X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interpretacja wyników lh,fsh,estradiol
Odpowiedz

Interpretacja wyników lh,fsh,estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Princess98 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)
    Dzis zrobilam badania ktore zalecil mi moj lekarz, ale wizyte mam dopiero za tydzien i troszkę się martwię. Czy ktos podpowiemi czy te wyniki sa w normie czy zbyt niskie? Wydaje mi sie ,ze estradiol dosc niski i stosunek lh do fsh tez wychodzi maly. Badania robione w 5 dc.
    ●Tsh 2,346 µIU/ml
    Zakres referencyjny
    0,35 – 4,94
    ● FSH 5,63 mIU/ml
    ●LH 2,90 mIU/ml
    ●estradiol 44,00 pg/ml
    Zakres referencyjny
    –faza folikularna 21 - 251 pg/ml
    ●prolaktyna
    9,59 ng/ml

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princess98 wrote:
    Witam ;)
    Dzis zrobilam badania ktore zalecil mi moj lekarz, ale wizyte mam dopiero za tydzien i troszkę się martwię. Czy ktos podpowiemi czy te wyniki sa w normie czy zbyt niskie? Wydaje mi sie ,ze estradiol dosc niski i stosunek lh do fsh tez wychodzi maly. Badania robione w 5 dc.
    ●Tsh 2,346 µIU/ml
    Zakres referencyjny
    0,35 – 4,94
    ● FSH 5,63 mIU/ml
    ●LH 2,90 mIU/ml
    ●estradiol 44,00 pg/ml
    Zakres referencyjny
    –faza folikularna 21 - 251 pg/ml
    ●prolaktyna
    9,59 ng/ml
    Tsh max 2 powinno być:)

• Princess98 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A estradiol nie jest zbyt niski? Dziękuję za odpowiedź

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol bardzo szybko rośnie. Jeżeli jest to badanie w 5dc a masz 'standardowe' cykle 28 dni i owulację w okolicy 14dc, to estradiol jest jak najbardziej ok.
    Ja sprawdzałam w okolicy owulacji swój, to potrafił w ciągu 2-3 dni skoczyć z takiego wyniku do ponad 200-300.

Skupiłabym się bardziej na obniżeniu trochę TSH i wartościach LH z FSH.
    Masz jakąś historię leczenia? AMH? PCOS? Monitoring? Czy występują potwierdzone owulacje?

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki w porządku jedynie tsh do obniżenia do starań najlepiej żeby tsh bylo miedzy 1 -1,5
    Zrobilzbym tez najlepiej cały panel tarczycowy bo samo tsh mslo mówi:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ