Jak poprawić florę bakteryjną?
-
Dziewczyny, poradźcie, bo mi już ręce opadają. Nie mogę utrzymać pałeczek kwasu mlekowego w pochwie. Zapewne stąd nawracające infekcje. Ostatnio miałam dwa cykle leczenia i po leczeniu 2 tygodnie probiotyku (pierwszy cykl Gynoflor, drugi - lacidofil doustnie i Lactovaginal dopochwowo). Pierwsza biocenoza po drugim cyklu leczenia super (bardzo liczne pałeczki), tydzień po pierwszym badaniu już bardzo nieliczne. I tak w kółko. Teraz nadal stosuję Lacidofil doustnie i co kilka dni Lactovaginal, ale już czuję lekki świąd.
Dlaczego zabijam pałeczki i jak to naprawić? Nie mogę co mc codziennie stosować Lactovaginalu, coś jest ewidentnie nie tak. -
Cześć,
Ja mam ten sam problem. Ciągle nawracające infekcje (w zasadzie od lat) i mało pałeczek kwasu mlekowego.
Niestety miałam poronienia i na początku każdej ciąży zaczynałam od infekcji. Stosowałam i probiotyki i różne płyny do higieny i mimo to ciągle to wraca. Jak sobie z tym poradziłaś i do tego będąc w ciązy? -
Hej. Mam podobny problem i mogę stwierdzić, że bardzo dużo zależy od diety. Zauważyłam że problem nasila się po zjedzeniu słodyczy. Niestety cukier nie sprzyja prawidłowej florze bakteryjnej. Osobiście nie mam problemów z otyłością, jestem szczupła, cukier również idealny. Lecz po zjedzeniu większej ilości słodyczy, infekcja nadchodzi praktycznie od razu.
-
Miałam ten problem i okazalo się, że miałam bakterie ureaplasmy. Po leczeniu antybiotykiem problem nawracających infekcji zniknął. Trzeba zrobić PCR na bakterie.Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
♂️ 34
Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
- słaba morfologia
- słabe HBA i fragmentacja
-
Limosa wrote:Robiłam cały komplet: mycoplasma, ureaplasma i chlamydia i ujemne.Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289