Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak poprawić florę bakteryjną?
Odpowiedz

Jak poprawić florę bakteryjną?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradźcie, bo mi już ręce opadają. Nie mogę utrzymać pałeczek kwasu mlekowego w pochwie. Zapewne stąd nawracające infekcje. Ostatnio miałam dwa cykle leczenia i po leczeniu 2 tygodnie probiotyku (pierwszy cykl Gynoflor, drugi - lacidofil doustnie i Lactovaginal dopochwowo). Pierwsza biocenoza po drugim cyklu leczenia super (bardzo liczne pałeczki), tydzień po pierwszym badaniu już bardzo nieliczne. I tak w kółko. Teraz nadal stosuję Lacidofil doustnie i co kilka dni Lactovaginal, ale już czuję lekki świąd.
    Dlaczego zabijam pałeczki i jak to naprawić? Nie mogę co mc codziennie stosować Lactovaginalu, coś jest ewidentnie nie tak.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • kmkm Nowa

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Ja mam ten sam problem. Ciągle nawracające infekcje (w zasadzie od lat) i mało pałeczek kwasu mlekowego.
    Niestety miałam poronienia i na początku każdej ciąży zaczynałam od infekcji. Stosowałam i probiotyki i różne płyny do higieny i mimo to ciągle to wraca. Jak sobie z tym poradziłaś i do tego będąc w ciązy?

• Limosa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poradziłam sobie, pałeczek nadal mało. Tyle że odpukać w ciąży mimo świądu biocenoza wyszła całkiem ok. Żadne probiotyki (brane doustnie+dopochwowo przez dłuższy czas) nie były w stanie odbudować mojej flory.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam podobny problem i mogę stwierdzić, że bardzo dużo zależy od diety. Zauważyłam że problem nasila się po zjedzeniu słodyczy. Niestety cukier nie sprzyja prawidłowej florze bakteryjnej. Osobiście nie mam problemów z otyłością, jestem szczupła, cukier również idealny. Lecz po zjedzeniu większej ilości słodyczy, infekcja nadchodzi praktycznie od razu.

• Aszha Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ten problem i okazalo się, że miałam bakterie ureaplasmy. Po leczeniu antybiotykiem problem nawracających infekcji zniknął. Trzeba zrobić PCR na bakterie.

Starania od 12.2020
    ♀️ 31
    Suplementacja podczas starań:
    Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg

Dotychczasowe leczenie:
    -Ureaplasma - wyleczona
    -Niskie AMH/Wysokie FSH
    -6 cykli Lametty - bez efektu
    -Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
    -Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
    -KIR AA
    -Brak KIRów implantacyjnych
    - IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
    8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
    02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
    BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
    27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
    ♂️ 34
    Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
    - słaba morfologia
    - słabe HBA i fragmentacja
    preg.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszha wrote:
    Miałam ten problem i okazalo się, że miałam bakterie ureaplasmy. Po leczeniu antybiotykiem problem nawracających infekcji zniknął. Trzeba zrobić PCR na bakterie.
    Robiłam cały komplet: mycoplasma, ureaplasma i chlamydia i ujemne.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Aszha Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Robiłam cały komplet: mycoplasma, ureaplasma i chlamydia i ujemne.
    W takim razie może zmiana diety pomoze. Wyeliminować cukry, dodać kefiry, kiszonki. Przyjmować probiotyki doustnie. Wiem co czujesz, męczyłam się z tymi infekcjami 1,5 roku zanim przestały wracać.

Starania od 12.2020
    ♀️ 31
    Suplementacja podczas starań:
    Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg

Dotychczasowe leczenie:
    -Ureaplasma - wyleczona
    -Niskie AMH/Wysokie FSH
    -6 cykli Lametty - bez efektu
    -Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
    -Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
    -KIR AA
    -Brak KIRów implantacyjnych
    - IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
    8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
    02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
    BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
    27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
    ♂️ 34
    Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
    - słaba morfologia
    - słabe HBA i fragmentacja
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ