X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak się starać kiedy wszystko jest niby ok?
Odpowiedz

Jak się starać kiedy wszystko jest niby ok?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Bardzo chcialabym nawiazac kontakt z kobietami, ktore tak jak ja staraja sie i nic z tego nie wychodzi pomimo dobrych wynikow badan zarowno damskich jak i meskich.
    U nas to trwa od listopada 2017.
    Mam dosc sluchania "odpusc a sie uda" kiedy nie udaje sie nawet iui.
    Czy jest ktos w podobnej sytuacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila hejo :) Słuchaj jeśli kolejne IUI by się nie udawały, jesteś po 1 to narazie ciężko stwierdzać czy to dla Was czy nie, to pogadała bym z lekarzem o histeroskopii. Czasem hormony, drożność i wszystko jest ok a przyczyna leży np.w endometrium którego nie jesteśmy w stanie 100% dobrze ocenić na USG.
    Trzymaj się i wierzę, że ten luty będzie szczęśliwy :)

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe właśnie oto jest pytanie:-)Gdybyśmy znały odpowiedź to dawno bylybysmy w ciąży:-) Ja póki co stawiam na sposoby naturalne i badam co mogę. Histero też mam w planach.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja od lipca 2016 staram się w październiku 2016 miałam usuwanie ponieważ się nie rozwinęło. Pol roku odpuściłam i w sierpniu 2017zaczęłam znowu i od tamtej pory nic.. Też mnie dobija odpuść, masz jeszcze czas młoda jesteś

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Opowiem Wam moja historie.
    Z pierwsza ciąża nie było problemu. Raz dwa i dzidzia. O drugą walka przez rok. Różne badania, wszystko ok. Tylko wyniki męża zniżone. Morfologia 4%wiec na skraju.
    Słowa odpuść powodowały frustracje. Jak sobie odpuścić gdy jedyne o czy możesz myśleć to ciąża a raczej jej brak. Z cyklu na cykl coraz gorzej. Najpierw pisałam na forum szukając takich jak ja, potem nie mogłam już czytać ze kogoś cycki bolą a inna ma śluz plodny czy nieplodny. Założyłam nowy wątek żeby nie pisać tylko o badaniach i objawach. W grudniu wyszły wyniki męża, doszłam do wniosku że trudno. Z takim wynikiem nie ma co liczyć na cud. Zaczęliśmy zdrowiej jeść, więcej ruchu. A starania trochę odpuściłam. Trochę bo testy owu zrobiłam. Sex był 2 dni po pozytywnym teście owu. Więc moim zdaniem nie było szans. Zylam normalnie. Nie odliczalam 8dpo,10dpo. W poniedziałek 28.01.19r zobaczyłam II. test zrobiłam tylko dlatego że szłam na rozmowę kwalifikacyjną. 3 dni wcześniej kupiłam książkę Dieta płodności. Zapisałam męża do urologa.
    Totalnie nie wierzyłam że może się udać. A jednak jestem w ciąży.
    Czasem potrzeba uwolnić głowę. Ale tak na serio... Dać sobie z 3 miesiące bez badań, testów. Bo kolejny krok to już inseminacja i in vitro.
    Tak było u mnie.
    Zycze żebyście też wkrótce były w ciąży.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wyniki były idealne, męża to już w ogóle. Owulacja co cykl, cykle 24 dni. I przez 9 cykli nie wychodziło.
    Poszłam do endokrynologa, powiedział mi, że jak wrócę z wakacji to mam się do niego zgłosić, da mi metforminę i zobaczymy.
    Doszłam wtedy do wniosku, że i tak się w tym cyklu nic nie uda a w przyszłym dostanę metforminę i będziemy działać. Więc zostawiłam termometr, testy i wszystkie myśli w domu. Owu miałam w pierwszy dzień naszych wakacji i nie wierzyłam, że coś może z tego być (mimo, że dzień wyjazdu to były trzy numerki - w tym jeden jeszcze przed wyjściem z domu).
    Na wakacjach seks był po 2-3 razy dziennie, totalnie na luzie, najlepszy seks w tych ostatnich miesiącach :) i już w drugim tygodniu urlopu czułam że jest inaczej.
    I jak widać po suwaczku - zbliżamy się do finiszu.

Moim zdaniem właśnie to słynne i wkurzające "odpuść" pomogło. Nie liczyłam już na nic, porzuciłam nadzieję i skupiłam się na mężu. A wcześniej mieliśmy skrupulatnie prowadzony kalendarz, pomiary temperatury, śluzu, szyjki, seks w dni płodne.

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dawna nie mierze temperatury ani szyjki i nadal nic

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Sanderson Debiutantka

Wysłany: 20 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram od września 2017.
    Hormony oprócz prolaktyny (poziom 40 -50) są ok. Zbijam ją norprolac.
    Laparoskopia pokazała jeden niedrożny jajowód.
    Histeroskopia w porządku.
    Immunologia super.
    Nasienie ok, oprócz morfologii 4%. Reszta dużo powyżej normy.
    Regularne cykle, owulacja piękna.
    Niestety inseminacja nieudana, myslę o in-vitro.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ