X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Adry Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza moją teściową, która zapewne niedługo zbuduje ołtarzyk dla Jarosława i codziennie będzie palić pod nim świece i kadzidełka (choć idąc z duchem czasu może polecę jej kominek i woski z Yankee - powinni stworzyć specjalną linię dla fanatyków politycznych) nie spotkałam się osobiście z krytyką tej akcji. Słyszeć słyszałam różne głosy, ale w gronie znajomych, rodziny...wszyscy wspierają jak mogą.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

MP7Jp2.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende, co się dzieje u małej? dużo zdrowia...

MP7Jp2.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wspieramy u nas w szpitalach jest dużo sprzętu od nich. A wiadomo że nikt za darmo nie będzie pracował, ale i tak podziwiam siłę i zapał tego człowieka i całego zespołu, który od tyłu lat organizuje tak wielką akcję. Żadna inna fundacja nie działa chyba tak długo i na taką skalę jak oni.

Promyk89 lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - miała stan podgorączkowy i była słaba i to tyle. 3 lekarzy ją badało i mówiło, że ok jest. A nasz już się zaniepokoił bo jej nie mijało i dał skierowanie na rtg płuc. Na zdjęciu wyszło zapalenie płuc. Bierze antybiotyk i temperatura nadal podwyższkona. Nie wiem czy to jakaś atypowa baktria i trzeba dłużej brać czy zmienić antybiotyk? Ona mnie wykończy. Rok temu o tej samej porze też miała to samo. Już tak dobrze jej szło z przedszkolem i niechorowaniem, a tu sru - z grubej rury. Jutro lekarz.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOŚP wspieramy od zawsze.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Zozo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Za młodu zdarzyło mi się być wolontariuszem.

Oo ja raz tez :)

Adry lubi tę wiadomość

👧 Córka 26. 08.2011
    Starania od 09.2017
    1 cykl na clo grudzień 2018
    01.19 cb
    12.05.19 [*] 8tc
    2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
    👶🏻 Synek 02. 08.2020
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende- ewentualnie antybiotyk do zmiany będzie.

Adry- ja sie niestety spotkałam z negatywnymi glosami. Miedzy innymi nazywanie tego Wielką Orkiestrą Faszystowskiej Pomocy -.- "
    To smutne jak ludzie mierzą swoją miarą innych.

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 wrote:
    My wspieramy. Na oddziałach neonatologii wszędzie serca wośpu. Dużo lekarzy tam oracujących bardzo sobie chwali sprzęt i możliwości.
    Mam po częsci wrażenie, że nfz nie finansuje tej dziedziny bo "Owsiak da" więc po co.
    Też mam takie podejrzenia
    Nie znam sytuacji tak dokładnie pewnie jak Ty, nigdy się nie wglebialam ile takie oddziały dostają pieniędzy ale znając naszych rządzących są oni w stanie wpaść na tak perfidny pomysl

f1d9680377.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Poza moją teściową, która zapewne niedługo zbuduje ołtarzyk dla Jarosława i codziennie będzie palić pod nim świece i kadzidełka (choć idąc z duchem czasu może polecę jej kominek i woski z Yankee - powinni stworzyć specjalną linię dla fanatyków politycznych) nie spotkałam się osobiście z krytyką tej akcji. Słyszeć słyszałam różne głosy, ale w gronie znajomych, rodziny...wszyscy wspierają jak mogą.
    Wśród znajomych i bliskich też wszyscy wspierają, ale razem z siostrą byłyśmy wolontariuszkami i niestety zdarzają się paskudne elementy. Moja siostrę raz jeden staruch zaczął popychac. Nasz sąsiad BTW, moja babcia sobie z nim później pogadala :D

Adry lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jaki macie stosunek do WOŚPu?

5ee0640c921a8177med.jpg

Lavende86, Multiwitamina, malutka_mycha, Beatrix_, OwaOrzeszkowa, Koteczka82, Adry, Arienkas83 lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Adry - miała stan podgorączkowy i była słaba i to tyle. 3 lekarzy ją badało i mówiło, że ok jest. A nasz już się zaniepokoił bo jej nie mijało i dał skierowanie na rtg płuc. Na zdjęciu wyszło zapalenie płuc. Bierze antybiotyk i temperatura nadal podwyższkona. Nie wiem czy to jakaś atypowa baktria i trzeba dłużej brać czy zmienić antybiotyk? Ona mnie wykończy. Rok temu o tej samej porze też miała to samo. Już tak dobrze jej szło z przedszkolem i niechorowaniem, a tu sru - z grubej rury. Jutro lekarz.

Kiedyś ktoś mi powiedział, że jeśli antybiotyk jest trafiony to praktycznie w ciagu 24 max 48 godzin widać spora poprawę stanu zdrowia. Może się jednak zdarzyć, że diagnoza jest niecelna i branie nic nie daje a objawy nie ustępują. A przy przykładowo wirusowym zapaleniu płuc też trzeba brać antybiotyk?
    No nieciekawa sytuacja...

U nas mąż wrócił z córką ze wsi i przywiozła katar... Tak że raczej zostawimy ja w domu na 1-2 dni. Sezon chorobowy w pełni :)

Dużo zdrowia dla malej i siły dla Ciebie.

Lavende86 lubi tę wiadomość

MP7Jp2.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Myhym ciotka dobre. Ale stosunkowo nie na rękę mi przeywac teraz .😀
    Tia... Staruszkowi się kijanki a potem ropuchy z plemników porobią jak będzie za długo armię wstrzymywał :D

MP7Jp2.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wśród znajomych i bliskich też wszyscy wspierają, ale razem z siostrą byłyśmy wolontariuszkami i niestety zdarzają się paskudne elementy. Moja siostrę raz jeden staruch zaczął popychac. Nasz sąsiad BTW, moja babcia sobie z nim później pogadala :D
    Ludzie się tak zachowują z głupoty, niedoinformowania i zawiści. Niby jest ich mniej ale skutecznie potrafią zatruć życie jak ropiejące wrzody na dupie, które trzeba zalać spirytusem :) babcia akrobatka. Chciałabym ją zobaczyć w akcji :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

MP7Jp2.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Oo ja raz tez :)
    Na co zbieralas? Na Licheń czy Świebodzin?? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 19:13

MP7Jp2.png
  • Adry Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel, Twoja mała jest tak urocza, że schrupalabym ja na kolację :)))) słodziak!!

Wróbel lubi tę wiadomość

MP7Jp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam książkę gościa z blog ojciec "Idealny rodzic nie istnieje". Cały zysk przeznacza on na WOŚP. Czytam właśnie i się do siebie momentami uśmiecham. Widzę, że mamy podobne poczucie humoru.

Dziś był dobry dzień. Nawet położyłam spać obydwoje sama. Piłka koło łóżka małej. Ja z młodym na piłce. Kołysanki Turnaua i jakoś poszło. Nawet już mu nie przeszkadzało trajkotanie małej tylko odleciał. Nieźle nieźle. Brawo ja! Co z tego, że mała padła dopiero chwilę po 22 😁 Ważny efekt.

Multi - jeśli młodzieniec pójdzie w ślady ojca i siostry do do roku mam spokój z zębami 🤣🤣🤣 Mąż miał pierwszy ząb na rok, a córka na 11 miesięcy 😁

Multiwitamina lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - raczej to nie był wirus bo by przeszło, a u niej to długo trwało i wyglądała coraz gorzej. Ostatni dzień przed lekarzem to leżała tylko. Poza tym ponoć u dzieci wirusowe zapalenie płuc jest rzadkie. Z tego co wiem to zawsze dają na to antybiotyk. W ciągu dnia już tempka była ok. Ja już nie wiem. Raz dobra, raz wyższa... Zobaczymy co postanowi lekarz. Ogólnie to wygląda na zdrową.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do pracy po roku. Jedyny sposób by odpocząć 😂

Multiwitamina, Adry lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • ladySiSi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane poratujcie dobrym słowem, dzisiaj mam dość, chciałabym się zapaść pod ziemię i nie wychodzić. Dowiedziałam się o ciąży koleżanki, która ma już jedno dziecko (jak była w ciąży z pierwszym, my zaczęliśmy się wtedy starać) i przypadkowo dowiedziałam się też o ciąży żony mojego ex. Serce mnie zakuło i chyba zaraz mi pęknie. Mam teraz szczęśliwy związek i kochającego męża, ale wiecie jak to jest z pierwszą miłością, dalej jakiś sentyment pozostał :(

01.2017 - rozpoczęcie starań
    2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
    11.04 (11dpo) ⏸️
    12.04 beta 39, prog 24
    14.04 beta 160
    23.04 beta 5837, prog 45
    29.04 jest ❤

👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo

"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba."
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladySiSi wrote:
    Kochane poratujcie dobrym słowem, dzisiaj mam dość, chciałabym się zapaść pod ziemię i nie wychodzić. Dowiedziałam się o ciąży koleżanki, która ma już jedno dziecko (jak była w ciąży z pierwszym, my zaczęliśmy się wtedy starać) i przypadkowo dowiedziałam się też o ciąży żony mojego ex. Serce mnie zakuło i chyba zaraz mi pęknie. Mam teraz szczęśliwy związek i kochającego męża, ale wiecie jak to jest z pierwszą miłością, dalej jakiś sentyment pozostał :(

Lady wierzę że dzisiaj masz ciężki dzień ale najważniejsze że masz kochającego męża i jesteś w szczęśliwym związku. Rozumiem że wiadomość o ciąży wśród znajomych itp. jest dla ciebie trudna też tak miałam i jeszcze czasem mam ale pomyśl że dziecko prędzej czy później przyjdzie do was i będzie miało szczęśliwych rodziców.
    Trzymaj się kochana jesteś silna i dasz radę to przetrwać. Wierzę w ciebie!!! I w to że niedługo napiszesz nam tutaj że się udało 🤞🤞🤞 a dzisiaj jeśli masz taką możliwość zrób sobie miły wieczór z mężem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 11:47

ladySiSi lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ