X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ismigen

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ninkamalinka Nowa

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,moze ktoras bedzie wiedzieć cos.na.ten.temat.A chodzi.mino przyjmowanie ismigenu w czasie staran.o dziecko.Na razie stosunki.byly w dni.nie.plodne.W 2,10,11 dniu.cyklu.W 9 dniu zaczelam.przyjmowad druga ture szczepionki i.bede przyjmowac 10 dni.I teraz.moje.pytanie czy akurat gdyby.sie.okazalo,ze.jednak pech chciał ze.zaszlabym w ciaze.w.dni nieplodne to.lepiej teraz.przestav brac.ismigen czy brac.dalej.??
    Ile.czasu.mozna.po trzeciej.dawce zaczac sie.starac o.dziecko??

• terka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkamalinka wrote:
    Hej,moze ktoras bedzie wiedzieć cos.na.ten.temat.A chodzi.mino przyjmowanie ismigenu w czasie staran.o dziecko.Na razie stosunki.byly w dni.nie.plodne.W 2,10,11 dniu.cyklu.W 9 dniu zaczelam.przyjmowad druga ture szczepionki i.bede przyjmowac 10 dni.I teraz.moje.pytanie czy akurat gdyby.sie.okazalo,ze.jednak pech chciał ze.zaszlabym w ciaze.w.dni nieplodne to.lepiej teraz.przestav brac.ismigen czy brac.dalej.??
    Ile.czasu.mozna.po trzeciej.dawce zaczac sie.starac o.dziecko??

Przede wszystkim w dni niepłodne nie ma szans zajść w ciąże bo jak sama nazwa mowi jesteś wtedy niepłodna...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Buu Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Podbijam temat.
    Czy któraś z Was przyjmowała tą szczepionkę na początkach cyklów a później rozpoczynała starania? Ktoś wie jakie są zalecenia lekarzy? Niestety od mojego nic się nie dowiedziałam.

• Maura Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Buu, mi lekarz odradził stosowanie tej szczepionki podczas starań. Zastosowałam się do tego. Pozdrawiam:)

preg.png

age.png
  • ELka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zapytaj ginekologa.
    Ja brałam szczepionkę podczas starań ale nie pomyślałam, żeby zapytać lekarza bo nie sądziłam, że może mieć jakieś negatywne skutki. Z tego co wiem to do dnia miesiączki zarodek jest chroniony i nic mu nie zagraża ale lepiej zapytaj lekarza.
    Ogólnie szczepionkę polecam bo póki co jeszcze nie chorowałam a 4 miesiące przed przepisaniem szczepionki byłam non stop ale dosłownie non stop chora, aż rzuciło się na zatoki.

19.04.25 r. 21 dc ⏸️
    26.04.25 r. 28 dc beta 520 💙

04.01.24 r. 👶38t5d CC Marcelina 🩷

👩 40 l 🧑 48 l

Luty'25 💔 cb 5 tc
    Sierpień'24 💔 puste jajo łyżeczkowanie
    Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
    Marzec'25- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'25 szczepienie limfocytami partnera w 8 tc.
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ