Jak powiecie mężowi, gdy się wreszcie uda ?
-
Pewnie wiele z nas, gdy zobaczy wymarzoną druga kreskę pobiegla, bądź pobiegnie do swojego męża/partnera i rzuci się mu na szyję.
Ja nie raz marzyłam sobie, że chciałabym powiedzieć mu jakoś inaczej, chociaż nie wiem, czy bym wytrzymała 😂 inaczej - kupić np, jakiś niemowlęcy drobiazg. Zobaczcie co przed chwilą zauważyłam - idealne dla nas 😂😂
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Jeśli uda się do urodzin męża (26.11) to zamierzam dać mu prezent urodzinowy w pudełku 😁 małe buciki NIKE, bo sam uwielbia ta firmę, a rodzinie oznajmić w święta podczas wigilii 🤪 ... ale znając siebie mogłabym nie wytrzymać tyle i od razu bym się mu wygadała.
agusia_246 lubi tę wiadomość
———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️) -
Kupiłaś już? Ja bardzo bym chciała kupić ,ale się powstrzymuje. Tez wcześniej myślałam o oryginalnych bucikach, ale coś śmiesznego byłoby bardziej w moim stylu 😂Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Ja jak zaszłam w ciążę (co prawda nie mężowi ale mamie) powiedziałam, że w tym roku wreszcie załapiemy się na 500+ 😁. Niektóre dziewczyny dają partnerom test ciążowy przewiązany wstążką 😉. Buciki i inne dziecięce rzeczy to też słodkie 😍
agusia_246 lubi tę wiadomość
-
A ja tego troche nie rozumiem dziewczyny. Maz jest aktywny w staraniach (nie tylko w 🐝)i wie kiedy mozna testowac. Ostatnim razem dowiedzial sie zaraz po tescie.
Simons_cat lubi tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
A ja coś tak czuję, że kiedy wreszcie zobaczycie na teście te upragnione dwie kreseczki to nie dacie rady opanować emocji bo to będzie prawdziwy wulkan - wiem z doświadcza 😊. Zadzwonicie do chłopa w pracy i łamiącym się głosem wykrzyczycie mu w telefon JESTEM W CIĄŻY!!!! Ja tak zrobiłam, tylko jeszcze wyłam jak glupia, bo staraliśmy się bardzo bardzo długo. Ale może faktycznie dacie radę uchować tą radosną nowinę w tajemnicy i wtedy te wszystkie buciki, bodziaki, zdjęcia USG będą naprawdę przesympatycznym sposobem żeby powiedzieć "Będziemy rodzicami". Trzymam kciuki za wszystkie starające się 🙂
agusia_246, Simons_cat, Lena_drugie podejście, Sowa2684 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej ja właśnie zobaczyłam dwie kreseczki i może to przypadek albo nie, ale akurat odebrałam z paczkomatu wielkiego pluszowego misia, którego wygrałam na charytatywnej licytacji. Mój ma w piątek urodziny ale prezent dostanie już dzisiaj jak wróci z pracy - misiek będzie trzymał pozytywny test ciążowy
lollipop, Jagodowa Mama, Batylda, agusia_246 lubią tę wiadomość
-
Hej ja tez właśnie zobaczyłam dwie kreski i z racji tego że mąż wróci dopiero za 2-3 tygodnie to zadzwoniłam dzisiaj i mu powiedziałam a zresztą u Nas jest tak jak pisze Kasia_Tre ze jest zaangażowany w starania i co chwile sie pyta czy juz sikałam czy juz więc nie dała bym rady tak długo wytrzymać żeby mu nie powiedziec
lollipop, Jagodowa Mama, Rucola, Mirrabelka lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Ja tam nie należę do romantycznych dusz, swojemu powiedzialam wieczorem w tym samym dniu testowania jak kończył zmywac słowami, Kochanie, chyba będzie nas troje. Na co on stwierdził, a co, Twoja siostra przyjeżdża do nas na urlop? 😂😂😂😂
Lena_drugie podejście, Jagodowa Mama, Mirrabelka, agusia_246, Sowa2684, Księgowa, Lady_Dior, serenity_by_jan lubią tę wiadomość
-
agusia_246 wrote:Kupiłaś już? Ja bardzo bym chciała kupić ,ale się powstrzymuje. Tez wcześniej myślałam o oryginalnych bucikach, ale coś śmiesznego byłoby bardziej w moim stylu 😂
Agusia_246
Jeszcze nie kupiłam 😂 kupię jak test pokaże dwie kreski, a Gin to potwierdzi.
U mnie facet tez angażuje się w starania oczywiście 😁 i co jakiś czas pyta ile jeszcze do okresu, ale na tym etapie się kończy :p to później ja mu mówię, ze dupa test nie wyszedł wiec w teorii mój plan do zrealizowania a on się nie zorientuje 😂———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️) -
Ja myślałam że może jakaś romantyczna kolacja we dwoje i wtedy powiem i może jakiś prezent bym wręczyła małe buciki czy coś.. a skończyło się tak że wyleciałam z kibla testem w ręce że chyba jestem w ciąży 😅😅 chyba nie da się tego zaplanować 🤭🤭
Norka01 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ja jak już zobaczę dwie kreski to kupię Kinder niespodziankę, delikatnie rozdzielę połówki i wyjmę zabawkę z środka a zamiast niej włożę kartkę ,, Jestem w ciąży,, później podgrzeję nóż i dotknę brzegi tak by skleić wszystko na nowo:) Kupujemy sobie czasem coś słodkiego, batoniki, Kinderki tez jak się mijamy np. przez pracę, tak więc nie będzie w tym nic podejrzanego:)
Isiozwierz lubi tę wiadomość
-
Od ostatnich Świąt czeka ukryta w szufladzie koszulka z napisem "Tata nie chrapie, tata co najwyżej słodko mruczy". Mąż jest bowiem z tych chrapiących, poza tym panują u nas w domu kocie klimaty. Jak zobaczę dwie kreski, to dostanie prezent. Jeśli zajdę w tym cyklu, to będzie to nieco przyspieszony prezent na rocznicę ślubu (dowiem się pewnie około 10 dni przed rocznicą).
-