X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak przygotować się do ciąży?
Odpowiedz

Jak przygotować się do ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Julia20 Znajoma

Wysłany: 1 września 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam 21 lat w grudniu chcemy z partnerem zacząć starać się o dziecko. Chciałabym się was poradzić jak się przygotowałyście do ciąży ? Jakie suplementy brałyście / bierzecie itp. Będę wdzięczna za każdą radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 19:15

• ralejka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na 4 miesiące przed staraniami poszłam do ginekologa, który mi następnie zlecił serię badań - morfologia krwi, TSH, cytologia, badanie piersi. Dodatkowo kazał zacząć suplementować kwas foliowy, jod i witaminę D. Zaczęłam brać mieszankę suplementów dla kobiet planujących ciążę Pregna Start lub OmegaMed Optima Start. Ze względu na kiepskie wyniki krwi, brałam też zelazo przez 2 miesiące :)

Cudzie trwaj! 🥰

⏸️ 14.11.2023
    Beta 15.11.2023 - 512
    Beta 17.11.2023 - 1224 🔥
    👶 30.11.2023 - 8 mm okruszka 6+5
    👶 10.01.2024 - prenatalne, niskie ryzyka
    👶 06.03.2024 - połówkowe, 398 g zdrowego chłopca 🩵
    👶 lipiec 2024 r. wyczekiwany synek 🩵

👩🏻 32
    ✅️ wszystko ok
    🧔🏻 34
    ✅️ morfologia 0% ➡️ 4%
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ