Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Inseminacja Olsztyn
Odpowiedz

Inseminacja Olsztyn

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • monna1 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z uwagi na niską liczbę plemników u męża planuje inseminację wewnatrzmaciczną w Olsztynie. Wcześniej chodziłam do zwykłej ginalolog. Jestem unowiona na wizytę do kliniki ale może wcześniej podpowiecie: czy do IUI trzeba się przygotowywać? Jaka jest skuteczność? Jakieś doświadczenia?

• Truskawkowa90 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skuteczność inseminacji jak podają źródła to jakieś 10-15% także bez rewelacji. Jeśli chodzi o przygotowanie to przed inseminacją zarówno ty jak i twój M musicie wykonać badania. Głównie to są badania z krwi, jest też cytologia u Ciebie,chlamydia i badanie drożności jajowodów. W cyklu kiedy będziesz miała podejść do inseminacji ustalasz z lekarzem czy wykonujecie zabieg na cyklu naturalnym czy stymulowanym, jeśli stymulowany to musisz brać hormony stymulujące wzrost pęcherzyka. Przed inseminacja musicie zachować abstynencje seksualna od 2 do 5 dni. Może w tej chwili wydawać Ci się to skomplikowane ale uwierz, że to tak tylko wygląda przerażająco ;) jakbyś miała pytania, chętnie odpowiem :)

starania od 05.2015
    JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
    ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
    ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
    10.2017-01.2018 -> 4 IUI :(
    06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej

• monna1 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa dziękuję za pomoc. Widzę ze ty już po 4 razie. Liczyłam na większą skuteczność.... No trudno spróbuję. U nas na razie nie stwierdzono nic oprócz niskiej liczby plemników -6mln/mln z uwagi na żylaki męża. Zacisnę zęby i spróbuję te 3 razy...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ