Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jaki sa normy testosteronu dla kobiet? Pogubilam sie w tym wszystkim,wszedzie pisza co innego...
Odpowiedz

Jaki sa normy testosteronu dla kobiet? Pogubilam sie w tym wszystkim,wszedzie pisza co innego...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • wyczekujacnamaj Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,dzis odebralam wyniku testosteronu bo podejrzewalam ze mam go za duzo. Wynik to 0,912 ng/dl...problem w tym ze nie napisali na wynikach norm, co mnie dosc mocno zdziwilo. Wiec pytanie do was czy to za duzo? A wam z jakimi wynikami udalo sie zafasolkowac? W internecie sa przeróżne normy,pogubilam sie w tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana to byl moj wynik testosteronu :

testosteron 1.3 ng/ml [0.1-0.9] ale nie wiem czy to ta sama norma...

znalazlam jeszcze na jednej stronce chyba Twoja norme :

Testosteron całkowity 6-86 ng/dl

wg tej masz testosteron w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 15:51

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz,oby tak bylo bo bardzo balam sie tego ze bede miec za wysoki. Moja mama miala duze problemy wlasnie z wysokim testosteronem,dopiero po 10 latach staran pojawilam sie na swiecie. Musze jeszcze raz dogłębnie przestudiowac internet. Pozdrawiam serdecznie :)

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 jeszcze jedno pytanie,bralas cos na zbicie testosteronu? Czy taka lekka nadwyzka jest akceptowalna?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz no picie octu jablkowego (ja pije lyzka na szklanke cieplej, ale nie goracej wody) mozesz 2 tyg a potem przerwa, a takze korzen lukrecji (np herbatka) tez obniza... najlepiej bedzie jak poczytasz watki o PCO - tam moze cos wiecej bedzie informacji. Co do podwyzszonego (ktory ja tez troche mam, nieznacznie, jednak jest) to niektorym sie udalo zajsc w ciaze, wiec moze to zalezy od organizmu tak naprawde. To widze Twoja mama tez przeszla swoje <3 u mnie nigdy nikt nie mial problemow z nieplodnoscia i chyba ja zapoczatkuje ten problem w mojej rodzinie niestety... pozdrawiam serdecznie :D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ