X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne jakie badania przed zaczeciem starań ?
Odpowiedz

jakie badania przed zaczeciem starań ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jakie badania rohilyscie przed ciążą ? ;)

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/badania-wedlug-dnia-cyklu,5165.html

Tysia :) lubi tę wiadomość

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
    Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a jakie badania należy wykonać przed ciążą, ale po odstawieniu pigułek antykoncepcyjnych? Sprawa może podobna, ale wg mnie nie taka sama. Jakiego rodzaju problemy w organiźmie kobiety powodują pigułki? Domyślam się, że hormonalne, ale konkretnie jakie hormony mogą szaleć najbardziej po odstawce? Próbuję sama coś zdziałać przed wizyta u ginki by nie iść do niej z pustymi rękami, bo pewnie i tak da mi skierowanie na badania, a tymczasem byłoby szybciej...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 zrób morfologię i badania związane z wątrobą - bilirubinę itp. Co do hormonów odstawienie tabletek nie powinno w żaden sposób wpływać na to co Twój organizm sam produkuje.

• perelka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:33

klz920mm8wuzprdr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie same badania jak sie robi bez tabletek, czyli w 3 dniu cyklu tsh, ob, krew, morofologia, prolaktyna, glukoza, insulina,lh, fsh i progesteron 7 dni po owulacji.

• Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak załatwiałyście kwestię badań przed staraniami? Wszystko prywatnie? Terminy u gina na NFZ u nas odległe i zastanawiam się co robić... Przyszło mi do głowy, żeby iść prywatnie do ginekologa i żeby mi zrobił te badania czysto ginekologiczne i powiedział co jeszcze mam zbadać z krwi (te wszystkie hormony, cukier itp.) a potem iść do ogólnego na NFZ i poprosić o skierowanie na te badania... myślicie, że coś takiego się uda?

201811152844.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ