Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
ChocoMonster wrote:Ja jestem mega ciekawa tej jutrzejszej wizyty, ciekawe czy już będzie po owu w ogole… skoro po piku owu może wystąpić w ciągu 24-36h to jest możliwość, że na wizycie będę jeszcze przed pęknięciem i tym się martwię. Mam nadzieje, że ten dzisiejszy pik to nie jest jakiś oszukaniec, bo chyba osiwieje.
W ogóle to się boje, że to może być cykl bezowulacyjny przez te zawirowania z owulakami. Wykończę się 😢
Ja byłam na wizycie 32h po podaniu ovitrelle i pęcherzyk nadal był.Był bardzo tkliwy, ledwo mogła mnie gin zbadać. Widać było że się "zmniejsza", zapadnie ścianek było, czyli był w trakcie pękania (ovulacji). Zapisując się na wizytę byłam pewna, że będzie już po, może nawet ciało żółte, a tu taki psikus.O ❤️
Z ❤️ -
Vivico wrote:Podpisuję się pod słowami Eweliny w kierunku Namisy. Jesteś tutaj forumowym skarbem ⭐️☺️
No autentycznie wzruszacie mnie dziewczyny 🥹🥹🥹 To dla mnie wielka radość tu z wami być chociaz już od początku października jestem oficjalnie po fioletowej stronie mocy, ale jakoś nie mogę przestać tutaj zaglądać, za bardzo wyczekuje dwóch kreseczek każdej z was 💖 Kibicuje z całych sił, pamiętam dobrze jak to jest oglądać co miesiąc biele i witać 🙈, pamiętam żywo jakie to uczucie zobaczyć pierwsze dwie kreski, jaka idzie za tym radość ale i morze niepewności i obaw. Dlatego bycie tutaj i przeżywanie tego z wami jest dla mnie super wartościowe, a że już mogę popatrzeć na te starania/same początki ciąży z pewnego dystansu - to łatwiej mi coś doradzić i pokrzepić jakoś. Dlatego dzięki jeszcze raz że mogę tu być i z wami to wszystko przeżywać 🥰💗
Ancalime, ELka, Meeg, Cotakoza, ChocoMonster, Emka06, Vivico, siesiepy, Amunicja, Lipcowa, SandraH.97, EwelinaNowa 😊, Anett93, oloska, bzksz lubią tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Sara30 wrote:Ja takim testom ufam bardziej niż tym z drogerii.
Będziesz jutro powtarzać?ELka, Sara30 lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Meeg wrote:A ja zapytam o coś innego 🙂 Czy w szczęśliwym cyklu było coś innego / nowego np więcej razy serduszkowałyscie ze swoim partnerem czy bardziej precyzyjnie udało się określić owulacje itp ?
Jak to u was wyglądało? 🤞🤰
U mnie właśnie wyjątkowo nie udało się zbyt precyzyjnie ustalić owulacji w tym udanym cyklu, przynajmniej nie od razuDziałaliśmy z mężem średnio co dwa dni, testy owulacyjne wyszły pozytywne wcześniej, potem przestałam testowac i myślałam że już po owu, ale działaliśmy dalej. W 20 dc byłam na monitoringu i według niego byłam tuż przed owulacją (jak się potem okazało na USG ciążowym właśnie w ten dzień najprawdopodobniej była owulacja). No i wynika z tego że ze współżyciem ominelismy dzień owulacji - ❤️ było dzień/dwa przed (rano) i dzień po (wieczorem). Podejrzewam że udało się raczej po tym "przed"
Jedyne co zrobiliśmy inaczej to wprowadziliśmy dwa miesiące wcześniej bardzo solidna suplementację na podstawie planu suplemenatacyjnego z webinaru Kasi Wiecej niż Hormony. I tym razem nie tak że ja biorę, a mąż jak sobie przypomni, tylko rzeczywiście - dzien w dzień, sumiennie. Jedlismy też dużo rzeczy zalecanych w teorii programowania zdrowia dziecka (też z wiedzy webinarowej) - buraki, awokado, tłuste sery, mąż jadł ryby kilka razy w tygodniu (polecam te szproty w pomidorach z puszki, pomidory są kozackie na poprawę parametrów nasienia ze względu na likopen, a ryby to wiadomka). Ja jogowałam solidnie, minimum 3 razy w tygodniu. No i byłam w domu ze względu na mój skrócony urlop macierzyński po poronieniu - zero stresów pracowych, dużo snu, choć rozumiem że to dla wielu raczej nie będzie możliwe do realizacji. Chyba tyle, nic więcej chyba nie zrobiliśmy inaczejMeeg, oloska, Emka06 lubią tę wiadomość
Meeg wrote:A ja zapytam o coś innego 🙂 Czy w szczęśliwym cyklu było coś innego / nowego np więcej razy serduszkowałyscie ze swoim partnerem czy bardziej precyzyjnie udało się określić owulacje itp ?
Jak to u was wyglądało? 🤞🤰
U mnie w pierwszym szczęśliwym totalnie nie pamiętam a nie miałam jeszcze apki żeby zapisywać, a w drugim kochaliśmy się tylko 2 razy przez cały cykl w 10 dc i 14 dc.
W obu cyklach od kilku miesięcy przed piłam 1 x dziennie ovulomed max i brałam prenatal uno a partner Fertilman. Do tego miałam diete o niskim indeksie glikemicznym (teraz jak się nie uda to też rozważę) . Nie robiłam żadnych testów owu, monitoringów, ani nie byłam na żadnych lekach tak jak to ma miejsce teraz.
Aaaa i w drugiej mierzyłam temp ale dopiero po owu i cały czas była koło 37 ale każdy spadek nawet o 1 dziesiąta stopnia przyprawiał mnie prawie o zawal więc przestałam.
W pierwszej ciąży impulsem do zrobienia testu dzień przed planowana @ był brak objawów jak na okres. W drugiej, że już typowo się staraliśmy testowałam już od 8 dpo i 9 dpo był cień i w tej czułam się identycznie jak zawsze na okres.Meeg lubi tę wiadomość
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
Ewiwi wrote:Znalazłam jeden dr max zostawię na rano. Ale nie wiem czy dzisiaj jeszcze tym z neta nie powtórzę wieczorem. Mam zapas a to był przypadkowy "sik" nawet nie czekałam dwie godziny od poprzedniej wizyty w kibelku.
Sikaj, sikaj pooglądam chętnie jakieś cienie 🥰 -
Ewiwi wrote:Znalazłam jeden dr max zostawię na rano. Ale nie wiem czy dzisiaj jeszcze tym z neta nie powtórzę wieczorem. Mam zapas a to był przypadkowy "sik" nawet nie czekałam dwie godziny od poprzedniej wizyty w kibelku.
mimo wszystko kciuki i oby to nie był fałszywy cień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 14:37
05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
NaszCud wrote:Moze nie stresuj się już dzisiaj i poczekaj do rana
mimo wszystko kciuki i oby to nie był fałszywy cień
Meeg lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Hm dziewczyny, skoro wczoraj i dziś był pik to który traktować jako ten prawidłowy?
Dziś wystąpił skok temp🤨
No i drugie pranie skoro wczoraj pik to dziś może być przewidziana owu?
Teraz ten drugi test mnie zbił z tropu🤣🤦🏽♀️👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Bialeekk wrote:Hm dziewczyny, skoro wczoraj i dziś był pik to który traktować jako ten prawidłowy?
Dziś wystąpił skok temp🤨
Teraz ten drugi test mnie zbił z tropu🤣🤦🏽♀️✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Bialeekk wrote:Hm dziewczyny, skoro wczoraj i dziś był pik to który traktować jako ten prawidłowy?
Dziś wystąpił skok temp🤨
Teraz ten drugi test mnie zbił z tropu🤣🤦🏽♀️
Jak temperatura podskoczyła dziś ponad linie podstawowa to ja bym typowała że owu rzeczywiście była wczoraj, dokladnie tak jak pokazuje ci apka. Dziś płodność dalej może być jeszcze wysoka, ale skoro temperatura jest wyższa niż w pierwszej fazie, to może znaczyc że progesteron już rośnie, czyli ciałko żółte po owulacji rozpoczelo swoją prace. Skoro działacie codziennie to nie ma to większego znaczenia, ale jakbym miała strzelać to już jest po 💪 Ale równie dobrze może być to za dwa/trzy dni. Odpuść już, kontrolowanie tego nic ci już nie da oprócz bólu głowy i mocniejszego nakręcania się. Mierz temperaturę spokojnie, powinno teraz ładnie rosnąć. Kciuki 🤞💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 15:04
Sara30 lubi tę wiadomość
Namisa wrote:Jak temperatura podskoczyła dziś ponad linie podstawowa to ja bym typowała że owu rzeczywiście była wczoraj, dokladnie tak jak pokazuje ci apka. Dziś płodność dalej może być jeszcze wysoka, ale skoro temperatura jest wyższa niż w pierwszej fazie, to może znaczyc że progesteron już rośnie, czyli ciałko żółte po owulacji rozpoczelo swoją prace. Skoro działacie codziennie to nie ma to większego znaczenia, ale jakbym miała strzelać to już jest po 💪✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
ChocoMonster wrote:Ale wczoraj był PIK, to jeśli owu ma być to dopiero dziś? 🧐
Jak zrozumiałam pik był wczoraj i przedwczoraj. To LH tak szybko nie spada, czasem kilka dni z rzędu pik się utrzymuje. Temperatura jest znacznie wyższa niż w pierwszej fazie więc teoretycznie coś tam się zadziało albo właśnie jest w trakcie wydarzania się. Ale wiadomo, bez monitoringu to są szacunki - nie da się co do minuty tego ustalić i też nie ma takiej potrzeby. Dwa dni niedoszacowania w te czy w drugą stronę się zdarzają i nie ma to większego znaczenia.15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Namisa wrote:Jak zrozumiałam pik był wczoraj i przedwczoraj. To LH tak szybko nie spada, czasem kilka dni z rzędu pik się utrzymuje. Temperatura jest znacznie wyższa niż w pierwszej fazie więc teoretycznie coś tam się zadziało albo właśnie jest w trakcie wydarzania się. Ale wiadomo, bez monitoringu to są szacunki - nie da się co do minuty tego ustalić i też nie ma takiej potrzeby. Dwa dni niedoszacowania w te czy w drugą stronę się zdarzają i nie ma to większego znaczenia.✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
Namisa wrote:Jak zrozumiałam pik był wczoraj i przedwczoraj. To LH tak szybko nie spada, czasem kilka dni z rzędu pik się utrzymuje. Temperatura jest znacznie wyższa niż w pierwszej fazie więc teoretycznie coś tam się zadziało albo właśnie jest w trakcie wydarzania się. Ale wiadomo, bez monitoringu to są szacunki - nie da się co do minuty tego ustalić i też nie ma takiej potrzeby. Dwa dni niedoszacowania w te czy w drugą stronę się zdarzają i nie ma to większego znaczenia.✨ 08.23 Stasieńko 🩵
-
Zrobię sobie jeszcze jeden dziś na wieczór owulaka i pełen chill jeśli chodzi o ten cykl już😊
Po tym skoku temp wreszcie poczułam się spokojna, ale chciałam was dopytać, bo ja z tymi testami to wiecie- mój pierwszy raz😅👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
ChocoMonster wrote:Kochana wczoraj i dziś PIK u Białek
A okok, bo przed chwilą patrzyłam na jej wykres i coś tam inaczej było, teraz chyba jakaś zmiana zaszłaAlbo ja już się całkiem pogubiłam bo dużo już tych testów tu oglądamy 😁 No to w tej sytuacji owu rzeczywiście może być dziś. Jutro teoretycznie też. Ja się w głównej mierze w szacunkach opieram na sluzie, on jest dla mnie najbardziej miarodajny no a tego nie jestem w stanie u kogoś ocenić 😅 Temperatura może rosnąć przed/po/w trakcie, objawy mogą być przed/po/w trakcie a ten śluz jednak zazwyczaj wydziela się w takim samym albo bardzo podobnym schemacie u jednej kobiety. Gdy progesteron podskoczy to zazwyczaj momentalnie widać zmiany w sluzie - gęstnieje, mętnieje, bieleje. Dopóki ma choć jedną cechę płodną - jest rozciągliwy, śliski, mokry w odczuciu to okres płodny jak dla mnie trwa. Tylko właśnie klucz to się nie zafiksowac na obserwacjach - bo organizm to nie jest komputer, czasem coś się pochrzani i nie da się tego tak łatwo zinterpretować. Ale w wyznaczaniu płodności chodzi o wyznaczenie płodnego okna, kilka dni największego szczytu, nie konkretnego jednego dnia.
Amunicja lubi tę wiadomość
Choco, ja bym się u Ciebie kierowała już tylko temperaturą. Jeśli jutro wzrośnie ponad linie z pierwszej fazy cyklu to owulacja była. Dwa dni temu był spadek, ale ten wzrost powinien być jeszcze wyższy i myślę, że jutro tak będzie.
ChocoMonster lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje