Jak długo staracie się o dziecko?
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas jest to 21cs... 😔 W pierwszą ciążę zaszłam 4 miesiące po ślubie, nie staraliśmy się po prostu korzystaliśmy z pierwszych miesięcy poslubnych. Niestety radość nie trwała długo...
Aktualnie staram się nie testować przed datą spodziewanej 🐒, nie szukam objawów, nie mierze temperarury. Zmienilismy lekarza i głęboko wierze, że poprowadzi nas w dobrym kierunku.💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Pierwsza ciąża nie była planowana. W drugą zaszłam w 3cim cyklu, w 3cią ciążę też w 3cim cyklu i 4tą udaną ciążę w 5tym cyklu. Teraz staramy się o rodzeństwo i mamy za sobą 1wszy nieudany cykl.
-
Hej😊 ja staram się już trzy lata... czasem brakuje mi sił😞 ale nie odpuszczam. Mam pcos. Choć stwierdzono to u mnie dopiero 3 miesiące temu. Wcześniej lekarz przez prawie trzy lata sie nie poznał... oprocz lekow zalecona dieta i ruch. Zobaczymy czy cos z tego bedzie. Pozdrawiam
-
My sie staralismy rok i 3 miesiace. Po 8 latach odstawilam tabletki no i zaczelismy. Bardzo rzadkie miesiaczki i tak wywolane duphastonem, a ciaza po CLO w koncu sie udala. Teraz staramy sie o drugie, ale czuje, ze bez lekow sie nie obejdzie. Choc chce wierzyc, ze moze moje cialo zrobilo sie jakies bardziej plodne po urodzeniu synka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 14:13
-
janda wrote:Staramy się już 4 lata o pierwsze dziecko. Mam stwierdzoną endometrioze, więc wiemy gdzie jesteś problem. Obecnie jestem na stymulacji lametta, bo będę podchodzic pierwszy raz do inseminacji
Mam dwie koleżanki z endometriozą Też póki starają się bez efektu. Janda ile masz lat? -
Mili ❤️ wrote:My sie staralismy rok i 3 miesiace. Po 8 latach odstawilam tabletki no i zaczelismy. Bardzo rzadkie miesiaczki i tak wywolane duphastonem, a ciaza po CLO w koncu sie udala. Teraz staramy sie o drugie, ale czuje, ze bez lekow sie nie obejdzie. Choc chce wierzyc, ze moze moje cialo zrobilo sie jakies bardziej plodne po urodzeniu synka.
-