Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne JAK DŁUGO ŻYJĄ PLEMNIKI ??
Odpowiedz

JAK DŁUGO ŻYJĄ PLEMNIKI ??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w moim temacie :) W internecie można znaleźć dużo informacji na temat żywotności plemników ale chciałabym poznać wasze opinie. Proszę także o wypowiedź kobiet, które są już w ciąży a zaszły dzięki dłuższej żywotności plemników :)

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 5 dni:-) wszystko zalezy tez od sluzu kobiety

ania14 lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Natka89 Koleżanka

Wysłany: 6 września 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam dziś, że max. 3-5 dni. Ale ile minimalnie, to nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi... :(

ania14 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawia mnie to bo moja mama zawsze mówi, że jak chce się mieć dziewczynkę to można tylko do 8dc i w tan sposób jestem ja :) znajomej tak poleciła i też ma dziewczynkę
    a przecież każdy ma cykle innej długości i owu w różne dni...

jutro mąż wyjeżdża a ja bede dopiero w 7dc
    sama jestem ciekawa jaką mam szanse na zajście
    w necie piszą dziewczyny że zaszły chociaż stosunek był kilka dni przed owu...

• lilirose Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również czytałam, że 3-5 dni.

ania14 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • rudainka Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam, że na tzw. naukach przedmałżeńśkich mówili mi że plemniki żyją nawet do 7 dni. I w tych " książeczkach edukacyjnych" również było tak napisane. Ale nie wiem na ile to prawda, nie miałam okazji się przekonać ;)

ania14 lubi tę wiadomość

<3 49 cykl starań...
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudainka wrote:
    Ja pamiętam, że na tzw. naukach przedmałżeńśkich mówili mi że plemniki żyją nawet do 7 dni. I w tych " książeczkach edukacyjnych" również było tak napisane. Ale nie wiem na ile to prawda, nie miałam okazji się przekonać ;)

dla nas starajacych się fajnie by bylo gdyby przezyly do 7 dni :)

• rudainka Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No eksperymentować na pewno nie będę bo bym się pewnie nie doczekała potomka pewnie do śmierci :P ale pewnie gdzieś to kiedyś już sprawdził :)

<3 49 cykl starań...
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudainka wrote:
    No eksperymentować na pewno nie będę bo bym się pewnie nie doczekała potomka pewnie do śmierci :P ale pewnie gdzieś to kiedyś już sprawdził :)
    no ja tez eksperymentowac nie bede ;/
    miałam wielokrotnie monitoring i było wycelowane a ciąży nadal brak :(

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ