X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak liczyć dlugosc okresu
Odpowiedz

Jak liczyć dlugosc okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Mam pytanie dot. liczenia dni okresu. Intensywne krwawienie mam przez 2 dni ( 1 i 2 dnia) 3 dzien to już duzo mniejsze krwawienie tak samo 4. Wiadomo ze stopniowo krwawienie sie zmniejsza ale kiedy uznajecie okres za zamkniety temat? Ja zawsze myslalam ze moj okres ma 5 dni bo ostatniego dnia rowniez mam plamienia, tak samo jak i 6 dnia nie jest zupelnie czysto. Jak to liczyc? Jak wy to liczycie?

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Nika76 Znajoma

Wysłany: 20 maja 2022, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres liczę jako krwawienie-małe, średnie i duże. Plamienia po okresie to zazwyczaj 1-2 dni. Okres nie powinien być dłuższy niż 7dni bodajże.
    U mnie 5dni okres i zazwyczaj 2dni plamienia. I tak to zapisuję.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ