X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Karmienie piersią a starania o kolejne dziecko.
Odpowiedz

Karmienie piersią a starania o kolejne dziecko.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MamaMary Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich. Jestem tu nowa i od niedawna staramy się z mężem o drugie dziecko. Nasza starsza córeczka ma 2,5 roku i jest totalną cycoholiczką. Cykle mam bardzo nieregularne i często bardzo długie, nawet do 50 dni. Chce zacząć mierzyć tempkę, ale, spiąc z ssakiem, trudno o regularność, a tym samym, wiarygodność pomiarów. Jestem w stanie rozpoznać swoj śluz i mam bolesne owulacje, ale trudno przewidzieć, kiedy faktycznie ona nastąpi, a moj mąż często wyjeżdża i trudno nam wcelować we właściwy moment :/ Czy sa tu mamy karmiące, starające sie o kolejne ssaki?

MamaMary
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest juz podobny temat tylko troche zleciał i był na 3 stronie, moze zaglądnij tam i poczytaj :)

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/starania-przy-karmieniu-piersia,10791.html

Jeszcze do niedawna byłam mamą starajacą się i karmiącą ale nam sie udało i juz jutro zaczynam drugi trymestr. POWODZENIA!!!

W razie pytań pisz, jeśli będe umiała odpowiem

caur359.png
    3ro1ov5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ