X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne interpretacja wyników - niski estradiol
Odpowiedz

interpretacja wyników - niski estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • danae24 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Staramy sie od 1,5 roku, od 3 miesiecy diagnozujemy.
    Lekarz zlecił mi ze wzgledu na podejrzenie niedomogi f.lutealnej luteine (3 cykle po 10 dni, 2x dziennie 100 mg). Wczesniejn faktycznie miałam za niski progesteron 7dpo ( 8 ng/ml), ale estradiolu w normie (140ng\ml).
    Wykonałam w tym cyklu juz znowu badanie progesteronu i estradiolu 7 dni po szczycie śluzu:

maj 2015:
    estradiol 92,00 pg/ml
    progesteron 32,05 ng/ml

W poprzednich cyklach:

kwiecień 2015:
    estradiol 119,00 pg/ml
    progesteron 27,28 ng/ml

marzec 2015:
    estradiol 143,9 pg/ml
    progesteron 14,88 ng/ml

Progesteron badam po 24h przerwie w stosowaniu luteiny, żeby nie zafalszowac wyniku. I chyba wyniki są coraz lepsze. Ale niepokoi mnie cos innego.
    Czy ten spadający estradiol to dobry czy zły objaw? Czy to może byc przyczyna naszych problemów ze staraniem o bobasa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:34

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ