X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak Wasi faceci podchodzą do dni płodnych?
Odpowiedz

Jak Wasi faceci podchodzą do dni płodnych?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

U nas akurat nie ma takiego problemu, otwarcie o tym rozmawiamy i mój mąż wie dokładnie kiedy mam dni płodne i owulację. Zwłaszcza, że on pracuje za granicą i obecnie układa swoją pracę pod moje cykle tak aby na owulację wracać.
    Natomiast inaczej już jest jak nie wychodzi, u niego jest większy luz niż u mnie ale nie czuję żadnej presji z jego strony. Jednak jak już ryczę przy białym teście to czasem zostawiam to dla siebie. Ale jeśli on widzi mnie zalaną łzami to zawsze wspiera ♥️

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
    01.2025 walczymy od nowa 🍀
  • Oczekujaca Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Jestem ciekawa, jak Wasi partnerzy reagują na temat dni płodnych i starań o dziecko. Czy otwarcie rozmawiacie o tym, kiedy macie owulację, czy raczej zostawiacie to dla siebie?

Mój partner czasem ma wrażenie, że traktuję go jak „maszynę do robienia dzieci” i zarzuca mi, że za dużo o tym mówię. Czy Wasi faceci też tak reagują? A może wręcz przeciwnie – sami chcą wiedzieć, kiedy jest najlepszy moment?

Jak radzicie sobie z presją i jak znaleźć balans między staraniami a spontanicznością w związku? Chętnie poczytam Wasze doświadczenia!
    Hej,
    mój mąż ma luz jak ze wszystkim w życiu 😆
    A tak poważnie to wcześniej mówiłam, że owulacja, że testy owulacyjne jak wracałam z pracy i po paru miesiącach usłyszałam, że się nawet nie chce, bo wszystko podporządkowuje temu. Od tamtej pory nigdy nie mówię, współżyjemy w miarę regularnie cały miesiąc oczywiście uwzględniam mniej więcej kiedy najlepiej :)
    Każdy chłop jest inny, trochę jednak w tym racji, że my się wszystkie fiksujemy zamiast czerpać przyjemność. Trochę ochłoń i wygadaj się nam😀 jest środkiem do zrealizowania celu, ale nie musi tego słuchać non stop 😀

• Ruevue Koleżanka

Wysłany: 1 marca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiałabym krępować się przy moim partnerze tym tematem. Jakbym się krępowała i czuła, że muszę się powstrzymywać przed mówieniem tego czy tamtego, nie brałabym go pod uwagę jako ojca, bo kiedy pojawia się dziecko i proza życia to dopiero wychodzą rzeczy, o które faceci mogą mieć problem. To fundamentalna decyzja i ważne było dla mnie to, żeby bez ogródek mówić o wszystkim. Czasem lecieliśmy 7 dzień serduszkowania pod rząd, bo ciągle wydawało mi się, że może to dziś, to co najwyżej podchodziliśmy zadaniowo, ale to tyle z niesnasek. Czasem zdażyło się podczas wybuchnąć śmiechem i nie dokończyć, bo już tyle było romantyzmu i pożądania w tym serduszkowaniu, co kot napłakał. Przy każdej jednej kresce, czy planowaniu zbliżenia podchodzącego bardziej pod strategię zamiast pod uniesienie miłosne zawsze miałam wsparcie i zrozumienie, bo cel był/jest wspólny. Ale czasem i ja musiałam zrozumieć i rozumiałam kiedy mówił, że dziś nie da rady i nie obejdzie tego. Każdy związek jest inny, każdy ma inne oczekiwania, ja akurat takie.

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam oporów żeby o tym rozmawiać :) ale my oboje mamy bardzo wysokie libido więc regularne współżycie przez cały cykl to u nas normalna sprawa

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ