Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak poprawić mój śluz?
Odpowiedz

Jak poprawić mój śluz?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:16

• Ida Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mój gust za dużo tego bierzesz. To po pierwsze. Po drugie nie jest powiedziane, że MUSISZ mieć książkowy, przezroczysty śluz. Dziewczyny zachodzą w ciążę całkowicie go nie mając. Może po prostu taka Twoja uroda. Ważne że jest. Lekarze mówią, że wystarczy ten, który jest w środku, nie musi się wylewać.

A tak na marginesie - kiedy zamierzasz się zacząć starać? Bo widziałam, że gdzieś pisałaś, że po ślubie?

Nona, Ewa99 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może odpuść i po prostu po tym ślubie spróbujcie?
    Jeśli cykle masz w normie, nie masz żadnych niepokojących objawów to po co wariować z badaniami i wspomagaczami jak nawet nie wiesz czy potrzebujesz… Może uda wam się za pierwszym razem, czego ci szczerze życzę i niepotrzebna okaże się ta cała szopka przed rozpoczęciem starań.
    Nastawienie i stres związany ze staraniami w niczym nie pomogą…

My dbamy, ale każda z nas na powód - póki co nie może zajść. Ty nawet nie spróbowałaś i to nas wszystkie drażni, że
    jeszcze wyśmiewasz każdą, która powie ci na przekór, jaka to musi być zdesperowana, ze zapisuje to wszystko w swojej różowej tabelce. Bo to jest ważne! Jak nie możesz zajść to wszystko jest ważne.
    A póki tego nie doświadczyłaś, to żyj, korzystaj z chwil z jeszcze narzeczonym, baw się i rób to co w ewentualnej ciąży lub już z dzieckiem będzie niemożliwe lub trudne. Idzie lato, jedź nad morze, pij alkohol, we wrześniu kiedy zaczniesz się starać twój organizm" nie będzie pamiętał" o tych rzeczach.
    Zarzucaj nam co chcesz, ale jesteś na tym forum bardzo krótko i nie poznałaś najwyraźniej dobrze żadnej ze staraczek. Żadna nie dała się jakoś przesadnie zwariować, a wzór "wyluzowania" możesz brać od tych co starają się kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt cykli.
    Ale nie, przecież one przesadzają, mierzą tempkę, biegają co kilka dni na monitoring do gina i jedzą tabletki.
    Przepraszam, o ja głupia...

Nona, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    We wrześniu zaczynam starania.
    Dlatego chciałam już teraz zbadać o zdrowie. Badania porobiłam. Siemie lniane pije od zawsze.
    Wiesiołek i ocet piję pod wpływem of...wiem, ze jego wpływ widać dopiero po jakiś czasie dlatego dbam już teraz.
    Wy też dbacie na swój sposób-wykresy, tempki- dla mnie to bardziej męczące.
    Badania porobiłam jednorazowo-to nic takiego a suplementy biorę w razie czego tez na włosy i gładką cerę- wiesiołek pomaga.

Panikujesz. Jeszcze starań nie zaczęłaś a już tyle suplementów w Twoim codziennym życiu?
    Śluz raz może się pojawić a raz nie. Nigdy nie miałam problemów z moim śluzem, zawsze był na wkładce a ostatnio, 2 cykle pod rząd jest go mniej. I co, mam się teraz poćwiartować z tego powodu?
    A swoją drogą, dziewczyny wykresy prowadzą, bo w ciążę nie zachodzi się tak od razu. Tylko nieliczne, szczęściary zajdą w pierwszym do trzeciego cyklu. Co zrobisz jak Ci nie wyjdzie po kilku miesiącach? A no, zaczniesz tak jak większość prowadzić wykres, sprawdzać temperaturę co rano, szyjkę macicy... Po prostu wyluzuj z tym wszystkim na obecną chwilę. Ciesz się życiem, bądź blisko z narzeczonym a nie już teraz myślisz o tym co będzie we wrześniu.
    Powodzenia

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    We wrześniu zaczynam starania.
    Dlatego chciałam już teraz zbadać o zdrowie. Badania porobiłam. Siemie lniane pije od zawsze.
    Wiesiołek i ocet piję pod wpływem of...wiem, ze jego wpływ widać dopiero po jakiś czasie dlatego dbam już teraz.
    Wy też dbacie na swój sposób-wykresy, tempki- dla mnie to bardziej męczące.
    Badania porobiłam jednorazowo-to nic takiego a suplementy biorę w razie czego tez na włosy i gładką cerę- wiesiołek pomaga.

Panikujesz. Jeszcze starań nie zaczęłaś a już tyle suplementów w Twoim codziennym życiu?
    Śluz raz może się pojawić a raz nie. Nigdy nie miałam problemów z moim śluzem, zawsze był na wkładce a ostatnio, 2 cykle pod rząd jest go mniej. I co, mam się teraz poćwiartować z tego powodu?
    A swoją drogą, dziewczyny wykresy prowadzą, bo w ciążę nie zachodzi się tak od razu. Tylko nieliczne, szczęściary zajdą w pierwszym do trzeciego cyklu. Co zrobisz jak Ci nie wyjdzie po kilku miesiącach? A no, zaczniesz tak jak większość prowadzić wykres, sprawdzać temperaturę co rano, szyjkę macicy... Po prostu wyluzuj z tym wszystkim na obecną chwilę. Ciesz się życiem, bądź blisko z narzeczonym a nie już teraz myślisz o tym co będzie we wrześniu.
    Powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ewa99, Ida lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ