Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak liczyć dlugosc okresu
Odpowiedz

Jak liczyć dlugosc okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Mam pytanie dot. liczenia dni okresu. Intensywne krwawienie mam przez 2 dni ( 1 i 2 dnia) 3 dzien to już duzo mniejsze krwawienie tak samo 4. Wiadomo ze stopniowo krwawienie sie zmniejsza ale kiedy uznajecie okres za zamkniety temat? Ja zawsze myslalam ze moj okres ma 5 dni bo ostatniego dnia rowniez mam plamienia, tak samo jak i 6 dnia nie jest zupelnie czysto. Jak to liczyc? Jak wy to liczycie?

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Nika76 Znajoma

Wysłany: 20 maja 2022, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres liczę jako krwawienie-małe, średnie i duże. Plamienia po okresie to zazwyczaj 1-2 dni. Okres nie powinien być dłuższy niż 7dni bodajże.
    U mnie 5dni okres i zazwyczaj 2dni plamienia. I tak to zapisuję.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ