Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jaki lekarz Bielsko lub okolice
Odpowiedz

Jaki lekarz Bielsko lub okolice

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vopsi Nowa

Wysłany: 12 października, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, staramy się z mężem o malucha już prawie 2 lata. Niestety, lekarze, do których poszłam w trakcie niekoniecznie chcieli pomóc. Jeden, aby robić testy owulacyjne, bo na monitoring, to bym musiała codziennie przychodzic i tyle. Inny bez żadnego badania przepisał od razu tabletki hormonalne. Kolejny, żeby wrócić za pół roku, tylko, że już sporo czasu minęło. Ostatnia prowadzi monitoring, ale przyjmuje raz w tyg. Chodzę chyba juz pół roku i dalej nie wiemy czy dochodzi do owulacji. Wiemy tylko, że jajeczko rośnie i jest przygotowywane. Ostatnio mówiła, że najlepiej jakby wizyta wypadła w dniu owulacji, to byśmy wiedziały...
    Ale ja tak mogę do niej chodzic kilka lat i możemy nie trafić.
    Z badań krwi miałam zlecone tylko TSH, morfologię i przeciwciała przeciwko różyczce:(
    Możecie polecic jakiegoś lekarza, ktory zajmie się tematem? Ktory porobi badania? Mogę je zrobić na własną rękę, ale aby potrafił je odpowiednio zinterpretować. Minęły prawie dwa lata, a nikt nie zlecił konkretnych badań, nie wiem dalej czy do owulacji dochodzi i w czym tkwi problem

• Marysia996 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vopsi wrote:
    Hej dziewczyny, staramy się z mężem o malucha już prawie 2 lata. Niestety, lekarze, do których poszłam w trakcie niekoniecznie chcieli pomóc. Jeden, aby robić testy owulacyjne, bo na monitoring, to bym musiała codziennie przychodzic i tyle. Inny bez żadnego badania przepisał od razu tabletki hormonalne. Kolejny, żeby wrócić za pół roku, tylko, że już sporo czasu minęło. Ostatnia prowadzi monitoring, ale przyjmuje raz w tyg. Chodzę chyba juz pół roku i dalej nie wiemy czy dochodzi do owulacji. Wiemy tylko, że jajeczko rośnie i jest przygotowywane. Ostatnio mówiła, że najlepiej jakby wizyta wypadła w dniu owulacji, to byśmy wiedziały...
    Ale ja tak mogę do niej chodzic kilka lat i możemy nie trafić.
    Z badań krwi miałam zlecone tylko TSH, morfologię i przeciwciała przeciwko różyczce:(
    Możecie polecic jakiegoś lekarza, ktory zajmie się tematem? Ktory porobi badania? Mogę je zrobić na własną rękę, ale aby potrafił je odpowiednio zinterpretować. Minęły prawie dwa lata, a nikt nie zlecił konkretnych badań, nie wiem dalej czy do owulacji dochodzi i w czym tkwi problem
    My leczyliśmy się w Katowicach, ale za 2 tygodnie mam wizytę u dr Kuźnika ze Skoczowa. Kilka osób bardzo go polecało. Jesteśmy jeszcze przed wizytą, ale lekarz już zebrał obszerny wywiad

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • Vopsi Nowa

Wysłany: 13 października, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Katowicach jaka placówka? Byłaś zadowolona czy zmieniłaś lekarza na tego ze Skoczowa, bo nic tam niw podziałali?

• Marysia996 Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vopsi wrote:
    A w Katowicach jaka placówka? Byłaś zadowolona czy zmieniłaś lekarza na tego ze Skoczowa, bo nic tam niw podziałali?
    Leczyłam się też u napro, ale ten lekarz jest po prostu dobrym ginekologiem, ale chyba nie bardzo nadaje się do trudnych przypadków i do starań. Jeśli ktoś chce porządnej diagnostyki i jest gotowy na współpracę z napro to myślę, że Kuźnik. My jesteśmy już na tym etapie, że chcemy wykonać dużo badań a nie znowu czekać na kolejną stratę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 12:23

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • Vopsi Nowa

Wysłany: 13 października, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam opinie i rzeczywiście bardzo dobre. Dziękuję Marysia996 za odpowiedź :)

Marysia996 lubi tę wiadomość

• Marysia996 Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vopsi wrote:
    Sprawdziłam opinie i rzeczywiście bardzo dobre. Dziękuję Marysia996 za odpowiedź :)
    Jak będę po wizycie to napiszę coś więcej 🙂

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • Vopsi Nowa

Wysłany: 15 października, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)

Marysia996 lubi tę wiadomość

• Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 15 października, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dr Anna Romowicz-Osuch

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    01.10.2024 - beta 596
    03.10.2024 - beta 1300
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    03.11.2024 - plamienie, SOR brak bicia serc, brak przepływu
    05.11.2024 - 💔💔
  • Koja07 Znajoma

Wysłany: 20 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja mogę polecić Gym Centrum w Bielsku
    Staraliśmy się rok i nam w trakcie przepisała tabletki Miovelia i mężowi Fertilman
    W trakcie robiłam testy owulacyjne mierzyłam temperaturę i nawet trzymałam nogi do góry po stosunku 😄
    Po kalendarzowym roku już byłam zrezygnowana że się nie uda i zaczęłam akurat wtedy szkole policealna i zajęłam tym głowę to się udało w pierwszy miesiąc po roku 🥹
    Wiem że ciężko jest o tym nie myśleć ale polecam więcej skupić się na innych rzeczach a wkoncu się uda 😊
    Trzymam kciuki! 😉

• Vopsi Nowa

Wysłany: 22 października, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capricorni wrote:
    Polecam dr Anna Romowicz-Osuch
    A mogłabyś napisać co Ci zleciła? Bo zalezy mi, aby ktos w końcu porobił jakies badania i wiedział co dalej z nimi zrobić 😀

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ