X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne jakie pozycje???
Odpowiedz

jakie pozycje???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • annab Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2012, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dziecko. Nie za bardzo jednak wiemy jaką przyjąć pozycje podczas stosunku płciowego. Może któreś z Was zna pozycje idealną do zajścia w ciążę. I jeszcze jedno...podnoszenie miednicy i nóg po stosunku by pomóc plemnikom w dotarciu do celu...mit, czy prawda?

AnnaB
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2012, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć przez ok 20 minut warto dopilnować, żeby nic się nie wylało, czyli pozycja na płasko wystarczy (no ewentualnie pupa w minimalnie wyższej pozycji). Ale podobno robienie "świecy" to już przesada ;)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2012, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swiece robie za kazdym razem..hahha M ma ubaw bo wze ponad 80kg i super trzesienie ziemi jak sie przewroce na bok....chyba jednak sprobuje z ta poduszka pod pupa...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • annab Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2012, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny za zainteresowanie...a co z pozycjami? Jaka waszym zdaniem jest najlepsza?

AnnaB
  • Nina Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2012, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsza to ponoć od tyłu lub klasyczna:)ale co kto lubi powinna być najlepsza:)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2012, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na chłopski rozum, to wydaje mi się, że np. na jeźdźca to raczej odpada (sporo "materiału" może wypłynąć), ale może się mylę...

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • annab Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2012, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mauysia wrote:
    Tak na chłopski rozum, to wydaje mi się, że np. na jeźdźca to raczej odpada (sporo "materiału" może wypłynąć), ale może się mylę...

z mężem próbowaliśmy już różnych pozycji. w tym miesiącu dominowała właśnie pozycja "na jeźdźca";) po czy kładłam się na płasko. jestem ciekawa czy tym razem coś z tego wyniknie...

AnnaB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wszystkim oparłam na 10 minut nogi o ścianę ;) śmiałam sie przy tym a mój mąż razem ze mną ale czego się nie robi dla dzidzi :) a czy poskutkowało zobaczymy...

Meginka, annab lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno wspólny orgazm (w jednakowym czasie) sprzyja poczęciu albo jeden po drugim ,oczywiście kobiecy później wtedy są skurcze i jest zasysane nasienie przez szyjkę a ostatnio się dowiedziałam ze pozycje nie maja nic do rzeczy i nie mam takiej konkretnie sprzyjającej poczęciu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2013, 15:38

Meginka, Paula90 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ