X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ismigen

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ninkamalinka Nowa

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,moze ktoras bedzie wiedzieć cos.na.ten.temat.A chodzi.mino przyjmowanie ismigenu w czasie staran.o dziecko.Na razie stosunki.byly w dni.nie.plodne.W 2,10,11 dniu.cyklu.W 9 dniu zaczelam.przyjmowad druga ture szczepionki i.bede przyjmowac 10 dni.I teraz.moje.pytanie czy akurat gdyby.sie.okazalo,ze.jednak pech chciał ze.zaszlabym w ciaze.w.dni nieplodne to.lepiej teraz.przestav brac.ismigen czy brac.dalej.??
    Ile.czasu.mozna.po trzeciej.dawce zaczac sie.starac o.dziecko??

• terka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkamalinka wrote:
    Hej,moze ktoras bedzie wiedzieć cos.na.ten.temat.A chodzi.mino przyjmowanie ismigenu w czasie staran.o dziecko.Na razie stosunki.byly w dni.nie.plodne.W 2,10,11 dniu.cyklu.W 9 dniu zaczelam.przyjmowad druga ture szczepionki i.bede przyjmowac 10 dni.I teraz.moje.pytanie czy akurat gdyby.sie.okazalo,ze.jednak pech chciał ze.zaszlabym w ciaze.w.dni nieplodne to.lepiej teraz.przestav brac.ismigen czy brac.dalej.??
    Ile.czasu.mozna.po trzeciej.dawce zaczac sie.starac o.dziecko??

Przede wszystkim w dni niepłodne nie ma szans zajść w ciąże bo jak sama nazwa mowi jesteś wtedy niepłodna...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Buu Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Podbijam temat.
    Czy któraś z Was przyjmowała tą szczepionkę na początkach cyklów a później rozpoczynała starania? Ktoś wie jakie są zalecenia lekarzy? Niestety od mojego nic się nie dowiedziałam.

• Maura Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Buu, mi lekarz odradził stosowanie tej szczepionki podczas starań. Zastosowałam się do tego. Pozdrawiam:)

age.png

age.png
  • ELka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zapytaj ginekologa.
    Ja brałam szczepionkę podczas starań ale nie pomyślałam, żeby zapytać lekarza bo nie sądziłam, że może mieć jakieś negatywne skutki. Z tego co wiem to do dnia miesiączki zarodek jest chroniony i nic mu nie zagraża ale lepiej zapytaj lekarza.
    Ogólnie szczepionkę polecam bo póki co jeszcze nie chorowałam a 4 miesiące przed przepisaniem szczepionki byłam non stop ale dosłownie non stop chora, aż rzuciło się na zatoki.

19.04.25 r. 21 dc ⏸️
    26.04.25 r. 28 dc beta 520 💙

04.01.24 r. 👶38t5d CC Marcelina 🩷

👩 40 l 🧑 48 l

Luty'25 💔 cb 5 tc
    Sierpień'24 💔 puste jajo łyżeczkowanie
    Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
    Marzec'25- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'25 szczepienie limfocytami partnera w 8 tc.
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ