X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jaki "wiesiołek" najlepszy - co polecacie?
Odpowiedz

Jaki "wiesiołek" najlepszy - co polecacie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki,
    Jestem na początku starań, widzę jednak, że wiele z Was stosuje wiesiołka. Stąd moje pytanie o dobry, sprawdzony. Jaki polecacie?
    Poczytałam o jego "zbawiennych" właściwościach i dlatego też chciałabym zaopatrzyć się w niego.
    Doradzicie? :)

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosuję Oeparol Femina. Już po jednej paczce zauważyłam różnicę,a stosuję 3x1 . Dużo więcej śluzu w okresie przed owulacyjnym / owulacyjnym ;) wiadomo o co chodzi :P Także polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kea06 wrote:
    Stosuję Oeparol Femina. Już po jednej paczce zauważyłam różnicę,a stosuję 3x1 . Dużo więcej śluzu w okresie przed owulacyjnym / owulacyjnym ;) wiadomo o co chodzi :P Także polecam :)

Ja kupiłam z apteo, w następnym tygodniu owulacja więc zobaczymy, na razie chyba bez zmian.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam różnicy po wiesiołku, chociaż stosuję go dopiero 3 cykl. Za to widzę różnicę po siemieniu lnianym, które piję dopiero od 2 tygodni. Śluz typowo płodny jeszcze się nie pojawił, ale mam nadzieję, że lada dzień to się zmieni ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • joannaj Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wiesiolek wydłużyl cykl o prawie dwa tygodnie... zawsze miałam cykle 29-30 dni a po wiesiolku 42 dni, nie wiedziałam co się dzieję... test negatywny a @ nie ma... nie biore zadnych lekow.. wszystko jak zwykle... także ja odstawiam... może sekret tkwi w dawce i niektórym wystarczy tylko jedna kapsulka dziennie... łykałam 2 razy dziennie po 2 tabletki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 14:25

joannaj
  • elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz polecał parzyć nasiona wiesiołka i pić 2 razy dziennie. Z racji, że nasiona są trudniej dostępne kupiłam w tabletkach i biorę tak jak na opakowaniu, czyli 3 razy po 2 tabletki. Ktoś z Was może pił wiesiołek nasiona? Zastanawiam się czy takiego teraz nie spróbować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję olej z wiesiołka. Dodaję około 8ml do napoju mlecznego.

elpiss a szukałaś może w sklepach ekologicznych lub w większych marketach gdzie są działy z produktami eko, nasionami itp? wydaje mi się że w tesco są.

• elpiss87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry a pomaga olej?

Stacjonarnie nie za bardzo mam kiedy szukać w ekologicznych sklepach, znalazłam internetowo i zamówię. Ciekawa jestem tylko, czy ktoś stosował taką wersję i czy pomogła? :)

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joannaj wrote:
    Mi wiesiolek wydłużyl cykl o prawie dwa tygodnie... zawsze miałam cykle 29-30 dni a po wiesiolku 42 dni, nie wiedziałam co się dzieję... test negatywny a @ nie ma... nie biore zadnych lekow.. wszystko jak zwykle... także ja odstawiam... może sekret tkwi w dawce i niektórym wystarczy tylko jedna kapsulka dziennie... łykałam 2 razy dziennie po 2 tabletki...

Dawka dzienna wiesiolka to 1500. Raczej nie powinien mieć wpływu na długość cyklu. Być może jakiś stres, choroba miały na to wpływ.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ