi odstwic bromka miesiac przed badaniem PRL, boje sie troche tak zrobic poniewaz mam niedoczynnosc tarczycy a wiadomo jak prl sie zachowuje przy wyzszym tsh , jestem obecnie w 2dpo i mam obawy ze odstwiajac teraz bromka ewentualna ciaza moze sie nie utrzymac..poradzcie cos kochane! raz robilam prl podszas barnia brmergonu i wtedy dzien szybciej odstawiałam
-
nick nieaktualnyBromka i tak trzeba odstawić zaraz jak się okarze ze jest się wciaży bo im wyższa prl w ciaży tym lepiej !!
A ja badałam dość często prl i nie odstawiałam nigdy bromka !! Dzień przed badaniem wieczorem normalnie tabletkę brałam
I też mam niedoczynność i na tsh biorę nadal a bromka odstawiłam w dniu gdy test pokazał 2 kreski!! -
Nie odstawia sie bromergonu, bo prl poszybuje w gore z efektem jojo. Badania sie robi biorac bromergon ,bo sprawdzasz wtedy czy lek dziala. Czasem, ale powtarzam czasem sie go odstawia na probe. Kiedy? Gdy bierze sie go kilka lat (ze 2 przynajmniej) i kontroluje sie czy prl spadla na dobre. Normalnie, odstawia sie go dopiero gdy zobaczy sie na tescie 2 kreski.
-
nick nieaktualnyPotwierdzam słowa Anatolki
A dlaczego masz odstawić miesiac przed badaniem? ? Po odstawieniu od razu prl szybuje w górę, ja z własnej głupoty odstawiłam na 2 tyg i moj wynik wynosil ponad 1200... teraz na szczęście wszystko wróciło do normy, tyle że juz nie biorę bromka a norprolac -
nick nieaktualnyA powiem wam dziewczyny że w cyklu w którym nam się w końcu udało to miałam brać bromka raz dwie raz po jednej tabletce!! Ale że mi się kończyły tabletki a nie miałam czasu lecieć do lekarza po receptę to brałam w kratkę bromka raz jedną raz wcale raz dwie tak zeby mi starczyło tabletek No i gdy zrobiłam test została mi jedna tabletka hi hi i już po receptę nie musiałam lecieć
-
nick nieaktualny
-