Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne kiedy beta?
Odpowiedz

kiedy beta?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • andzia13 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem tu nowa,mam taki problem ponieważ dwie poprzednie ciąże poroniłam 1-w 14tc,2-w 7tc, było to dwa lata temu, od roku staram się na luzie podchodzić do tematu ciąży,ale ostatnie trzy miesiące zaczęlam robić wykresy i przykładać do tego większą wagę. I oto w tym miesiącu jest tak, teraz jestem w 22 dc, i to jest 8 dpo, ( robiony test ow) w 3 dpo zaczęły mnie boleć krzyże i dół brzucha i jajniki jak na okres i tak jest do dziś, dziś skoczyła mi temperatura na 37.5 i mam taki wodnisty śluz,a że jestem niecierpliwa to wczoraj rano zrobiłam betę bo cos mnie podkusiło zęby zrobić test pepino i wyszła bladuchna kreseczka dwa dni temu a wczoraj przed beta drugi test i nic wiec polecialam na bete-co jest nie tak. Dziś odbieram wyniki a tu <0.1 i stad moje pytanie czy któraś z Pań tak miała i czy jest jakaś jeszcze szansa na dzidziusia w tym cyklu? Czy beta zrobiona była za wcześnie i jest jeszcze szansa?

Andzia
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa na ciążę jest jak w każdym cyklu 50/50. Objawy o których piszesz zdarzają się w każdym cyklu, więc nie podciągałabym ich na siłę pod ciążę.

8dpo to zdecydowanie za wcześnie na jakiekolwiek testy. Siknij na testa za 5 dni, jeśli coś wyjdzie idź na betę.

Tyle.

Maialen lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • andzia13 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzieki

Andzia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ