X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Ja jestem mega ciekawa tej jutrzejszej wizyty, ciekawe czy już będzie po owu w ogole… skoro po piku owu może wystąpić w ciągu 24-36h to jest możliwość, że na wizycie będę jeszcze przed pęknięciem i tym się martwię. Mam nadzieje, że ten dzisiejszy pik to nie jest jakiś oszukaniec, bo chyba osiwieje.
    W ogóle to się boje, że to może być cykl bezowulacyjny przez te zawirowania z owulakami. Wykończę się 😢

Ja byłam na wizycie 32h po podaniu ovitrelle i pęcherzyk nadal był.Był bardzo tkliwy, ledwo mogła mnie gin zbadać. Widać było że się "zmniejsza", zapadnie ścianek było, czyli był w trakcie pękania (ovulacji). Zapisując się na wizytę byłam pewna, że będzie już po, może nawet ciało żółte, a tu taki psikus.

O ❤️
    Z ❤️
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivico wrote:
    Podpisuję się pod słowami Eweliny w kierunku Namisy. Jesteś tutaj forumowym skarbem ⭐️☺️

No autentycznie wzruszacie mnie dziewczyny 🥹🥹🥹 To dla mnie wielka radość tu z wami być chociaz już od początku października jestem oficjalnie po fioletowej stronie mocy, ale jakoś nie mogę przestać tutaj zaglądać, za bardzo wyczekuje dwóch kreseczek każdej z was 💖 Kibicuje z całych sił, pamiętam dobrze jak to jest oglądać co miesiąc biele i witać 🙈, pamiętam żywo jakie to uczucie zobaczyć pierwsze dwie kreski, jaka idzie za tym radość ale i morze niepewności i obaw. Dlatego bycie tutaj i przeżywanie tego z wami jest dla mnie super wartościowe, a że już mogę popatrzeć na te starania/same początki ciąży z pewnego dystansu - to łatwiej mi coś doradzić i pokrzepić jakoś. Dlatego dzięki jeszcze raz że mogę tu być i z wami to wszystko przeżywać 🥰💗

Ancalime, ELka, Meeg, Cotakoza, ChocoMonster, Emka06, Vivico, siesiepy, Amunicja, Lipcowa, SandraH.97, EwelinaNowa 😊, Anett93, oloska, bzksz lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Ja takim testom ufam bardziej niż tym z drogerii.

Będziesz jutro powtarzać?
    Znalazłam jeden dr max zostawię na rano. Ale nie wiem czy dzisiaj jeszcze tym z neta nie powtórzę wieczorem. Mam zapas a to był przypadkowy "sik" nawet nie czekałam dwie godziny od poprzedniej wizyty w kibelku.

ELka, Sara30 lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    A ja zapytam o coś innego 🙂 Czy w szczęśliwym cyklu było coś innego / nowego np więcej razy serduszkowałyscie ze swoim partnerem czy bardziej precyzyjnie udało się określić owulacje itp ?

Jak to u was wyglądało? 🤞🤰

U mnie właśnie wyjątkowo nie udało się zbyt precyzyjnie ustalić owulacji w tym udanym cyklu, przynajmniej nie od razu :D Działaliśmy z mężem średnio co dwa dni, testy owulacyjne wyszły pozytywne wcześniej, potem przestałam testowac i myślałam że już po owu, ale działaliśmy dalej. W 20 dc byłam na monitoringu i według niego byłam tuż przed owulacją (jak się potem okazało na USG ciążowym właśnie w ten dzień najprawdopodobniej była owulacja). No i wynika z tego że ze współżyciem ominelismy dzień owulacji - ❤️ było dzień/dwa przed (rano) i dzień po (wieczorem). Podejrzewam że udało się raczej po tym "przed" :D
    Jedyne co zrobiliśmy inaczej to wprowadziliśmy dwa miesiące wcześniej bardzo solidna suplementację na podstawie planu suplemenatacyjnego z webinaru Kasi Wiecej niż Hormony. I tym razem nie tak że ja biorę, a mąż jak sobie przypomni, tylko rzeczywiście - dzien w dzień, sumiennie. Jedlismy też dużo rzeczy zalecanych w teorii programowania zdrowia dziecka (też z wiedzy webinarowej) - buraki, awokado, tłuste sery, mąż jadł ryby kilka razy w tygodniu (polecam te szproty w pomidorach z puszki, pomidory są kozackie na poprawę parametrów nasienia ze względu na likopen, a ryby to wiadomka). Ja jogowałam solidnie, minimum 3 razy w tygodniu. No i byłam w domu ze względu na mój skrócony urlop macierzyński po poronieniu - zero stresów pracowych, dużo snu, choć rozumiem że to dla wielu raczej nie będzie możliwe do realizacji. Chyba tyle, nic więcej chyba nie zrobiliśmy inaczej ;)

Meeg, oloska, Emka06 lubią tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @choco trzymam kciuki za wizytę i daj znać od razu co tam wyszło

ChocoMonster lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • ELka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    A ja zapytam o coś innego 🙂 Czy w szczęśliwym cyklu było coś innego / nowego np więcej razy serduszkowałyscie ze swoim partnerem czy bardziej precyzyjnie udało się określić owulacje itp ?

Jak to u was wyglądało? 🤞🤰

U mnie w pierwszym szczęśliwym totalnie nie pamiętam a nie miałam jeszcze apki żeby zapisywać, a w drugim kochaliśmy się tylko 2 razy przez cały cykl w 10 dc i 14 dc.
    W obu cyklach od kilku miesięcy przed piłam 1 x dziennie ovulomed max i brałam prenatal uno a partner Fertilman. Do tego miałam diete o niskim indeksie glikemicznym (teraz jak się nie uda to też rozważę) . Nie robiłam żadnych testów owu, monitoringów, ani nie byłam na żadnych lekach tak jak to ma miejsce teraz.
    Aaaa i w drugiej mierzyłam temp ale dopiero po owu i cały czas była koło 37 ale każdy spadek nawet o 1 dziesiąta stopnia przyprawiał mnie prawie o zawal więc przestałam.
    W pierwszej ciąży impulsem do zrobienia testu dzień przed planowana @ był brak objawów jak na okres. W drugiej, że już typowo się staraliśmy testowałam już od 8 dpo i 9 dpo był cień i w tej czułam się identycznie jak zawsze na okres.

Meeg lubi tę wiadomość

29.04 ⏸ (22 dc)
    05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
    08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
    18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
    25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
    07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
    21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
    07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
    02.08 👶16t4d 189 g
    30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
    27.09 👶24t4d 918 g
    24.10 👶28t3d 1570 g
    14.11 👶31t3d 2002 g
    05.12 👶34t3d 2700 g
    21.12 👶36t5d 3300 g
    04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm

👩 39 l 🧑 47 l

Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.

age.png
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Znalazłam jeden dr max zostawię na rano. Ale nie wiem czy dzisiaj jeszcze tym z neta nie powtórzę wieczorem. Mam zapas a to był przypadkowy "sik" nawet nie czekałam dwie godziny od poprzedniej wizyty w kibelku.

Sikaj, sikaj pooglądam chętnie jakieś cienie 🥰

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • NaszCud Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Moze nie stresuj się już dzisiaj i poczekaj do rana :) mimo wszystko kciuki i oby to nie był fałszywy cień:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 14:37

05.2019r- 7tc💔
    06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
    19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
    21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
    07.12- mamy ❤6+1
    21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
    19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
    24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
    23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
    25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
    ⏰️13:07
    ⚖️3000g
    🪈54cm
    age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaszCud wrote:
    Moze nie stresuj się już dzisiaj i poczekaj do rana :) mimo wszystko kciuki i oby to nie był fałszywy cień:)
    Wiesz to chyba uzależnienie od testów obojętnie jakich. 🤣 Jak uda mi się wysiedzieć 3 godziny mało pijąc to zrobię. Ale że latam do łazienki co chwila to watpliwe

Meeg lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm dziewczyny, skoro wczoraj i dziś był pik to który traktować jako ten prawidłowy?
    Dziś wystąpił skok temp🤨
    No i drugie pranie skoro wczoraj pik to dziś może być przewidziana owu?
    Teraz ten drugi test mnie zbił z tropu🤣🤦🏽‍♀️

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Hm dziewczyny, skoro wczoraj i dziś był pik to który traktować jako ten prawidłowy?
    Dziś wystąpił skok temp🤨
    Moim zdaniem dziś PIK właściwy, jutro owu. Owu może wystąpić 3 dni przed lub 3 dni po spadku. Popatrz u mnie, dwa dni temu spadek, a jutro owu

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie testuje, co ma być to będzie. Mam absolutnie dość tego cyklu i wrzucam na luz 🥳

Namisa, ELka, Ewiwi, oli23, Anett93 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Dziś wystąpił skok temp🤨

Jak temperatura podskoczyła dziś ponad linie podstawowa to ja bym typowała że owu rzeczywiście była wczoraj, dokladnie tak jak pokazuje ci apka. Dziś płodność dalej może być jeszcze wysoka, ale skoro temperatura jest wyższa niż w pierwszej fazie, to może znaczyc że progesteron już rośnie, czyli ciałko żółte po owulacji rozpoczelo swoją prace. Skoro działacie codziennie to nie ma to większego znaczenia, ale jakbym miała strzelać to już jest po 💪 Ale równie dobrze może być to za dwa/trzy dni. Odpuść już, kontrolowanie tego nic ci już nie da oprócz bólu głowy i mocniejszego nakręcania się. Mierz temperaturę spokojnie, powinno teraz ładnie rosnąć. Kciuki 🤞💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2022, 15:04

Sara30 lubi tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Jak temperatura podskoczyła dziś ponad linie podstawowa to ja bym typowała że owu rzeczywiście była wczoraj, dokladnie tak jak pokazuje ci apka. Dziś płodność dalej może być jeszcze wysoka, ale skoro temperatura jest wyższa niż w pierwszej fazie, to może znaczyc że progesteron już rośnie, czyli ciałko żółte po owulacji rozpoczelo swoją prace. Skoro działacie codziennie to nie ma to większego znaczenia, ale jakbym miała strzelać to już jest po 💪
    Ale wczoraj był PIK, to jeśli owu ma być to dopiero dziś? 🧐

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Ale wczoraj był PIK, to jeśli owu ma być to dopiero dziś? 🧐

Jak zrozumiałam pik był wczoraj i przedwczoraj. To LH tak szybko nie spada, czasem kilka dni z rzędu pik się utrzymuje. Temperatura jest znacznie wyższa niż w pierwszej fazie więc teoretycznie coś tam się zadziało albo właśnie jest w trakcie wydarzania się. Ale wiadomo, bez monitoringu to są szacunki - nie da się co do minuty tego ustalić i też nie ma takiej potrzeby. Dwa dni niedoszacowania w te czy w drugą stronę się zdarzają i nie ma to większego znaczenia.

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Jak zrozumiałam pik był wczoraj i przedwczoraj. To LH tak szybko nie spada, czasem kilka dni z rzędu pik się utrzymuje. Temperatura jest znacznie wyższa niż w pierwszej fazie więc teoretycznie coś tam się zadziało albo właśnie jest w trakcie wydarzania się. Ale wiadomo, bez monitoringu to są szacunki - nie da się co do minuty tego ustalić i też nie ma takiej potrzeby. Dwa dni niedoszacowania w te czy w drugą stronę się zdarzają i nie ma to większego znaczenia.
    Kochana wczoraj i dziś PIK u Białek

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    To ja się zapytam o moje LH. Jest możliwe by tak szybko spadło? O 9:00 PIK, o 13 po piku. Chyba, że skok nastąpił w nocy i udało mi się w ostatniej chwili go złapać? Jak myślisz?

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię sobie jeszcze jeden dziś na wieczór owulaka i pełen chill jeśli chodzi o ten cykl już😊
    Po tym skoku temp wreszcie poczułam się spokojna, ale chciałam was dopytać, bo ja z tymi testami to wiecie- mój pierwszy raz😅

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Kochana wczoraj i dziś PIK u Białek

A okok, bo przed chwilą patrzyłam na jej wykres i coś tam inaczej było, teraz chyba jakaś zmiana zaszła :D Albo ja już się całkiem pogubiłam bo dużo już tych testów tu oglądamy 😁 No to w tej sytuacji owu rzeczywiście może być dziś. Jutro teoretycznie też. Ja się w głównej mierze w szacunkach opieram na sluzie, on jest dla mnie najbardziej miarodajny no a tego nie jestem w stanie u kogoś ocenić 😅 Temperatura może rosnąć przed/po/w trakcie, objawy mogą być przed/po/w trakcie a ten śluz jednak zazwyczaj wydziela się w takim samym albo bardzo podobnym schemacie u jednej kobiety. Gdy progesteron podskoczy to zazwyczaj momentalnie widać zmiany w sluzie - gęstnieje, mętnieje, bieleje. Dopóki ma choć jedną cechę płodną - jest rozciągliwy, śliski, mokry w odczuciu to okres płodny jak dla mnie trwa. Tylko właśnie klucz to się nie zafiksowac na obserwacjach - bo organizm to nie jest komputer, czasem coś się pochrzani i nie da się tego tak łatwo zinterpretować. Ale w wyznaczaniu płodności chodzi o wyznaczenie płodnego okna, kilka dni największego szczytu, nie konkretnego jednego dnia.

Amunicja lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco, ja bym się u Ciebie kierowała już tylko temperaturą. Jeśli jutro wzrośnie ponad linie z pierwszej fazy cyklu to owulacja była. Dwa dni temu był spadek, ale ten wzrost powinien być jeszcze wyższy i myślę, że jutro tak będzie.

ChocoMonster lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ