Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest mi wiecznie zimno
Odpowiedz

Jest mi wiecznie zimno

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Annite Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej optymalnie jest mi powyżej 30 stopni. Wtedy ani razu nie zdąży mi się zadrżeć z zimna ani mieć gęsiej skórki.
    Ostatni tydzień chodziłam już do pracy w kurtce, dziś pierwszy raz od 28 sierpnia rano byłam w rozpiętej, a po południu bez.
    Natomiast poniżej 10 jest już dla mnie "mróz". Nie produkują kurtek, w których byłoby mi ciepło.
    Inni w 30-35 stopniach umierają, optymalnie jest im przy 15-20, a dopiero grubo poniżej zera marzną. Widzę czasami ludzi zimą chodzących w krótkim rękawku, a jak wy macie?
    Ktoś może wie, dlaczego tak się pod tym względem różnimy?

• gwzd Koleżanka

Wysłany: 26 października 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyznaję zasadę, że lepiej za zimno niż za ciepło. Sweter czy kurtkę zawsze mogę zarzucić ale co jak człowiek płynie siedząc już nago w mieszkaniu? Nic więcej nie zrobisz. Prysznic nie działa, człowiek mokry, spocony i się klei. Fujka. A to w mieszkaniu. Na zewnątrz musisz coś ubrać i to tylko potęguje gorąc. Dla mnie o upale nie świadczy sama temperatura a ogólnie warunki - wiatr, wilgotność, wysokość słońca. Bywają dni, że nie odczuwam, że jest 30 stopni a niekiedy te 30, sprawia wrażenie jakby było 50. Mieszkam nad morzem i tu odczuwalne, męczące upały zaczynają się w granicy 30-33 stopni i to po kilku dniach gdy już powietrze się mocno nagrzeje. Tak najczęściej jest w miarę przyjemny wiatr i nie ma tragedii. Ale im dalej na południe i jest gorzej. U mojej mamy granica upału to dla mnie 25 stopni. Jest cicho, powietrze jest nagrzane i jest nieprzyjemnie. Ja jestem w grupie tych, co lubią chłód. Lepiej się czuje, lepiej funkcjonuje. Bardzo lubię zimę i szkoda, że jej u nas nie ma. Są dziwne pluchy i deszcze. Ale wtedy sprawdzają się odpowiednie ubrania. Bo właśnie przy upale to jakby się człowiek nie ubrał - będzie źle. Przy zimach i deszczach - jest mnóstwo sposobów by czuć się komfortowo.
    A jeśli chcesz sobie dogrzxać dodatkowo łazienkę czy sypialnię , kup sobie termowentylator. Obecnie w Leroy Merlin jest wiele energooszczędnych modeli.brał - będzie źle. Przy zimach i deszczach - jest mnóstwo sposobów by czuć się komfortowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 10:02

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ