Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jaki "wiesiołek" najlepszy - co polecacie?
Odpowiedz

Jaki "wiesiołek" najlepszy - co polecacie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki,
    Jestem na początku starań, widzę jednak, że wiele z Was stosuje wiesiołka. Stąd moje pytanie o dobry, sprawdzony. Jaki polecacie?
    Poczytałam o jego "zbawiennych" właściwościach i dlatego też chciałabym zaopatrzyć się w niego.
    Doradzicie? :)

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosuję Oeparol Femina. Już po jednej paczce zauważyłam różnicę,a stosuję 3x1 . Dużo więcej śluzu w okresie przed owulacyjnym / owulacyjnym ;) wiadomo o co chodzi :P Także polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kea06 wrote:
    Stosuję Oeparol Femina. Już po jednej paczce zauważyłam różnicę,a stosuję 3x1 . Dużo więcej śluzu w okresie przed owulacyjnym / owulacyjnym ;) wiadomo o co chodzi :P Także polecam :)

Ja kupiłam z apteo, w następnym tygodniu owulacja więc zobaczymy, na razie chyba bez zmian.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam różnicy po wiesiołku, chociaż stosuję go dopiero 3 cykl. Za to widzę różnicę po siemieniu lnianym, które piję dopiero od 2 tygodni. Śluz typowo płodny jeszcze się nie pojawił, ale mam nadzieję, że lada dzień to się zmieni ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • joannaj Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wiesiolek wydłużyl cykl o prawie dwa tygodnie... zawsze miałam cykle 29-30 dni a po wiesiolku 42 dni, nie wiedziałam co się dzieję... test negatywny a @ nie ma... nie biore zadnych lekow.. wszystko jak zwykle... także ja odstawiam... może sekret tkwi w dawce i niektórym wystarczy tylko jedna kapsulka dziennie... łykałam 2 razy dziennie po 2 tabletki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 14:25

joannaj
  • elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz polecał parzyć nasiona wiesiołka i pić 2 razy dziennie. Z racji, że nasiona są trudniej dostępne kupiłam w tabletkach i biorę tak jak na opakowaniu, czyli 3 razy po 2 tabletki. Ktoś z Was może pił wiesiołek nasiona? Zastanawiam się czy takiego teraz nie spróbować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję olej z wiesiołka. Dodaję około 8ml do napoju mlecznego.

elpiss a szukałaś może w sklepach ekologicznych lub w większych marketach gdzie są działy z produktami eko, nasionami itp? wydaje mi się że w tesco są.

• elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry a pomaga olej?

Stacjonarnie nie za bardzo mam kiedy szukać w ekologicznych sklepach, znalazłam internetowo i zamówię. Ciekawa jestem tylko, czy ktoś stosował taką wersję i czy pomogła? :)

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joannaj wrote:
    Mi wiesiolek wydłużyl cykl o prawie dwa tygodnie... zawsze miałam cykle 29-30 dni a po wiesiolku 42 dni, nie wiedziałam co się dzieję... test negatywny a @ nie ma... nie biore zadnych lekow.. wszystko jak zwykle... także ja odstawiam... może sekret tkwi w dawce i niektórym wystarczy tylko jedna kapsulka dziennie... łykałam 2 razy dziennie po 2 tabletki...

Dawka dzienna wiesiolka to 1500. Raczej nie powinien mieć wpływu na długość cyklu. Być może jakiś stres, choroba miały na to wpływ.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ