X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Invitro dofinansowanie 2024
Odpowiedz

Invitro dofinansowanie 2024

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Asia_a Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Odzywam się tu pierwszy raz, chociaż czytam namiętnie forum od dłuższego czasu :)

Mam 37 lat, niepłodność idiopatyczną, w teorii oboje z mężem jesteśmy zdrowi. 2tyg temu zrobiłam drożność jajowodów, która również wyszła dobrze. Jestem po wizycie u lekarza, który po wynikach hormonów będzie chciał skierować nas do invitro.

Jestem ciekawa, czy któraś z Was miała lub jest obecnie w podobnej sytuacji? Rozeznaję dopiero temat dofinansowania do invitro (tego z czerwca 2024) - może któraś z Was w nim właśnie bierze udział i może napisać coś więcej?

Pozdr!
    A.

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Polecam Ci zajrzeć na wątek starając się z pomocą medyczną. Tam są dziewczyny, które są przed/ po in vitro i na pewno odpowiedzą Ci na wszystkie pytania :)

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
    08.01- 💉 start stymulacji
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
    25.01 ET 5.1.2 (+EG)
    7dpt 22,87 🥹| 8dpt 31,9 prog 118 ng/ml| 10dpt 66,5
    Walcz maluszku 🙏🍀
    💊 encorton, acard, utrogestan, clexane
    Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)

preg.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_a wrote:
    Cześć! Odzywam się tu pierwszy raz, chociaż czytam namiętnie forum od dłuższego czasu :)

Mam 37 lat, niepłodność idiopatyczną, w teorii oboje z mężem jesteśmy zdrowi. 2tyg temu zrobiłam drożność jajowodów, która również wyszła dobrze. Jestem po wizycie u lekarza, który po wynikach hormonów będzie chciał skierować nas do invitro.

Jestem ciekawa, czy któraś z Was miała lub jest obecnie w podobnej sytuacji? Rozeznaję dopiero temat dofinansowania do invitro (tego z czerwca 2024) - może któraś z Was w nim właśnie bierze udział i może napisać coś więcej?

Pozdr!
    A.
    Na forum są już dziewczyny, które są po pierwszych wizytach i będą startowały z dofinansowaniem.
    Dział forum starając się z pomocą medyczna i tak jest wątek dofinansowania oraz polecam też z pytaniami zajrzeć na wątek miesięczny czerwcowy.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Asia_a Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ