Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kiedy mogła wystąpić owulacja?
Odpowiedz

Kiedy mogła wystąpić owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Huda Nowa

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Od 3 miesięcy staramy się i dziecko. Mam nie regularne cykle i co miesiac nie jestem w stanie określić kiedy dokladnie wystąpiła owulacja. 10,11,12.07.2018 test owulacyjny wyszedl pozytywnie. Śluz jakikolwiek jaki zauważyłam byl 12.07. Natomiast temperatyra wzrosła dopiero dzis (15.07). Jak mam to interpretowac? Pomóżcie???!!!

• terka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huda wrote:
    Witam! Od 3 miesięcy staramy się i dziecko. Mam nie regularne cykle i co miesiac nie jestem w stanie określić kiedy dokladnie wystąpiła owulacja. 10,11,12.07.2018 test owulacyjny wyszedl pozytywnie. Śluz jakikolwiek jaki zauważyłam byl 12.07. Natomiast temperatyra wzrosła dopiero dzis (15.07). Jak mam to interpretowac? Pomóżcie???!!!

Ciężko określić dokładnie dzień na podstawie samego wykresu (którego i tak nie widzę wiec tym bardziej). Mozna określić czas płodny, okoloowulacyjny którymi to dniami są te co pisałaś. Test owulacyjny wychodzi 24-36h przed owulacja.
    A temperatura potrafi wzrastać po 2 dniach od owulacji, co też jest prawidłowe.
    Tak wiec gdzieś w okolicach 12.07-14.07 powinna byc owulacja ;) mierz dalej temperaturę :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ