X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Interpretacja wyników lh,fsh,estradiol
Odpowiedz

Interpretacja wyników lh,fsh,estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Princess98 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)
    Dzis zrobilam badania ktore zalecil mi moj lekarz, ale wizyte mam dopiero za tydzien i troszkę się martwię. Czy ktos podpowiemi czy te wyniki sa w normie czy zbyt niskie? Wydaje mi sie ,ze estradiol dosc niski i stosunek lh do fsh tez wychodzi maly. Badania robione w 5 dc.
    ●Tsh 2,346 µIU/ml
    Zakres referencyjny
    0,35 – 4,94
    ● FSH 5,63 mIU/ml
    ●LH 2,90 mIU/ml
    ●estradiol 44,00 pg/ml
    Zakres referencyjny
    –faza folikularna 21 - 251 pg/ml
    ●prolaktyna
    9,59 ng/ml

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princess98 wrote:
    Witam ;)
    Dzis zrobilam badania ktore zalecil mi moj lekarz, ale wizyte mam dopiero za tydzien i troszkę się martwię. Czy ktos podpowiemi czy te wyniki sa w normie czy zbyt niskie? Wydaje mi sie ,ze estradiol dosc niski i stosunek lh do fsh tez wychodzi maly. Badania robione w 5 dc.
    ●Tsh 2,346 µIU/ml
    Zakres referencyjny
    0,35 – 4,94
    ● FSH 5,63 mIU/ml
    ●LH 2,90 mIU/ml
    ●estradiol 44,00 pg/ml
    Zakres referencyjny
    –faza folikularna 21 - 251 pg/ml
    ●prolaktyna
    9,59 ng/ml
    Tsh max 2 powinno być:)

• Princess98 Debiutantka

Wysłany: 28 lipca 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A estradiol nie jest zbyt niski? Dziękuję za odpowiedź

• Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol bardzo szybko rośnie. Jeżeli jest to badanie w 5dc a masz 'standardowe' cykle 28 dni i owulację w okolicy 14dc, to estradiol jest jak najbardziej ok.
    Ja sprawdzałam w okolicy owulacji swój, to potrafił w ciągu 2-3 dni skoczyć z takiego wyniku do ponad 200-300.

Skupiłabym się bardziej na obniżeniu trochę TSH i wartościach LH z FSH.
    Masz jakąś historię leczenia? AMH? PCOS? Monitoring? Czy występują potwierdzone owulacje?

[age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki w porządku jedynie tsh do obniżenia do starań najlepiej żeby tsh bylo miedzy 1 -1,5
    Zrobilzbym tez najlepiej cały panel tarczycowy bo samo tsh mslo mówi:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ