X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak długo staracie się o dziecko?
Odpowiedz

Jak długo staracie się o dziecko?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest to 21cs... 😔 W pierwszą ciążę zaszłam 4 miesiące po ślubie, nie staraliśmy się po prostu korzystaliśmy z pierwszych miesięcy poslubnych. Niestety radość nie trwała długo...
    Aktualnie staram się nie testować przed datą spodziewanej 🐒, nie szukam objawów, nie mierze temperarury. Zmienilismy lekarza i głęboko wierze, że poprowadzi nas w dobrym kierunku.

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • monnkej Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 9cs, mamy 25 lat. Ostatni cykl to ciąża biochemiczna

Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
    Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciąża nie była planowana. W drugą zaszłam w 3cim cyklu, w 3cią ciążę też w 3cim cyklu i 4tą udaną ciążę w 5tym cyklu. Teraz staramy się o rodzeństwo i mamy za sobą 1wszy nieudany cykl.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • janda Koleżanka

Wysłany: 15 września 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się już 4 lata o pierwsze dziecko. Mam stwierdzoną endometrioze, więc wiemy gdzie jesteś problem. Obecnie jestem na stymulacji lametta, bo będę podchodzic pierwszy raz do inseminacji

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😊 ja staram się już trzy lata... czasem brakuje mi sił😞 ale nie odpuszczam. Mam pcos. Choć stwierdzono to u mnie dopiero 3 miesiące temu. Wcześniej lekarz przez prawie trzy lata sie nie poznał... oprocz lekow zalecona dieta i ruch. Zobaczymy czy cos z tego bedzie. Pozdrawiam

• Mili ❤️ Koleżanka

Wysłany: 17 września 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie staralismy rok i 3 miesiace. Po 8 latach odstawilam tabletki no i zaczelismy. Bardzo rzadkie miesiaczki i tak wywolane duphastonem, a ciaza po CLO w koncu sie udala. Teraz staramy sie o drugie, ale czuje, ze bez lekow sie nie obejdzie. Choc chce wierzyc, ze moze moje cialo zrobilo sie jakies bardziej plodne po urodzeniu synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 14:13

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    janda wrote:
    Staramy się już 4 lata o pierwsze dziecko. Mam stwierdzoną endometrioze, więc wiemy gdzie jesteś problem. Obecnie jestem na stymulacji lametta, bo będę podchodzic pierwszy raz do inseminacji

Mam dwie koleżanki z endometriozą :( Też póki starają się bez efektu. Janda ile masz lat?

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili ❤️ wrote:
    My sie staralismy rok i 3 miesiace. Po 8 latach odstawilam tabletki no i zaczelismy. Bardzo rzadkie miesiaczki i tak wywolane duphastonem, a ciaza po CLO w koncu sie udala. Teraz staramy sie o drugie, ale czuje, ze bez lekow sie nie obejdzie. Choc chce wierzyc, ze moze moje cialo zrobilo sie jakies bardziej plodne po urodzeniu synka.
    Co to jest CLO?

• Mili ❤️ Koleżanka

Wysłany: 18 września 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Co to jest CLO?

Lek Clostilbegyt stosowany jest u kobiet w zaburzeniach owulacji.

justa33 lubi tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ