Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interpretacja wyników badan
Odpowiedz

Interpretacja wyników badan

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania128 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2025, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie odnośnie wyników badań. Byłam u rodzinnego ale tam dowiedziałam się że moje wyniki są niejasne i że mam iść na usg które wyznaczyli mi na drugą połowę maja. Mam straszne bóle pleców. Dzisiaj zaczęły promieniować od dolnej części pleców do nogi.

• Ania128 Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2025, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie ogólne moczu:
    Odczyn 5,0 zakres ref. 5,5-6,5
    Ciężar właściwy 1.030 zakres ref. 1.005-1.025
    Ketony +- 5mg/dl zakres ref. Nieobecne
    Nabłonki liczne w polu widzenia
    Leukocyty 0-2 w p.w zakres ref. 0-5
    Bakterie nieliczne
    Kryształy kwasu moczowego liczne
    Pasma śluzu liczne
    Alat 39 zakres ref. 5-31
    Dajcie proszę znać co sądzicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2025, 19:37

• Ania128 Debiutantka

Wysłany: 30 marca 2025, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jem wszystko normalnie. Na skierowaniu mam Badanie USG brzucha i przestrzeni zaotrzewnowej, w tym wstępnej oceny gruczołu krokowego. Jakieś rozpoznanie główne jest wpisane N80 - Gruczolistość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ