Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak przygotować się do ciąży?
Odpowiedz

Jak przygotować się do ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julia20 Debiutantka

Wysłany: 1 września 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam 21 lat w grudniu chcemy z partnerem zacząć starać się o dziecko. Chciałabym się was poradzić jak się przygotowałyście do ciąży ? Jakie suplementy brałyście / bierzecie itp. Będę wdzięczna za każdą radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 19:15

• ralejka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na 4 miesiące przed staraniami poszłam do ginekologa, który mi następnie zlecił serię badań - morfologia krwi, TSH, cytologia, badanie piersi. Dodatkowo kazał zacząć suplementować kwas foliowy, jod i witaminę D. Zaczęłam brać mieszankę suplementów dla kobiet planujących ciążę Pregna Start lub OmegaMed Optima Start. Ze względu na kiepskie wyniki krwi, brałam też zelazo przez 2 miesiące :)

Cudzie trwaj! 🥰

⏸️ 14.11.2023
    Beta 15.11.2023 - 512
    Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
    👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
    👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
    👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵

👩🏻 31
    ✅️ wszystko ok
    🧔🏻 33
    ✅️ morfologia 0% ➡️ 4%
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ