X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest mi wiecznie zimno
Odpowiedz

Jest mi wiecznie zimno

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej optymalnie jest mi powyżej 30 stopni. Wtedy ani razu nie zdąży mi się zadrżeć z zimna ani mieć gęsiej skórki.
    Ostatni tydzień chodziłam już do pracy w kurtce, dziś pierwszy raz od 28 sierpnia rano byłam w rozpiętej, a po południu bez.
    Natomiast poniżej 10 jest już dla mnie "mróz". Nie produkują kurtek, w których byłoby mi ciepło.
    Inni w 30-35 stopniach umierają, optymalnie jest im przy 15-20, a dopiero grubo poniżej zera marzną. Widzę czasami ludzi zimą chodzących w krótkim rękawku, a jak wy macie?
    Ktoś może wie, dlaczego tak się pod tym względem różnimy?

• gwzd Koleżanka

Wysłany: 26 października 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyznaję zasadę, że lepiej za zimno niż za ciepło. Sweter czy kurtkę zawsze mogę zarzucić ale co jak człowiek płynie siedząc już nago w mieszkaniu? Nic więcej nie zrobisz. Prysznic nie działa, człowiek mokry, spocony i się klei. Fujka. A to w mieszkaniu. Na zewnątrz musisz coś ubrać i to tylko potęguje gorąc. Dla mnie o upale nie świadczy sama temperatura a ogólnie warunki - wiatr, wilgotność, wysokość słońca. Bywają dni, że nie odczuwam, że jest 30 stopni a niekiedy te 30, sprawia wrażenie jakby było 50. Mieszkam nad morzem i tu odczuwalne, męczące upały zaczynają się w granicy 30-33 stopni i to po kilku dniach gdy już powietrze się mocno nagrzeje. Tak najczęściej jest w miarę przyjemny wiatr i nie ma tragedii. Ale im dalej na południe i jest gorzej. U mojej mamy granica upału to dla mnie 25 stopni. Jest cicho, powietrze jest nagrzane i jest nieprzyjemnie. Ja jestem w grupie tych, co lubią chłód. Lepiej się czuje, lepiej funkcjonuje. Bardzo lubię zimę i szkoda, że jej u nas nie ma. Są dziwne pluchy i deszcze. Ale wtedy sprawdzają się odpowiednie ubrania. Bo właśnie przy upale to jakby się człowiek nie ubrał - będzie źle. Przy zimach i deszczach - jest mnóstwo sposobów by czuć się komfortowo.
    A jeśli chcesz sobie dogrzxać dodatkowo łazienkę czy sypialnię , kup sobie termowentylator. Obecnie w Leroy Merlin jest wiele energooszczędnych modeli.brał - będzie źle. Przy zimach i deszczach - jest mnóstwo sposobów by czuć się komfortowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 10:02

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ