Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Promyk trzymam kciuki
Czekamy to dobrze że jest po Twojej myślitylko tak nietypowo
Adry gdzie Ty taka promocje upolowalas
Mój mąż dojrzał do decyzji żeby wystawić stare auto na sprzedaż. Prawie trzy miesiące mu to zajęło. Faceci są dziwni, jak można się tak do auta przywiązywaćczekamynadzidzie lubi tę wiadomość
-
Bo różnica między spłatą kredytu a opłatą za wynajem jest bardzo niewielka a przy własnym to urządzasz wszystko po swojemu bez pytania właściciela o zgodę i nie grozi ci że nie znajdziesz mieszkania w którym na przykład nie wolno trzymać zwierzaków itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 07:33
Krystyna123, Zozo, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas nie jest źle z tą zdolnością kredytową. Ja jej nie mam ale przy pensji w okolicach średniej krajowej już się pojawia. Wiesz generalnie jak masz płacić komuś powiedzmy 1500 zł miesięcznie to lepiej płacić przez 30 lat niż do końca życia.
Nie wiem jak jest z dopłatami, chyba są jakieś do czynszu przy wielodzietności i niskich dochodach. Wiadomo że najbiedniejsi kredytu nie biorą. -
Tu państwo nie pomaga poza tym o czym pisałam. Na socjal czekasz bardzo długo a jak nie masz dzieci to wcale się nie doczekasz. Brat mojego męża jakiś czas mieszkał w samochodzie zanim go siostra nie przygarneła. Potem dopiero z żoną i dzieciakiem socjal dostali.
-
U nas mam wrazenie ze wynajem w ogóle się nie opłaca... Zwlaszcza wiekszego mieszkania np.3pokojowego. W dużym mieście wynajem mieszkania to ok.albo nawet ponad 2tysiące. To zwykle więcej niż rata kredytu. Wolalabym splacac kredyt ale mieć właśnie swoje niz tak koczowac u kogoś, nie oplaca sie awoich mebli kupowac bo moze w nastepnym mieszkaniu nie beda pasowac itp. Nie mozesz nic urzadzic tylko bierzesz to co dają. Państwo nic nie dołoży do wynajmu.
Mnie np.juz meczy to przeprowadzanie sie, jednak wolałabym miec wreszcie już swój kąt. -
Frida91 wrote:Mi się wydaje ze lepiej nawet chudsza smietanka taka z kartonika niz jogurt do sosu, bo jak go zagotujesz to jogurt się zwarzy a poza tym ma kwaskowaty posmak a śmietanka dodaje kremowosci
Ale tak jak mówicie pewnie kwestia gustu
ja zawsze zupy robie na jogurtach i rzadko mi sie warza a jak raz zrobilam na swieta ze śmietaną to wstyd przyznac ale mi sie smietana 18% zwarzyla
kwestia wprawy i przyzwyczajenia
Frida91 lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Zozo wrote:U nas właśnie 30 km dalej 130 tys mieszkańców lepsze perspektywy na pracę i też tańsze mieszkania. Chyba uciekniemy do większego miasta ale szkoda mi tu tego miejsca, mamy pod nosem mnóstwo lasów i jeziora. My to chyba będziemy się rozglądać za rynkiem wtórnym jednak bo teraz wynajmujemy, kupimy nowe, wssyysko kup, oplac budowlanoc już splacac kredyt trzeba, ciężko tak. Wolę kupić i powoli robić ale mieć jakies warunki do życia, żebym nie musiała wszystkiego odraxu robić i kupować. A u nas w mieście ciężko o takie mieszkanie, czasem się zdarza ale to stare budownictwo i ceny takie że się nie opłaca bo ściany krzywe. Cała instalacje rury trzeba wymieniać a nowe bloki dopiero powstają i się rozchodzą jak swieze bułeczki mimo ceny, a ludzie kasy nie majaPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo wrote:No nam wychodzi 1600zl za wynajem ale tak jak mówisz nic nie można zrobić. My mamy wszystko tu po właścicielach praktycznie każdy mebel i nic mi się nie podoba. Jest fajnie bo nowocześnie wszystko ładne w miarę nowe, ale nie mój styl nie mój klimat. Nie mogę wywalić i wstawić swojego
-
Krystyna123 wrote:Aaaa, to tu jest pies pogrzebany. U Niemca robisz w chacie, co chcesz, on sie musi zgodzic na twoje fanaberie, a jak sie wynosisz, jest remont mieszkanka i polscy budowlancy wkraczaja wtedy do akcji. Na remont Niemiec bierze kredyt w banku.
-
Krystyna123 wrote:Wytlumaczcie mi, bo nie rozumiem. Dlaczego kazdy w Polsce MUSI miec swoj wlasny dom lub mieszkanie? Nie taniej wynajmowac? Tu w Niemczech wszyscy wynajmuja, swoje maja tylko stare dziadki lub wnuki po nich, rzadko sie buduje cos nowego, raczej remontuje sie to, co juz stoi. A w Polsce jakas presja stawiania sie. Dlaczego?
Nefre_ ms, Zozo lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Krystyna123 wrote:Acha, czyli chodzi o to, ze wolnosc Tomku w swoim domku.
Ale zdolnosc kredytowa? Z tym u nas ciezko. A jak ktos ma calkiem pod gorke, panstwo doplaca do wynajmu, do kredytu oczywiscie nie.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
No tu nie można się zameldowac i żyjesz na tykajacej bombie bo niby masz gdzie mieszkać ale jednak nie wiadomo co będzie. Powiedzą ci ze umowy nie przedłuża i szukaj czegoś nowego znowu się pakuj, tłumacz małej czemu znowu mieszkanie zmieniasz eh..
Czekamy ja też nie mam nic do rynku wtórnego, o te ściany mi chodziło tylko że standard mieszkania jest gorszy niż w nowszych a i tak się strasznie cenią jak za luksusy. My też będziemy patrzeć na wtórny.czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
https://m.deon.pl/inteligentne-zycie/ona-i-on/art,559,mam-30-lat-i-nie-mam-dzieci-wiesz-dlaczego4342.html
czekamynadzidzie lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Frida91 wrote:Dlatego to zupelnie inne realia.. W Anglii tez podobno większość ludzi wynajmuje bo po prostu może to się bardziej opłaca. Wiem że z tym kredytem na x lat to przewalone no ale dla większości ludzi i tak to mniejsze zło.Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo wrote:https://m.deon.pl/inteligentne-zycie/ona-i-on/art,559,mam-30-lat-i-nie-mam-dzieci-wiesz-dlaczego4342.html
Pamietam jak pierwszy raz sie tutaj zarejestrowalam po 4 miesiącach nieudanych starań, razem z Multi (pamietasz to jeszcze?). To dziewczyny tutaj na forum mnie wysmialy ze co to sa 4 miesiace staran. I zebym nie przesadzala. Szkoda tylko ze ja sie mecze juz 21 cykl a one wszystkie juz dawno w ciaze pozachodzilywiec tak to wlasnie bywa, latwoa kogos skrzywdzic niepotrzebnym slowem...
Zozo, Multiwitamina, Ag1988 lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre_ ms wrote:Czekamy
A Ty jak sie dzis czujesz? Lepiej, gorzej?
Ja wale ostro wielkie dawki witaminy c i powiem Ci , ze chyba to jest najwiekszy efekt.
JUz teraz ryzykuje, wale na raz, najwyzej sie zesram hih ale moj organizm sie juz przyzwyczail do mniejszych to teraz wale duze
Pierwszy raz jak wzielam, to rypnelam sie w miarcei wzielam duzo za duzo
zaczelo mi po jelitach jezdzic i bardzo szybko byłam w kiblumysle ze to jest swietny lek na zatwardzenie
Myślę ze obejdzie sie bez tego antybiotyku jak do jutra poleze :p bedzie na kiedysto w razie czegoPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱