X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak liczyć dlugosc okresu
Odpowiedz

Jak liczyć dlugosc okresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2022, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Mam pytanie dot. liczenia dni okresu. Intensywne krwawienie mam przez 2 dni ( 1 i 2 dnia) 3 dzien to już duzo mniejsze krwawienie tak samo 4. Wiadomo ze stopniowo krwawienie sie zmniejsza ale kiedy uznajecie okres za zamkniety temat? Ja zawsze myslalam ze moj okres ma 5 dni bo ostatniego dnia rowniez mam plamienia, tak samo jak i 6 dnia nie jest zupelnie czysto. Jak to liczyc? Jak wy to liczycie?

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Nika76 Znajoma

Wysłany: 20 maja 2022, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres liczę jako krwawienie-małe, średnie i duże. Plamienia po okresie to zazwyczaj 1-2 dni. Okres nie powinien być dłuższy niż 7dni bodajże.
    U mnie 5dni okres i zazwyczaj 2dni plamienia. I tak to zapisuję.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ