X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jakie witaminy podczas starania się o ciążę?
Odpowiedz

Jakie witaminy podczas starania się o ciążę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • urfina Nowa

Wysłany: 19 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie witaminy brać podczas starania się? Jest coś co może to staranie trochę wspomóc?

• Kajka81 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompleks witamin B, wit. C, wit. E, wit. D3, cynk, selen - to tak na początek ;-)

bl9cdf9hkw0u9qp5.png

ug37zbmhqu79tb2c.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę o tego cyklu ovarin dwie tab dziennie do tego kwas foliowy i kwasy omega widzę z od czasu jak biorę ovarin lepiej się czuję mam więcej energii siły i ochoty na igraszki z mężem

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Bejbuszek Nowa

Wysłany: 19 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko kwas foliowy , i od nie dawna cynk

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wit d i kwas foliowy

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Nola Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam ovarin i byl chyba skuteczny zaszlam wtedy w ciaze niestety mieszczesliwa Trraz lekarz kazal brac sam kwas ale sie martiwe czy nie za malo czy nie potrzebuje bit b siemienia lnianego vit d itd? Czyli takiego ovarinu? Mam jakis sentyment do niego zaszlam wtedy w ciaze :(

Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dajesz nadzieje kochana a czułaś że coś sie dzieje jak brałas ovarin ?

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • sierpniowe_nadzieje Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore magez+b6, femibion natal 1, witaminke d :)

sierpniowe_nadzieje
  • werrka Debiutantka

Wysłany: 20 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno warto sobie już na tym etapie brać kwas foliowy aby nadrobić jakieś ewentualne braki bo on jest jednak kluczowy przy tym początkowym rozwoju dziecka

• rynn Nowa

Wysłany: 21 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kwas foliowy to absolutna podstawa, a oprócz niego warto też suplementować witaminę d3 chociażby bo podobno większość polaków ma niedobór

• salamini Znajoma

Wysłany: 25 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale jak jestes w ciazy latem to ta witamina d chyba az tak potrzebna nie jest skoro mamy ja ze slonca

• rynn Nowa

Wysłany: 27 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie nie jest wcale takie proste. Latem też trzeba ją sobie suplementować i to zresztą dotyczy i kobiet w ciąży i każdego dorosłego. Przy niedoborach może dość do różnych powikłań i bez sensu ryzykować zdrowiem dziecka i swoim

• musanna Debiutantka

Wysłany: 27 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tu jeszcze dorzuciła jod i witaminy b6 i b12. Zresztą ten cały zestaw masz chociażby w suplementach takich jak prenatal więc bez sensu kupować wszystko osobno. tak są akurat takie dawki jakich potrzeba

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jak bylam ciut mlodsza ;) to jadlam byle co, pilam glownie kawe i palilam jak komin. Zaciazylam przypadkiem z moim wtedy jeszcze narzeczonym - do strzalu! I co, wyszlo nam chlopisko jak sie patrzy, juz mnie wlasnie syn przerosl a ma dopiero 13 lat. Chlop jak dab.

A teraz wtranzalam wit. c, b6 i b12, kwas foliowy, zelazo, magnez, cynk, wiesiolek, pije wode, octy jablkowe i inne cuda i co?
    Du-Pa :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • urfina Nowa

Wysłany: 31 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już coś wiem. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Czytałam że witamina d3 jakoś tam wspomaga starania więc na pewno będę o niej pamiętać

• Nola Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    no dajesz nadzieje kochana a czułaś że coś sie dzieje jak brałas ovarin ?
    wspomnialm go i czulam sie na ovarinie dobrze moze dlatego bo sie zupelnie nie nastawialam zaszlam w
    Ciaze ku zaskoczeniu Teraz chcialam wrocic do ovarinu ale po tym wszystkom lekarz powiedzial ze tylko kwas Wydaje mi sie ze to za malo

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Fionka90 Debiutantka

Wysłany: 31 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pregna Plus - zawiera kwas foliowy, wit. D, żelazo, jod i kwasy omega-3. Kupiłam zachęcona reklamą w "M jak mama". :-) Oprócz tego magnez z wit. B6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 18:40

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz czekam na @ i chyba ze zacznę brać ovarin mimo ze starania mogę wznowić po 20 grudnia . Bo on chyba też musi mieć czas na działanie ? I czy można to brać cały cykl ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 15:08

Mordeczka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ja teraz czekam na @ i chyba ze zacznę brać ovarin mimo ze starania mogę wznowić po 20 grudnia . Bo on chyba też musi mieć czas na działanie ? I czy można to brać cały cykl ?
    Wlasnie tez bym chciala sie dowiedziec czy mozna brac Ovarin caly cykl?

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce nic nie pisze . Teraz wyczytałam że bierze się cały cykl. Ale chyba jak dowiesz się o ciąży to wtedy odstawiasz . Dziecko i tak je to co Ty dopiero od 5 tygodnia

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ