X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak zmienić myślenie
Odpowiedz

Jak zmienić myślenie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ans16 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny cykl nieudany.. okres będzie jutro
    Piersi zaczynają boleć podbrzusze też .. chyba daje sobie przerwę ze staraniami bo to bez sensu.

Wam jak się udaje

Pogubiona, KasiaKP lubią tę wiadomość

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź na miesięczny i porozmawiaj z dziewczynami, na pewno będzie Ci raźniej tam z nimi, niż jak sama zakładasz milion wątków.
    Wątek miesięczny nazywa się - Niechaj prezent 🎁 pod choinką 🎄 będzie chłopcem 👶🏻 lub dziewczynką 👩‍🦰 - Grudzień 2024

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ans16 wrote:
    Piersi zaczynają boleć podbrzusze też .. chyba daje sobie przerwę ze staraniami bo to bez sensu.

Wam jak się udaje
    Jak widać nie udaje się od 2022. 🤪

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • aszin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ans16 wrote:

Wam jak się udaje
    Kolejny, czyli który?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+…?
    🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150
  • Ans16 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Kolejny, czyli który?

4 cykl

• Pogubiona Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ans16 wrote:

Wam jak się udaje

Też się nie udaje :( ja już zalana łzami przy każdym bólu jak na okres w tym cyklu. I też myślałam, żeby chwilowo się poddać i odpocząć jak się nie uda, ale młodsi się od tego nie zrobimy.

Jak dziewczyny mówią - spróbuj z wątkiem miesięcznym. Ja pierwszy raz w życiu z nimi testuje i nawet najmniejsze słowa otuchy dają jakąś namiastkę siły i wsparcia :)

👱37 🧔42
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii wrodzonej
  • KasiaKP Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodzę w wieku 42 lat obecnie 26 tydzień się u mnie zaczął zdrowej ciąży. U mnie nie dość, ze wiek to jeszcze prawie zerowe AMH, jakieś 7 cykli z rzędu to się naprawdę starałam i miałam nadzieje, doszukiwanie się objawów, a potem co miesiąc deprecha w dzień okresu.. Dałam sobie spokój ze staranowani, zaznaczalam sobie już tylko dni miesiączki w kalendarzu ale już nie śledziłam nie robiłam wykresów itp. Bo bym po prostu oszalała, w każdy dzień okresu to byl szloch, czułam się jak chodząca porażka i długo bym tak nie pociągła z moją psychiką. Do tego jeszcze był biochem. A cykle zrobiły mi się w zeszłym roku coraz bardziej nieregularne a miesiączki skąpe nieraz jednodniowe, wiec bardziej bym sie wczesnej menopauzy spodziewała niż ciąży. Nagle w jakims 10/ 11 cyklu bez absolutnie żadnych celowych prób ( jedno przytulanie tuż po miesiączce) i zaszłam w ciąże.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ