X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne interpretacja wyników - niski estradiol
Odpowiedz

interpretacja wyników - niski estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • danae24 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Staramy sie od 1,5 roku, od 3 miesiecy diagnozujemy.
    Lekarz zlecił mi ze wzgledu na podejrzenie niedomogi f.lutealnej luteine (3 cykle po 10 dni, 2x dziennie 100 mg). Wczesniejn faktycznie miałam za niski progesteron 7dpo ( 8 ng/ml), ale estradiolu w normie (140ng\ml).
    Wykonałam w tym cyklu juz znowu badanie progesteronu i estradiolu 7 dni po szczycie śluzu:

maj 2015:
    estradiol 92,00 pg/ml
    progesteron 32,05 ng/ml

W poprzednich cyklach:

kwiecień 2015:
    estradiol 119,00 pg/ml
    progesteron 27,28 ng/ml

marzec 2015:
    estradiol 143,9 pg/ml
    progesteron 14,88 ng/ml

Progesteron badam po 24h przerwie w stosowaniu luteiny, żeby nie zafalszowac wyniku. I chyba wyniki są coraz lepsze. Ale niepokoi mnie cos innego.
    Czy ten spadający estradiol to dobry czy zły objaw? Czy to może byc przyczyna naszych problemów ze staraniem o bobasa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 21:34

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ