X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest mi wiecznie zimno
Odpowiedz

Jest mi wiecznie zimno

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej optymalnie jest mi powyżej 30 stopni. Wtedy ani razu nie zdąży mi się zadrżeć z zimna ani mieć gęsiej skórki.
    Ostatni tydzień chodziłam już do pracy w kurtce, dziś pierwszy raz od 28 sierpnia rano byłam w rozpiętej, a po południu bez.
    Natomiast poniżej 10 jest już dla mnie "mróz". Nie produkują kurtek, w których byłoby mi ciepło.
    Inni w 30-35 stopniach umierają, optymalnie jest im przy 15-20, a dopiero grubo poniżej zera marzną. Widzę czasami ludzi zimą chodzących w krótkim rękawku, a jak wy macie?
    Ktoś może wie, dlaczego tak się pod tym względem różnimy?

• gwzd Koleżanka

Wysłany: 26 października 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyznaję zasadę, że lepiej za zimno niż za ciepło. Sweter czy kurtkę zawsze mogę zarzucić ale co jak człowiek płynie siedząc już nago w mieszkaniu? Nic więcej nie zrobisz. Prysznic nie działa, człowiek mokry, spocony i się klei. Fujka. A to w mieszkaniu. Na zewnątrz musisz coś ubrać i to tylko potęguje gorąc. Dla mnie o upale nie świadczy sama temperatura a ogólnie warunki - wiatr, wilgotność, wysokość słońca. Bywają dni, że nie odczuwam, że jest 30 stopni a niekiedy te 30, sprawia wrażenie jakby było 50. Mieszkam nad morzem i tu odczuwalne, męczące upały zaczynają się w granicy 30-33 stopni i to po kilku dniach gdy już powietrze się mocno nagrzeje. Tak najczęściej jest w miarę przyjemny wiatr i nie ma tragedii. Ale im dalej na południe i jest gorzej. U mojej mamy granica upału to dla mnie 25 stopni. Jest cicho, powietrze jest nagrzane i jest nieprzyjemnie. Ja jestem w grupie tych, co lubią chłód. Lepiej się czuje, lepiej funkcjonuje. Bardzo lubię zimę i szkoda, że jej u nas nie ma. Są dziwne pluchy i deszcze. Ale wtedy sprawdzają się odpowiednie ubrania. Bo właśnie przy upale to jakby się człowiek nie ubrał - będzie źle. Przy zimach i deszczach - jest mnóstwo sposobów by czuć się komfortowo.
    A jeśli chcesz sobie dogrzxać dodatkowo łazienkę czy sypialnię , kup sobie termowentylator. Obecnie w Leroy Merlin jest wiele energooszczędnych modeli.brał - będzie źle. Przy zimach i deszczach - jest mnóstwo sposobów by czuć się komfortowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 10:02

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ