In vitro pierwsze podejscie
-
Witam wszystkich 😊
Wiem, że ten temat już był ale jestem tutaj nowa i chciałabym zaprosić do rozmowy wszystkich którzy podchodzą do in vitro po raz pierwszy.
Czy jesteście już po kwalifikacji, jakie macie spostrzeżenia? A może już jesteście w trakcie stymulacji tak jak ja?
Dzisiaj 5 dzień biorę zastrzyki menopur i ovaleap
Jutro mam kontrolne USG z badaniem krwi a w głowie pełno pytań, wątpliwości 😔 -
Ola, jak coś to są wątki miesięczne dla osób w procedurze IVF w dziale "starania z pomocą medyczną". Co prawda ja się tam nie odnalazłam, wolę być tutaj, gdzie są dziewczyny i w IVF i w staraniach naturalnych, IUI. Ja dzisiaj zaczynam drugą stymulację. Mogę coś podpowiedzieć.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 1,72
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
20cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo, dziękuję 🙏 ja korzystam z programu Rządowego, w szpitalu gdzie rozpoczęłam procedurę mam wrażenie, że wszystko jest robione tak "taśmowo" na szybko i niestety co za tym idzie bardzo mało czasu poświęca się pacjentce 🫣
Oczywiście o wszystko mogę zapytać ale tego czasu jest tak mało, że czasami w pośpiechu umyka mi to o co chcę zapytać 😅
Zastanawiam się, chociaż wiem że nie ma sztywnego schematu stymulacji po jakim czasie od pierwszego zastrzyku może być punkcja?
-
Ola - ta tasmowość to zmora klinik IVF, zwłaszcza odkąd wszedł program z refundacją. Ja miałam sytuacje że lekarz mi tłumaczył na czym polega transfer gdy 2 tyg. temu miałam u niego poprzedni, nieudany 🫣.
Zwykle jakieś 1,5 tygodnia trwa stymulacja krótkim protokołem. Ja w poprzednim cyklu pierwszy zastrzyk przyjęłam we wtorek, a punkcję miałam w kolejną sobotę.
Też jakimś źródłem wiedzy z perspektywy pacjentki są pamiętniki staraniowe na tym forum 😉.👩❤️👨 30+
💃 AMH - 1,72
👦 morfologia 0-2%
testosteron całkowity 🔽
20cs
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - I transfer - beta 0.
04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.
08.06 - III transfer - beta 0.
przerwa na reset głowy i ciała, leczenie CE - w histero stan zapalny
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -