X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie forumowiczki. Założyłam temat bo przede mną nowe wyzwania o dalszą część walki i CUD. Opiszę w skrócie swoją historię.
    Od ponad 6 lat staram się z mężem o dziecko,mam córkę 12letnią z pierwszego małżeństwa,mieszkamy w NL. 6 lat temu staraliśmy się bez efektów,leki badania , zastrzyki ,brak biagnozy, poprostu nie bo nie. Daliśmy się na spokój.
    3 lata temu wyjechalismy całą rodziną do NL. W ubiegłym roku podjęliśmy decyzję żeby zrobić badania tu. Komplet wyników mieliśmy od września do grudnia 2018. Wszystko z nami jest ok,moje wyniki bez odchyleń, żołnierze Męża bojowe i zdrowe. 24.12.2018 miałam HSG z kontrastem, jajowody drożne,w tym tygodniu kontrol i szok.Nasza ginekolog po konsultacji z 2 lekarzami zakwalifikowała nas do Inseminacji.
    Wyjaśniła , że zbyt długo się staramy i 2 razy poroniłam w 2012r. I nie ma na co czekać trzeba działać. Pierwsza z 6 inseminacji zaplanowana na luty, od 2 dni biorę Utrogestan 100mg.
    Chciałabym nawiązać kontakt z kobietami w podobnej sytuacji, wymieniać się doświadczeniami,odczuciami i wieściami.
    Miłego dnia ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:14

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w dziale Starajac sie z pomoca medyczna jest caly dlugi wątek dot. inseminacji. Jest tam wiele dziewczyn i kopalnia wiedzy. Polecam.

Aishha lubi tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ