X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jaki lekarz Bielsko lub okolice
Odpowiedz

Jaki lekarz Bielsko lub okolice

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vopsi Nowa

Wysłany: 12 października, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, staramy się z mężem o malucha już prawie 2 lata. Niestety, lekarze, do których poszłam w trakcie niekoniecznie chcieli pomóc. Jeden, aby robić testy owulacyjne, bo na monitoring, to bym musiała codziennie przychodzic i tyle. Inny bez żadnego badania przepisał od razu tabletki hormonalne. Kolejny, żeby wrócić za pół roku, tylko, że już sporo czasu minęło. Ostatnia prowadzi monitoring, ale przyjmuje raz w tyg. Chodzę chyba juz pół roku i dalej nie wiemy czy dochodzi do owulacji. Wiemy tylko, że jajeczko rośnie i jest przygotowywane. Ostatnio mówiła, że najlepiej jakby wizyta wypadła w dniu owulacji, to byśmy wiedziały...
    Ale ja tak mogę do niej chodzic kilka lat i możemy nie trafić.
    Z badań krwi miałam zlecone tylko TSH, morfologię i przeciwciała przeciwko różyczce:(
    Możecie polecic jakiegoś lekarza, ktory zajmie się tematem? Ktory porobi badania? Mogę je zrobić na własną rękę, ale aby potrafił je odpowiednio zinterpretować. Minęły prawie dwa lata, a nikt nie zlecił konkretnych badań, nie wiem dalej czy do owulacji dochodzi i w czym tkwi problem

• Marysia996 Autorytet

Wysłany: 12 października, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vopsi wrote:
    Hej dziewczyny, staramy się z mężem o malucha już prawie 2 lata. Niestety, lekarze, do których poszłam w trakcie niekoniecznie chcieli pomóc. Jeden, aby robić testy owulacyjne, bo na monitoring, to bym musiała codziennie przychodzic i tyle. Inny bez żadnego badania przepisał od razu tabletki hormonalne. Kolejny, żeby wrócić za pół roku, tylko, że już sporo czasu minęło. Ostatnia prowadzi monitoring, ale przyjmuje raz w tyg. Chodzę chyba juz pół roku i dalej nie wiemy czy dochodzi do owulacji. Wiemy tylko, że jajeczko rośnie i jest przygotowywane. Ostatnio mówiła, że najlepiej jakby wizyta wypadła w dniu owulacji, to byśmy wiedziały...
    Ale ja tak mogę do niej chodzic kilka lat i możemy nie trafić.
    Z badań krwi miałam zlecone tylko TSH, morfologię i przeciwciała przeciwko różyczce:(
    Możecie polecic jakiegoś lekarza, ktory zajmie się tematem? Ktory porobi badania? Mogę je zrobić na własną rękę, ale aby potrafił je odpowiednio zinterpretować. Minęły prawie dwa lata, a nikt nie zlecił konkretnych badań, nie wiem dalej czy do owulacji dochodzi i w czym tkwi problem
    My leczyliśmy się w Katowicach, ale za 2 tygodnie mam wizytę u dr Kuźnika ze Skoczowa. Kilka osób bardzo go polecało. Jesteśmy jeszcze przed wizytą, ale lekarz już zebrał obszerny wywiad

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔
    Pasożyty?👩‍🔬🪱

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia🛑
    wymazy✅

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Vopsi Nowa

Wysłany: 13 października, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Katowicach jaka placówka? Byłaś zadowolona czy zmieniłaś lekarza na tego ze Skoczowa, bo nic tam niw podziałali?

• Marysia996 Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vopsi wrote:
    A w Katowicach jaka placówka? Byłaś zadowolona czy zmieniłaś lekarza na tego ze Skoczowa, bo nic tam niw podziałali?
    Leczyłam się też u napro, ale ten lekarz jest po prostu dobrym ginekologiem, ale chyba nie bardzo nadaje się do trudnych przypadków i do starań. Jeśli ktoś chce porządnej diagnostyki i jest gotowy na współpracę z napro to myślę, że Kuźnik. My jesteśmy już na tym etapie, że chcemy wykonać dużo badań a nie znowu czekać na kolejną stratę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 12:23

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔
    Pasożyty?👩‍🔬🪱

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia🛑
    wymazy✅

Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Vopsi Nowa

Wysłany: 13 października, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam opinie i rzeczywiście bardzo dobre. Dziękuję Marysia996 za odpowiedź :)

Marysia996 lubi tę wiadomość

• Marysia996 Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vopsi wrote:
    Sprawdziłam opinie i rzeczywiście bardzo dobre. Dziękuję Marysia996 za odpowiedź :)
    Jak będę po wizycie to napiszę coś więcej 🙂

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔
    Pasożyty?👩‍🔬🪱

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia🛑
    wymazy✅

Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Vopsi Nowa

Wysłany: 15 października, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)

Marysia996 lubi tę wiadomość

• Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 15 października, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dr Anna Romowicz-Osuch

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔
  • Koja07 Znajoma

Wysłany: 20 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja mogę polecić Gym Centrum w Bielsku
    Staraliśmy się rok i nam w trakcie przepisała tabletki Miovelia i mężowi Fertilman
    W trakcie robiłam testy owulacyjne mierzyłam temperaturę i nawet trzymałam nogi do góry po stosunku 😄
    Po kalendarzowym roku już byłam zrezygnowana że się nie uda i zaczęłam akurat wtedy szkole policealna i zajęłam tym głowę to się udało w pierwszy miesiąc po roku 🥹
    Wiem że ciężko jest o tym nie myśleć ale polecam więcej skupić się na innych rzeczach a wkoncu się uda 😊
    Trzymam kciuki! 😉

• Vopsi Nowa

Wysłany: 22 października, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capricorni wrote:
    Polecam dr Anna Romowicz-Osuch
    A mogłabyś napisać co Ci zleciła? Bo zalezy mi, aby ktos w końcu porobił jakies badania i wiedział co dalej z nimi zrobić 😀

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ