Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja97 wrote:Powodzenia 💚 u mnie też dziś 4 DCStarania od : 10.2021
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
Maj 2025 - 8 tydzień ciąży - brak akcji 🖤 -
Lionsgirl wrote:Dziewczyny przepraszam ze znowu wchodze tak nagle i z pytaniem. Robie trzeci dzien z rzedu test owulacyjny i trzeci dzien z rzędu wyglada on jakbym ciagle miała pik… Czy to moze oznaczac cos zlego? Te kreski w ogole nie jaśnieja
Przepraszam jeśli to głupie pytanie, ale test jest rozebrany i nie widać. Ta kreska po prawej to na pewno jest kontrolna? Bo mi trochę to wyglada jak test położony na odwrót🤔 -
Lionsgirl, masz PCOS? Może konieczne będą mniej czułe testy (Horieny np)walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾9 stymulacji letrozolem❌
34♂️
◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻
07.2024 puste jaja płodowe 💔💔
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 13 zapłodnień - 1❄️😞
Ciało które nie działa. -
ChocoMonster wrote:Ja melduje okres 🤘🏼
Także cienie, które widziałam ja i niektóre z Was, były chyba jakimś widmo 😉 Nie wiem co u mnie wychwytują te testy, ale na pewno nie betę.
Nie mam już czasem sił, ale życie toczy się dalej 🥴
Wszystkim życzę powodzenia w listopadzie, a ja zaczynam właśnie 7cs.
Przynajmniej nie żyjesz już w niepewności ^^ ostatnio te testy to porażka jakaś.. No ale no cóż ^^ grudzień będzie nas, my również 7csOna👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
wizyta u M.P. 06. 2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 mIUProg. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰11w6d I prenatalne -->5.57 cm,160❤️ Test Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷14w1d brykająca Księżniczka 😍15w5d Księżniczka z pięknie bijącym ❤️17w2d ruchliwa Pannica 😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭
28w2d 1470 g Królewny ❤️
-
MimiM29 wrote:Idziemy łeb w łeb 😉 jak długie masz cykle? To może będziemy razem testowac 😁
Mam nadzieję, że gdy będzie owu to w weekend żeby mężu był w domua ty ?
-
Test robie zawsze kolo 17-18. Wczesniej normalnie stopniowo sie wybarwialy a teraz takie cuda. PCOS nie mam a przynajmniej do tej pory nie bylo takich oznak. Test rozebrany ale zawsze ulozony poprawnie. Koncowka do badania moczu jest z lewej strony, „papierka” nie wyjmuje z opakowania21.10.2020 👦👑 CC 4620g, 62cm
4cs od 08.2022
27.11 ⏸️
30.11 beta 288,5 U/I
👩🏼29l.
💊Prenatal Uno, Wit. d, Omega-3, Inofem, olej z wiesiołka, selen, cynk, magne b6
🧔🏻♂️28l.
💊Vita-min one, Wit. d, Omega-3, Fertil-Man, Magne B6 -
Lionsgirl wrote:Test robie zawsze kolo 17-18. Wczesniej normalnie stopniowo sie wybarwialy a teraz takie cuda. PCOS nie mam a przynajmniej do tej pory nie bylo takich oznak. Test rozebrany ale zawsze ulozony poprawnie. Koncowka do badania moczu jest z lewej strony, „papierka” nie wyjmuje z opakowania
Ciekawe czemu tak się dzieje 🤔 testuj dalej, może zaraz zaczną blednąć -
Gdybyśmy kiedyś planowały zjazd czarownic, to ja proponuję pod fabryka Facelle.
Spalimy ich 😆😆😆Lionsgirl, Anett93, ELka, .aś., siesiepy, natkurka, Nadzieja97, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Ja tymczasem spadam bo mam dobry Vibe na pisanie
Do końca listopada mam czas na edycję a potem książka leci do druku więc muszę wykorzystać
Dobranoc.
Jutro będzie lepiej 😘ELka, siesiepy, SandraH.97, Cotakoza lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Zawsze można iść w pinki, one na pewno nie oszukają. 🙈 Taki czarny humor
Trzymam kciuki za wszystkie testujące 🤞🤞🤞 -
Choco tulę mocno ❤️ pamiętaj, że to pierwszy dzień Twojej ciąży 🙃
Siesiepy trzymam kciuki 🤞🏻 idziesz za 2 dni na betę? 🙃
Cotakoza ja również namawiam do rutynowego badania się.. 2 lata temu wylądowałam na ginekologii onkologicznej i to co napatrzyłam się to moje ale naprawdę - choroba nie wybiera. A zawsze lepiej wiedzieć wcześniej z czym trzeba walczyć.
U mnie długi weekend wjechał na grubo 😵
Wczoraj zaprosiłam teściów i rodziców na obiad,bo rzadko się widujemy i widziałam, że dziwnie się zachowują, bo stale to uśmiechali się do Nas to do siebie. Okazało się, że byli przekonani, że zapraszamy ich na obiad żeby podzielić się "dobrą nowiną" 😵😵
Także ten.. humor mam podły, na dodatek dzisiaj pokłóciłam się ze Starym 😡
Eh.. Mam nadzieję, że jutro wyjdzie słońce 🌞siesiepy, Cotakoza lubią tę wiadomość
-
Lipcowa, musiało się zrobić niezręcznie 😔 To tak, jakby człowiek nie mógł bez powodu zaprosić rodziców na obiad tylko „po coś”. Mam nadzieję,że przy kolejnym spotkaniu zrobicie im niespodziankę bo w ogóle nie będą się nastawiać 🤭🍀
Lipcowa lubi tę wiadomość
👩🏼27 🧔🏻♂️30
11 lat razem 👩🏼❤️👨🏻 + 🐶
Starania o pierwszego 👶🏼
09.2022 cp w lewym jajowodzie 2x mtx
11.2022 HSG- drożne jajowody ✅
Powrót do starań 💚
🗓️ długie cykle
23.11🩸Progesteron 22,680ng/ml
25.11 ⏸️ 🤞🏼🥹🍀
28.11 beta 135,07 mIU/ml
30.11 beta 360,25 mIU/ml
06.12 usg pęcherzyk ciążowy
20.12 dzidziutek z bijącym ❤️
10.01 Rośnie 3.31 💪🏼
31.01 Prenatalne-niskie ryzyka, girl?🌸
01.03 It’s a girl 💕 200g 💪🏼 12.5
22.03 397g zdrowego 👶🏼
25.04 831g szkraba 🎀
23.05 1653g 💪🏼
21.06 2,5 kg Pyzuni 🍭
14.07 3,1 kg Dzidzi 💖
01.08 3,6 słodkiej Niuni
13.08 Cześć Rozi! 👶🏼 3835g 57cm 💕 -
Nadzieja97 wrote:Oj, różnie 31-35, ale zdarzały się tez rzadziej dłuższe i teraz poprzedni był chyba 30. Teoretycznie po Mikołajkach wypada mi 🐒
Mam nadzieję, że gdy będzie owu to w weekend żeby mężu był w domua ty ?
U mnie też dzisiaj 4 dc także dołączamwypatruje grudniowego wątku z niecierpliwością
Nadzieja97, MimiM29 lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Lipcowa, my też po maratonie spotkań rodzinnych, na szczęście nikt nic nie planuje, bo moi teściowie po rozwodzie, więc spotykamy się z każdym osobno. Ale współczuję bardzo, musiało być niezręcznie 😥
Choco, nowy cykl, nowe nadzieje ❤️🤞Oby teraz z chorób tylko klątwa prowadzącej ✊🤞
Siesiepy, dawaj znać jak testy jutro, czekamy pod kibelkiem 🤞
Sara, relacjonuj sytuację, oby jednak skończyło się z powrotem ⏸️siesiepy lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Sara30 wrote:O to to! Mądrze prawisz.
Mnie dlatego w czwartek ta kreska zbiła totalnie z tropu bo to nie był cień cienia tylko blada, fakt, ale różowa kreseczka 😏
Od razu skoczyło mi tętno i myśl - cholera, jestem w ciąży.
A potem dupa.
Nie wiem, czy widziałaś zdj ale to był właśnie strumieniowy
Ja widzialam Twoj test nawet chyba polubilam ale dla mnie to byla kreska a nie cień cienia. Uwazam ten test za pozytywny. Z tego co piszesz to jestes nadal w grze. Trzymam za Ciebie kciuki
Poprostu chodzilo mi o to ze w faktycznej ciąży jak juz w niej będziemy to te kreski na facelle naprawde pokazą się dość wyrazne. Moze nie jakos przesadnie ale beda na tyle widoczne ze zlapie je aparat i nie trzeba bedzie sie doszukiwac cienia cienia czy podbijac kontrastu. Ja rowniez chyba dwa cykle robilam testy hobbistycznie zeby cos widziec. Ale nic, chociaz przygladalam sie w sumie po czasie🤷♀️W cyklu w ktorym zaszlam w ciąże jak zrobilam test to ta kreska na tyle szybko ciemniala i byla wyrazna ze az w myslach z przerazania mowilam sobie „ ejjjj stoooop”Ja wam wszystkim baaardzo zycze dwoch kresek i wierze ze kazda z Was je zobaczy, tak o poprostu wydaje mi sie ze cieni na tescie mozna sie doszukiwac np 9dpo itp ale juz 12/13 powinno byc cos widac na kazdym tescie. Chociaz sa przeciez tez i przypadki ze np niektore nawet kilka dni po spodziewanej miesiaczce nadal miały białe testy ale chyba takie przypadki są wyjątkami.
Mocne kciuki za Was🦠🦠🤞
siesiepy, Beezi, Anett93 lubią tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Lipcowa wrote:Choco tulę mocno ❤️ pamiętaj, że to pierwszy dzień Twojej ciąży 🙃
Siesiepy trzymam kciuki 🤞🏻 idziesz za 2 dni na betę? 🙃
Cotakoza ja również namawiam do rutynowego badania się.. 2 lata temu wylądowałam na ginekologii onkologicznej i to co napatrzyłam się to moje ale naprawdę - choroba nie wybiera. A zawsze lepiej wiedzieć wcześniej z czym trzeba walczyć.
U mnie długi weekend wjechał na grubo 😵
Wczoraj zaprosiłam teściów i rodziców na obiad,bo rzadko się widujemy i widziałam, że dziwnie się zachowują, bo stale to uśmiechali się do Nas to do siebie. Okazało się, że byli przekonani, że zapraszamy ich na obiad żeby podzielić się "dobrą nowiną" 😵😵
Także ten.. humor mam podły, na dodatek dzisiaj pokłóciłam się ze Starym 😡
Eh.. Mam nadzieję, że jutro wyjdzie słońce 🌞
Jak zobaczę kreskę to oczywiście. 😁 Aktualnie męczy mnie niezła zgaga. 🙈 Blee.
No bardzo fajnie że wydawało im się, że się podzielicie dobra nowiną. I mieli rację, wydawało im się. 🙄 Ehh... Ciężko to jakoś skomentowac.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾9 stymulacji letrozolem❌
34♂️
◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻
07.2024 puste jaja płodowe 💔💔
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 13 zapłodnień - 1❄️😞
Ciało które nie działa. -
natkurka wrote:Ja widzialam Twoj test nawet chyba polubilam ale dla mnie to byla kreska a nie cień cienia. Uwazam ten test za pozytywny. Z tego co piszesz to jestes nadal w grze. Trzymam za Ciebie kciuki
Poprostu chodzilo mi o to ze w faktycznej ciąży jak juz w niej będziemy to te kreski na facelle naprawde pokazą się dość wyrazne. Moze nie jakos przesadnie ale beda na tyle widoczne ze zlapie je aparat i nie trzeba bedzie sie doszukiwac cienia cienia czy podbijac kontrastu. Ja rowniez chyba dwa cykle robilam testy hobbistycznie zeby cos widziec. Ale nic, chociaz przygladalam sie w sumie po czasie🤷♀️W cyklu w ktorym zaszlam w ciąże jak zrobilam test to ta kreska na tyle szybko ciemniala i byla wyrazna ze az w myslach z przerazania mowilam sobie „ ejjjj stoooop”Ja wam wszystkim baaardzo zycze dwoch kresek i wierze ze kazda z Was je zobaczy, tak o poprostu wydaje mi sie ze cieni na tescie mozna sie doszukiwac np 9dpo itp ale juz 12/13 powinno byc cos widac na kazdym tescie. Chociaz sa przeciez tez i przypadki ze np niektore nawet kilka dni po spodziewanej miesiaczce nadal miały białe testy ale chyba takie przypadki są wyjątkami.
Mocne kciuki za Was🦠🦠🤞
Ale tak jest. Ja pamiętam jak po 3 latach starań po raz pierwszy zobaczyłam "porządne" kreski.
Uczucie nie do opisania
Z synem z kolei 10 dpo widziałam cienie ale wiedziałam na 100% że to nie są fabryczne. Ale dopiero ok 13 dpo test wyszedł tak bez domysłów.
Z kolei z drugą córką 10-11dpo miałam fajną kreskę
Wszystko tak naprawdę zależy od czasu implantacji.
Mnie to plamienie dziś zbilo totalnie bo wyglądało (wg teorii) jak typowe plamienie implantacyjne. Ale dopiero 12 dpo? No i skąd byłby ten pozytyw w czwartek?
Głowa mnie aż boli z tego wszystkiego 😒
Młoda śpi, napadów na razie nie ma więc ja też się kłade. Ta jesień źle na mnie wpływa, bo kładę się tak wcześnie i nie mogę z robotą wyrobić 🤯natkurka lubi tę wiadomość
-
Choco, trzymaj się dzielnie, jeszcze będzie pięknie!2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”