Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
NaszCud wrote:Nie dzieje się nic ale w sumie nie czuje się ciążowo.
Wiem że teraz przyrosty są słabsze zdaję sobie sprawę. Chciałabym tylko wiedzieć czy są w normie. Nie wiem moze przemyśle ten pomysł. W poprzedniej ciąży sprawdzałam kilka razy. Jak już się porównuje to nie jest dobre. Znowu poprzednia ciążę porównywałam do tej vo poroniłam. Bo ta 1 mialam przyrosty ale niskie tznstartowałaam z beta 11 z hakiem potem 28 coś i tak rosła sobie wolno i niestety. I strasznie shizowalam . Teraz niby jestem spokojniejsza ale czasami mam taki lęk. I korci mnie sprawdzić mimo że ladny był przyrost
Wiem że nie mam na nic wpływu ale po naszych przejściach ciezko mi jest byc spokojna dopóki nie usłyszę serduszka .
No tak tylko ze ta beta da ci wzgledny spokoj tylko na dwa dni. Pozniej znowu zaczniesz sie martwic czy wszystko okej. Jak uslyszysz serduszko to bedziesz spokojniensza ale tez tylko na chwile bo pozniej znowu czlowiek sie stresuje czy napewno serduszko jeszcze bije. Kazda wizyta daje wzgledny spokoj na chwile ale ciąża to tak naprawde cierpliwość. Nie wiele mozemy zrobic poza reagowaniem na jakies niepokojace objawy. I tak to wyglada od wizyty do wizyty. Nie ma sensu robic badań chociaz wiem ze to jest cieżkie, ale uwazam ze tym mozna zrobic sobie tylko krzywdechyba Forget tutaj tez sprawdzala czesto przyrosty i mimo iz byly w normie to bardzo sie niepokoila wiec wydaje mi sie ze rozsadniej bedzie czekac. Ja do 7 tygodnia zupelnie nie czułam się ciążowo. Wiekszosc objawow rozkreca sie okolo 8-9 tygodnia chociaz to tez roznie u kazdej dziewczyny.
ChocoMonster, Sara30, Namisa, Ancalime, siesiepy, inome lubią tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
To ciekawe, nie rozumiem tej apki. Kilka dni temu pokazywała przewidywany dzień owu (nawet jak było już po), a teraz już nie pokazuje. Wyświetliła komunikat, że mam mierzyć temperaturę dalej do czasu potwierdzenia owulacji
A-6, współczuję też kiedyś mieliśmy problem z bratem męża (uzależnienia silne od narko i alko). Też uciekał z zakładu, akurat dla nieletnich to jeszcze było wtedy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 21:11
👩🏼32;
IX 22 BMI 25.2
XI 22 BMI 24.24
nadciśnienie
💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C
👨🏽33
IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
XII 22: kolejne bad.
💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C -
natkurka wrote:No tak tylko ze ta beta da ci wzgledny spokoj tylko na dwa dni. Pozniej znowu zaczniesz sie martwic czy wszystko okej. Jak uslyszysz serduszko to bedziesz spokojniensza ale tez tylko na chwile bo pozniej znowu czlowiek sie stresuje czy napewno serduszko jeszcze bije. Kazda wizyta daje wzgledny spokoj na chwile ale ciąża to tak naprawde cierpliwość. Nie wiele mozemy zrobic poza reagowaniem na jakies niepokojace objawy. I tak to wyglada od wizyty do wizyty. Nie ma sensu robic badań chociaz wiem ze to jest cieżkie, ale uwazam ze tym mozna zrobic sobie tylko krzywde
chyba Forget tutaj tez sprawdzala czesto przyrosty i mimo iz byly w normie to bardzo sie niepokoila wiec wydaje mi sie ze rozsadniej bedzie czekac. Ja do 7 tygodnia zupelnie nie czułam się ciążowo. Wiekszosc objawow rozkreca sie okolo 8-9 tygodnia chociaz to tez roznie u kazdej dziewczyny.
Ja się czułam ciazowo jakoś przez chwilę, między 7 a 9 tygodniemTeraz już się nie czuje zupełnie, a przecież beta pewnie jest już w setkach tysięcy.
NaszCud jeśli chcesz zrobić te betę i uważasz że to cię uspokoi to ją zrób. Ale niestety że w ciąży (szczególnie po stracie w przeszłości) spokój jest krótki i trzeba go nieustannie budować w sobie. Wszystkie znaki na niebie i ziemi będą nam mówić że coś jest nie tak - albo dlatego że mało objawów, albo dlatego że właśnie brzuch boli, że mijają tygodnie a samopoczucie jak było takie jest itp. Najpierw badamy betę i upewniamy się czy rośnie, potem z sercem na ramieniu lecimy na USG, potem marzymy o tym żeby mieć już za sobą prenatalne. Ja swojego kropka nie widziałam od poczatku 7 tygodnia i poziom stresu na tej najbliższej wizycie wcale nie bedzie mniejszy niż podczas serduszkowej. Na swoim przykładzie czuje, że nic mi nie daje spokoju długofalowo - ani wzrost bety 500 % normy, ani USG z serduchem, żaden czynnik zewnętrzny. Tylko ja sama sobie mogę dać ten wewnętrzny spokój poprzez dobre myśli, wiarę i ogrom nadziei 🍀🍀🍀 Więc wirtualnie się tym z tobą dziele i niech się ładnie mnoży 💚Vivico, Jagodecka, Świstaczek lubią tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Sara30 wrote:Kojarzysz może stajnie Laredo spod Częstochowy?
Dziewczyny, kiedyś kiedyś gadalysmy na temat lidlomixow termomixow. Powiedzcie proszę, czy te które mają lidlo, żałujecie że nie TM? Jestem zdecydowana na zakup a jednak różnica w cenie jest olbrzymia i skłaniam się bardziej ku lidlomixowi
Oj, tej akurat nie kojarzę. Kompletnie nie moje rejony.jak już się gdzieś wybierałam to pod Jelenia Górę i do Książa. Ale wygląda bardzo profesjonalnie i przyjemnie dla koni jednocześnie.
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Namisa oby jakoś dotrwać:* dziękuję za te słowa. Jest dokładnie tak jak mówisz. ❤
Idę się położyć i niech bedzie juz nowy dzień
siesiepy lubi tę wiadomość
05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
A-6 wrote:
Siesiepy 🥺🥺🥺 tulę mocno, jeszcze będzie z niej wieloźrebna matka 🍀 Daj znać co wyjdzie w badaniach.
Edit, Prosecco, pięknie 😍
Jejku kiedy ta twoja parapetówka, muszę je wytulić!
Edit2: robicie imprinting? Bo kiedyś słyszałam, że powinno się zostawić źrebię samo sobie (nie przyzwyczajać), ale ponoć się od tego odchodzi.
Imprintingiem bym tego nie nazwala, ot macam wszędzie źrebaka, po nogach, brzuchu, jajcach, uszach, wtykam palce w dupkę i nozdrza, żeby wiedział że tam kiedyś ktoś będzie go dotykał. Takie macanto całego źrebaka całkowicie wystarcza docelowo i daje dobre podłoże do późniejszej pracy.
Ale ja jak mam jednego-dwa na sezon to sobie mogę macać po porodzie i potem nawet codziennie, mogę sobie z nim siedzieć i trzymać jego głowę na kolanach jak spi, czy kłaść się na nim i relaksować. Jakbym miała 10 to byłoby gorzej. 🙈
Współczuję sytuacji z bratem. Wygląda na to że wie co robić, żeby być bezkarnym w tej sytuacji. 😔walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
Ancalime wrote:Siesiepy, z zaciekawieniem przeczytałam Twój wywód. Dużo się można dowiedzieć, widać, że to Twoja pasja! Imię Prosecco 😍.
Sara, ja mam lidlomixa i nie żałuję, że nie zakupiłam droższego termo. Gorąco polecam ❤️
Vivico, gratuluję ❤️. Rosnijcie zdrowo!
A ja mam pytanko do tych, które używają Premom. Co oznacza B na wykresie?
Myślę że to może oznaczać to, że temperatura przekroczyła poziom temperatur sprzed owu. 🤔Ancalime lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
ChocoMonster wrote:Siesiepy piękne konie 🥰 jazda konno to trochę moje niespełnione marzenie. Zawsze chciałam spróbować, jednak na końcu strach wygrywał i nigdy się nie podjęłam. 🥴
Choco, jak przyjedziesz to ja Cię wsadzę na oprowadzanke. Oczywiście po tym jak je wytulisz, wyglaskasz i przestaniesz się ich bac. 😁ChocoMonster lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
inome wrote:Ale mlody ma ciekawe umaszczenie (: piękne!
Claire lubi tę wiadomość
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
siesiepy wrote:Choco, jak przyjedziesz to ja Cię wsadzę na oprowadzanke. Oczywiście po tym jak je wytulisz, wyglaskasz i przestaniesz się ich bac. 😁
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Jemarta wrote:To ciekawe, nie rozumiem tej apki. Kilka dni temu pokazywała przewidywany dzień owu (nawet jak było już po), a teraz już nie pokazuje. Wyświetliła komunikat, że mam mierzyć temperaturę dalej do czasu potwierdzenia owulacji
A-6, współczuję też kiedyś mieliśmy problem z bratem męża (uzależnienia silne od narko i alko). Też uciekał z zakładu, akurat dla nieletnich to jeszcze było wtedy...walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
@choco patrz🤣 pierwsze jazdy plus od razu karmienie i czyszczenie. Glebę zaliczyli też 🤣 matka dostała rudego później bardziej narowisty. I za każdym razem jak jestem w Niemczech idziemy na konie znajoma ma swoje
siesiepy, ChocoMonster, Anett93 lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
ChocoMonster wrote:Ty wiesz, że ja tam w okolicach rodzine mam 🧐 to nie namawiaj, bo serio jeszcze przyjadę 😂
Swojego męża nauczyłam jeździć i śmigał ze mną w tereny na dwóch poprzednich jeszcze koniach. Ahh te galopy leśnymi ścieżkami. 🥰
Także A-6 musisz jeszcze chwilę wytrzymać.ChocoMonster, A-6 lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
Siwego araba widzę! 😁 To u znajomej?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF
1. IMSI:
2. 🔜 7.05 -
Namisa wrote:Ja się czułam ciazowo jakoś przez chwilę, między 7 a 9 tygodniem
Teraz już się nie czuje zupełnie, a przecież beta pewnie jest już w setkach tysięcy.
NaszCud jeśli chcesz zrobić te betę i uważasz że to cię uspokoi to ją zrób. Ale niestety że w ciąży (szczególnie po stracie w przeszłości) spokój jest krótki i trzeba go nieustannie budować w sobie. Wszystkie znaki na niebie i ziemi będą nam mówić że coś jest nie tak - albo dlatego że mało objawów, albo dlatego że właśnie brzuch boli, że mijają tygodnie a samopoczucie jak było takie jest itp. Najpierw badamy betę i upewniamy się czy rośnie, potem z sercem na ramieniu lecimy na USG, potem marzymy o tym żeby mieć już za sobą prenatalne. Ja swojego kropka nie widziałam od poczatku 7 tygodnia i poziom stresu na tej najbliższej wizycie wcale nie bedzie mniejszy niż podczas serduszkowej. Na swoim przykładzie czuje, że nic mi nie daje spokoju długofalowo - ani wzrost bety 500 % normy, ani USG z serduchem, żaden czynnik zewnętrzny. Tylko ja sama sobie mogę dać ten wewnętrzny spokój poprzez dobre myśli, wiarę i ogrom nadziei 🍀🍀🍀 Więc wirtualnie się tym z tobą dziele i niech się ładnie mnoży 💚
Dokladnie to mialam na mysli. Dla kazdej z Nas jest to ciężkie bo to jedyna rzecz na która nie mamy wplywu🤷♀️( poza dbaniem o siebie). Ciąża to koncert objawow. Jak byly i znikaly w I trymestrze to sie martwimy, teraz u mnie w drugim są dni w ktorych zapominam się że jestem w ciąży i na koniec dnia jak sobie przypomne to jestem przerazona czy wszystko okej. Niby prenatalne daja spokoj, pozniej drugi trymestr, ktory ma byc stabilniejszy ale guzik prawda. Przed kazda wizyta jest spory stres a codziennie czlowiek zastanawia się czy aby napewno ten mały dzidzius sobie radzi. Spokoj chyba będzie dopiero jak urodzi się zdrowa dzidzia❤️ czegos zycze Nam wszystkim! I starajacym się i tym noszącym pod sercem dzidzie❤️siesiepy, Namisa, Livka, Vivico, Anett93, Jagodecka, Rica lubią tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
siesiepy wrote:Siwego araba widzę! 😁 To u znajomej?
tylko ten jak go nazywam białasek jest spokojniejszy, dlatego chłopaki na nim. ja czasem ten, czasem rudy. do kompletu pod nogami wielki wilczur biega
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Pięknie to wyglada 🥰 achhh może kiedyś się odważę 😂
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Vico gratulacje 😍♥️🤞
Spokoju i rośnijcie zdrowo ☺️
Siesiepy jak dla mnie to możesz pisać. Bardzo mnie uspokoiły twoje posty ze zdjęciami Twoich koni.
Widać, że je kochasz, uwielbiasz z nimi spędzać czas ♥️siesiepy, Vivico, Rica lubią tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒(udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
ChocoMonster wrote:Pięknie to wyglada 🥰 achhh może kiedyś się odważę 😂
ChocoMonster, Andelulla lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem