X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak przygotować się do ciąży?
Odpowiedz

Jak przygotować się do ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julia20 Znajoma

Wysłany: 1 września 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam 21 lat w grudniu chcemy z partnerem zacząć starać się o dziecko. Chciałabym się was poradzić jak się przygotowałyście do ciąży ? Jakie suplementy brałyście / bierzecie itp. Będę wdzięczna za każdą radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 19:15

• ralejka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na 4 miesiące przed staraniami poszłam do ginekologa, który mi następnie zlecił serię badań - morfologia krwi, TSH, cytologia, badanie piersi. Dodatkowo kazał zacząć suplementować kwas foliowy, jod i witaminę D. Zaczęłam brać mieszankę suplementów dla kobiet planujących ciążę Pregna Start lub OmegaMed Optima Start. Ze względu na kiepskie wyniki krwi, brałam też zelazo przez 2 miesiące :)

👶 07.2024 synek 🩵

Drugi Cudzie trwaj! 🥰
    ⏸️ 03.03.2026
    2 cs

👩🏻 34
    🧔🏻 36
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ