X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interpretacja badań krwi
Odpowiedz

Interpretacja badań krwi

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KlaudiaK Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    W 15dc ginekolog widział ze owulacja była i dawał cień nadzieji.. po czym 22 dc miałam iść zbadać progesteron. W 21 dnia cyklu chwile zabolał brzuch i dostałam skąpej miesiączki kolejne dni to brązowe plamienie i skąpa miesiączka na zmianę tak trwało to 6 dni. W 23 dc lub 3 dc bo nie wiem czy właściwy okres jeszcze dostanę ...zbadałam progesteron (wynik około 9), prolaktyna (wynik około 24) i betę (wynik 3.18). Wczoraj tj 27dc lub 7dc zbadałam betę ponownie i jest już 0.
    Wiem, ze okres przychodzi gdy progesteron spadnie czy nie wydaje wam się ze progesteron za wysoki jak na dni miesiączki? Miała któraś z Was taki przypadek ? Nigdy czegoś takiego nie miałam. Nie wiem czy tą skąpą miesiączkę/plamienia przedwczesne mam traktować jako okres?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ