X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interprentacja badan krwi etap I
Odpowiedz

Interprentacja badan krwi etap I

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wanilkowa Nowa

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    mam ogromną prośbę, w interpretacjach wyników badań... jestem dosyć świeża a do wizyty jeszcze jakiś czas. Staramy się o dzidzię kilka miesięcy. Regularne cykle (26-28 dni), rok po tab anty tj, sindretella. Mam 25 lat.

Dziś tj. 4dc wykonałam badania:
    LH mlU/ml 9,16 -[norma dla fazy folikularnej 1,1-11,6]
    FSH mlU/ml 7,380[norma dla fazy folikularnej 2,8-11,3]
    Prolaktyna mlU/L (40-530,0) 333,0
    Estradiol pg/ml 73,0 [norma dla fazy folikularnej 21-251]
    Testosteron ng/ml (0,14-0,53) 0,34 [zakres referencyjny 0,14-0,53]

co myślicie, są to dobre wyniki na czas starań ?
    z góry dziękuję !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2024, 12:45

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ