Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Beezi, życzę Wam żebyście kolejną rocznicę świętowali w powiększonym składzie 💛
Beezi lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Guzikowa wrote:Cześć wszystkim!! ☀️
Jestem pod wrażeniem ile tu się dzieje! Już tu takie emocje przeżywam z Wami, że szok 🤯
Niesamowite jesteście, tyle wiedzy, życiówek i dobrych słów, że naprawdę podziwiam i staram się nadążać za wątkiem, a jak wiecie - nie jest to łatwe 😄
Dziewczyny, mogłybyście mi pomóc w kwestii oleju z wiesiołka?
Naczytałam się na temat jego super ultra właściwości, ale nie do końca wiem jak i kiedy się go przyjmuje ☹️
Widziałam, w ovufriendowej bazie wiedzy, że nie można przez cały cykl, tylko do czasu owulacji - rzeczywiście tak jest? Nie mam bladego pojęcia kiedy i czy w ogóle będę mieć owulację w najbliższym czasie, bo jest to dla mnie na ten moment tajemnicą wszechświata i zastanawiam się czy jak kupię sobie taki olej to przez przypadek sobie nie zaszkodzę
Jak już gdzieś ten temat był poruszany, to od razu mówcie, bo próbowałam lupką się dokopać ale nie znalazłam odpowiedzi na moje rozterki 🙇♀️
Obecny cykl, był moim pierwszym z wiesiołkiem. Najpierw brałam dwa tabletki po 500mg na dobę, później zwiększyłam dawkę do 4. Nie zauważyłam znacznych zmian, było jak wcześniej więc raczej w przyszłym nie będę go stosowała. (Wypróbowałam wiesiołek z dr max i z oeparol)
Bierze się wiesiołek tylko do owulacji, ponieważ może on wywoływać mikro skurcze, które mogą utrudnić w zagniezdzeniu. Dodatkowo wyczytałam w jednym z pamiętników, że może też wydłużyć czas do owulacji.
A więc u mnie się nie sprawdziło, ale dziewczyny polecają więc najlepiej sprawdzić na sobie
W kolejnym cyklu wypróbuję olej lniany (chociaż na prawdę bardzo mam nadzieję, że nie będę musiała tego robić 🥹)Guzikowa lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Kolejny mam całkowicie stracony bo mąż wraca dopiero przed Wigilią 😭
W styczniu wracam do gry.
@Miśka dzisiaj jest 10 dpo. Okres powinnam mieć jakoś w niedzielę / poniedziałek8.01.2012 💙
26.07.2023 💙
Ja niskie AMH
Mąż niskie parametry nasienia
Starania o 3 .... -
Kochane, właśnie dostałam wynik progesteronu - 20,50 ng/ml
Czy mogę się cieszyć udaną owulką? 🥹Niaha, siesiepy, Beezi, Lipcowa, inome, agentka93, czarneniebo, Emka06, ChocoMonster, Czytoto, Bambi92, M94, smoothie, Anett93, SandraH.97, Ancalime, Cotakoza, ELka, Madziq6, Vivico, oloska, Amunicja, dominikawa lubią tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:Beezi, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Wykorzystajcie dobrze i gorąco ten czas ❤️🔥❤️🔥 Oby tych rocznic było nieskończenie wiele 😍 Kochajcie się, a będziecie mieć wszystko. Życzę wam w niedalekiej przyszłości spełnienia waszego największego marzenia i obym to ja mogła Ci wpisać brzucha! 😎
Na szczęście świętowaliśmy rocznicę już tydzień temu, bo dzisiaj to się nawet nie zobaczymy 😅 mój mąż dzisiaj i wczoraj nocne zmiany, ja dniówki 8-18, zobaczymy się dopiero jutro wieczorem. Na szczęście świętowaliśmy w okolicach owuz czekam na efekty za 12 dni 🔥🤞😅
Ps. Poprawiłaś mi dzień ❤️ a mam taką orkę w pracy jak dawno nie było, więc padam z nóg, a jeszcze 3h 🤯ChocoMonster lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
ChocoMonster możesz wpisać mi biała kropke, albo okres, który przyjdzie za tydzień 😉
Teraz czekam na niego i od pierwszego dnia startuje z NAC i 5 i 7 dzień zastrzyki dostymulujace, 8dc wizyta u lekarza i decyzja kiedy ovitrell. Zastrzyki już w domu czekają xD. Plan jest💪
Nie mogę się doczekać już kolejnego cyklu 😀
Zamówiłam też fertistim na nowy cykl, bo już mi się kończy i dla męża stały zestaw. Niby wszystko ma ok, morfologia 4%, ale zawsze może mieć więcej 😅
PS. I nigdy więcej testów DOZ, one są za czułe. Kolejne będą Pinki 25 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 15:22
siesiepy lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Guzikowa wrote:@Choco dziękuję Ci bardzo!! 💛
To ja się na razie wstrzymuję z tym wiesiołkiem..
@dominikawa testy owulacyjne są chyba niemiarodajne w moim przypadku, bo mam PCOS a gdzieś tam się doczytałam, że LH jest wtedy zawyżone zawsze (jak się mylę to mnie pliska poprawcie). Zbieram się do tego mierzenia, ale na razie to mam szczeniaczka w domu i jak tylko otworzę oczy i on się obudzi to muszę z nim sprintem biec na spacer, bo mi obsika pół mieszkania, więc nie mogę nawet minuty po przebudzeniu leżeć 😂 Ale tak, jedynie obserwacja mnie chyba ratuje i ten monitoring pewnie kiedyś
Wiesz co, testy owulacyjne nie mają nic do leżenia w lozku. Nie mylisz czasem z mierzeniem temp?
Wpływu PCOS na LH nie znam ale sama forma robienia testu owu nie wymaga leżenia w lozku ani poranka -
Sara30 wrote:Ile DPO jesteś?
Może nie wszystko stracone
Tule i wciąż trzymam kciuki
13 dpo, wiec pozamiatane 😉 odstawiłam luteinę i czekam na małpę -
Aha zapomniałam dodać, że od wczoraj tak mnie kosi spanie, że mogłabym spać i spać. Ratuje mnie tylko bardzo mocna kawa. Odkryłam, że jak wypiję taką i pójdę po pół h biegać, to dobrze się biega, więc jest plus.
Progesteron chwyta mnie w swe objęcia najwidoczniej. 😂walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia ❤️
Ja wiem, że 10 dpo to wcześnie ale trochę przyznam zbiły mnie z tropu te cienie. Naprawdę, nie jestem szurnięta i gdybym ich nie widziała, to nie zawracalabym sobie dupy betą.
Także koniec z testowaniem i czekam na przyjście @.
Bo nie uwierzę, że mam HCG poniżej 2 i betę oznaczyli jako negatywną a testy to wyłapują.
Dość nakręcania się. -
Siesiepy, Emka, dzięki ❤️ dzisiaj bobasa nie zmajstrujemy, ale liczę, że zmajstrowaliśmy w weekend, 4 dni seksów z rzędu nie może iść na marne 🤞🤞🤞
Ja wykorzystałam ok. 8 testów w tym cyklu, Facelle strumieniowe, bardzo ładnie wyłapały pik, testowałam do pierwszego negatywnego.
Sara, przykro mi, oby styczeń rozpoczął z przytupem ciążowy rok 🤞🤞🤞
Idawoll, piękny przyrost, gratulacje!
Miałam jeszcze komuś odpisać, ale już nie wiem ani co ani komu 😅siesiepy, Idawoll, Emka06 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Beezi wrote:Siesiepy, Emka, dzięki ❤️ dzisiaj bobasa nie zmajstrujemy, ale liczę, że zmajstrowaliśmy w weekend, 4 dni seksów z rzędu nie może iść na marne 🤞🤞🤞
Ja wykorzystałam ok. 8 testów w tym cyklu, Facelle strumieniowe, bardzo ładnie wyłapały pik, testowałam do pierwszego negatywnego.
Sara, przykro mi, oby styczeń rozpoczął z przytupem ciążowy rok 🤞🤞🤞
Idawoll, piękny przyrost, gratulacje!
Miałam jeszcze komuś odpisać, ale już nie wiem ani co ani komu 😅
To niech idzie zapłodnione jajko wytrwale do macicy i się gnieździ na dniach.Beezi lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.2024 puste jaja płodowe 💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️ -
Sara30 wrote:Wiesz co, testy owulacyjne nie mają nic do leżenia w lozku. Nie mylisz czasem z mierzeniem temp?
Wpływu PCOS na LH nie znam ale sama forma robienia testu owu nie wymaga leżenia w lozku ani poranka👫 10.2019
🙋♀️28 🙋♂️30
PCOS, Hashimoto
📝AMH 13.80 (23.03.2022)
💊 Euthyrox 62,5
💊Fertistim
⏸ 20.03
21.03 beta 28 🤞
11.04 ❤️ 9,2mm kropka z serduchem
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20748;472/st/20231128/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/701a/preg.png -
Claire wrote:Kochane, właśnie dostałam wynik progesteronu - 20,50 ng/ml
Czy mogę się cieszyć udaną owulką? 🥹2024
3 x IUI
2025
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
Claire wrote:🥹🥹🥹
Jak tam Twoje? ✊🏻✊🏻✊🏻2024
3 x IUI
2025
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
Anett93, Idawoll, piękny przyrost 😍 nudnej ciąży wam życzę❤️
Miśka 91, bardzo ładna kreseczka, gratuluję🙂
Sara30, przykro mi.. może w grudniu?🤞🍀Idawoll, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Guzikowa wrote:„zbieram się do tego mierzenia” miałam właśnie na myśli mierzenie temperatury 😁
A bo wcześniej pisałas o LH i nie ogarnęłam 🙈 przepraszam
No jeśli chodzi o mierzenie to tak, trzeba to robić konsekwentnie o jednej porze.
Ja dlatego też nie mierze bo czasem kładę się spać o 1, czasem nie śpię od 4 a czasem o 4 zasypiam. Czasem nie spędzam w łóżku dłużej niż 1 h ciągiem. Więc szkoda zachodu i szarpaniny z termometrem bo to i tak nie będzie wiarygodny pomiarNataliii lubi tę wiadomość
-
Czytoto wrote:Anett93, Idawoll, piękny przyrost 😍 nudnej ciąży wam życzę❤️
Miśka 91, bardzo ładna kreseczka, gratuluję🙂
Sara30, przykro mi.. może w grudniu?🤞🍀
Grudzień odpada bo mąż zajrzy do domu dopiero za jakieś 6 tygodni...
Ale...
Kiedyś widziałam mema z czarnym humorem.....
Że do zajścia w ciążę wcale nie jest potrzebny MĄŻ 😂
If You know what I mean.... 😂😂😂Beezi, Bambi92, Anett93, siesiepy, Lipcowa, agentka93 lubią tę wiadomość