X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Infekcja intymna po zapłodnieniu
Odpowiedz

Infekcja intymna po zapłodnieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Otóż od wczoraj zmagam się z infekcją intymną, odczuwam delikatne swędzenie, do tego jest grudkowata wydzielina, mam w domu leki dopochwowe gynoxin Optima i lakcid intima oraz maść clotrimazol, rzecz w tym, że dokładnie 6 dni temu miałam owulację i mogło dojść do zapłodnienia (ale oczywiście nie musiało). I teraz zastanawiam się czy mogę śmiało zastosować któreś globulki czy lepiej nie ryzykować i poczekać 2-3 dni, wtedy zrobić test i jak wyjdzie negatywny to wtedy dopiero zacząć kurację? Czy gdybym dziś zastosowała te globulki to mogłyby one w jakiś sposób wpłynąć np na ewentualne zagnieżdżenie? Wolę dmuchać na zimne 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ