Jaki sa normy testosteronu dla kobiet? Pogubilam sie w tym wszystkim,wszedzie pisza co innego...
-
Witam,dzis odebralam wyniku testosteronu bo podejrzewalam ze mam go za duzo. Wynik to 0,912 ng/dl...problem w tym ze nie napisali na wynikach norm, co mnie dosc mocno zdziwilo. Wiec pytanie do was czy to za duzo? A wam z jakimi wynikami udalo sie zafasolkowac? W internecie sa przeróżne normy,pogubilam sie w tym.
-
nick nieaktualnykochana to byl moj wynik testosteronu :
testosteron 1.3 ng/ml [0.1-0.9] ale nie wiem czy to ta sama norma...
znalazlam jeszcze na jednej stronce chyba Twoja norme :
Testosteron całkowity 6-86 ng/dl
wg tej masz testosteron w normie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 15:51
-
Dzieki za odpowiedz,oby tak bylo bo bardzo balam sie tego ze bede miec za wysoki. Moja mama miala duze problemy wlasnie z wysokim testosteronem,dopiero po 10 latach staran pojawilam sie na swiecie. Musze jeszcze raz dogłębnie przestudiowac internet. Pozdrawiam serdecznie
-
nick nieaktualnywiesz no picie octu jablkowego (ja pije lyzka na szklanke cieplej, ale nie goracej wody) mozesz 2 tyg a potem przerwa, a takze korzen lukrecji (np herbatka) tez obniza... najlepiej bedzie jak poczytasz watki o PCO - tam moze cos wiecej bedzie informacji. Co do podwyzszonego (ktory ja tez troche mam, nieznacznie, jednak jest) to niektorym sie udalo zajsc w ciaze, wiec moze to zalezy od organizmu tak naprawde. To widze Twoja mama tez przeszla swoje u mnie nigdy nikt nie mial problemow z nieplodnoscia i chyba ja zapoczatkuje ten problem w mojej rodzinie niestety... pozdrawiam serdecznie
-