Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne In vitro pierwsze podejscie
Odpowiedz

In vitro pierwsze podejscie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olaalaa Nowa

Wysłany: 10 sierpnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich 😊
    Wiem, że ten temat już był ale jestem tutaj nowa i chciałabym zaprosić do rozmowy wszystkich którzy podchodzą do in vitro po raz pierwszy.
    Czy jesteście już po kwalifikacji, jakie macie spostrzeżenia? A może już jesteście w trakcie stymulacji tak jak ja?
    Dzisiaj 5 dzień biorę zastrzyki menopur i ovaleap
    Jutro mam kontrolne USG z badaniem krwi a w głowie pełno pytań, wątpliwości 😔

• Morgo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, jak coś to są wątki miesięczne dla osób w procedurze IVF w dziale "starania z pomocą medyczną". Co prawda ja się tam nie odnalazłam, wolę być tutaj, gdzie są dziewczyny i w IVF i w staraniach naturalnych, IUI. Ja dzisiaj zaczynam drugą stymulację. Mogę coś podpowiedzieć.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 1,72
    👦 morfologia 0-2%
    testosteron całkowity 🔽

20cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Olaalaa Nowa

Wysłany: 10 sierpnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, dziękuję 🙏 ja korzystam z programu Rządowego, w szpitalu gdzie rozpoczęłam procedurę mam wrażenie, że wszystko jest robione tak "taśmowo" na szybko i niestety co za tym idzie bardzo mało czasu poświęca się pacjentce 🫣
    Oczywiście o wszystko mogę zapytać ale tego czasu jest tak mało, że czasami w pośpiechu umyka mi to o co chcę zapytać 😅
    Zastanawiam się, chociaż wiem że nie ma sztywnego schematu stymulacji po jakim czasie od pierwszego zastrzyku może być punkcja?

• Morgo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - ta tasmowość to zmora klinik IVF, zwłaszcza odkąd wszedł program z refundacją. Ja miałam sytuacje że lekarz mi tłumaczył na czym polega transfer gdy 2 tyg. temu miałam u niego poprzedni, nieudany 🫣.
    Zwykle jakieś 1,5 tygodnia trwa stymulacja krótkim protokołem. Ja w poprzednim cyklu pierwszy zastrzyk przyjęłam we wtorek, a punkcję miałam w kolejną sobotę.
    Też jakimś źródłem wiedzy z perspektywy pacjentki są pamiętniki staraniowe na tym forum 😉.

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 1,72
    👦 morfologia 0-2%
    testosteron całkowity 🔽

20cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta 0.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
    08.06 - III transfer - beta 0.

przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ