Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interpretacja wyników badan
Odpowiedz

Interpretacja wyników badan

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania128 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2025, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie odnośnie wyników badań. Byłam u rodzinnego ale tam dowiedziałam się że moje wyniki są niejasne i że mam iść na usg które wyznaczyli mi na drugą połowę maja. Mam straszne bóle pleców. Dzisiaj zaczęły promieniować od dolnej części pleców do nogi.

• Ania128 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2025, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie ogólne moczu:
    Odczyn 5,0 zakres ref. 5,5-6,5
    Ciężar właściwy 1.030 zakres ref. 1.005-1.025
    Ketony +- 5mg/dl zakres ref. Nieobecne
    Nabłonki liczne w polu widzenia
    Leukocyty 0-2 w p.w zakres ref. 0-5
    Bakterie nieliczne
    Kryształy kwasu moczowego liczne
    Pasma śluzu liczne
    Alat 39 zakres ref. 5-31
    Dajcie proszę znać co sądzicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2025, 19:37

• Ania128 Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2025, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jem wszystko normalnie. Na skierowaniu mam Badanie USG brzucha i przestrzeni zaotrzewnowej, w tym wstępnej oceny gruczołu krokowego. Jakieś rozpoznanie główne jest wpisane N80 - Gruczolistość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ