Kiedy mogłam mieć owulację ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj ginekolog stwierdził, że owulacja była, na monitoringu było śliczne ciałko żółte. Na pewno nie miałam owulki 22dc (byłam u innego gina i na monitoringu było widać pęcherzyk dominujący) teraz moje pytanie, kiedy mogę testować skoro cykl przez chorobę mi się wydłużył a owulacja była od 23dc> do, no właśnie kiedy najpóżniej mogła wystąpić u mnie owulacja ? Dziś jest 36dc i ciałko żółte.
-
Masz tyle zignoroawanych temperatur, ze to "kiedy" moglo wystapic kiedykolwiek 31dc wyglada na TEN dzien:) A tego 22dc ile mial pecherzyk dominujacy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 19:08
kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNajpóźniej 12 dni od dzisiaj, gdyby owulka była wczoraj (albo 13-tego dnia, gdyby była dziś rano, no ale to już chyba mało prawdopodobne) Ciałko żółte robi się od razu po owulce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 19:31
Fatim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak, tzn. ciałko żółte przy @ zanika, wchłania się z powrotem. Czasem jeszcze jest widoczne w pierwszych dniach @ takie obkurczone i malutkie, już degenerujące, a potem zanika całkowicie.
Jutro też może być, ale ja się trzymam mojego "zakładu" - 25 dc owulka, więc pojutrze @ przy 12-dniowej FL Ciekawa sprawa z Twoim wykresem -
No i owulacji raczej nie bylo 24dc 25 tez raczej nie, bo ani ciazy ani @ mam jaz dosyc, bo strasznie bola mnie cycki i sutki moglaby ta @ juz przyjsc a nie bawic sie ze mna iprzykrosc sprawiac...myslicie, ze owulacje w takim wypadku byla 31dc ? Ja juz nic nie wiem
-
Nie wiem czy jest sens skoro nawet nie wiem kiedy ta owulacja byla, mialam robic badania na poczatku cyklu a ten mi sie tak przedluza, ze poczatek wyjdzie mi pewnie przed sylwetrem lub lub w... Cholera i kiedy ja zrobie te badania jak pozniej jest weekend grrrr wstretna @
Jeśli owu byłaby w 31dc to @ chyba powinna być w poniedziałek, wtorek ? -
nick nieaktualnyFatim, ja miałam poprzedni cykl podobny do Twojego, z tymże ja chyba owulacji nie miałam, dlatego tak mi się wydłużył. Chora nie byłam, leków/antybiotyków nie brałam, a testy owulacyjne cały czas wychodziły negatywne. No I śluzu kompletnie brak. Mój cykl trwał 41 dni i okres przyszedł niespodziewanie, nawet mnie nic nie bolało. Nigdy wcześniej mi się tak nie zdarzyło. Zawsze cykle miałam książkowe 27-28 dniowe. Testy ciążowe też wychodziły u mnie negatywne. Wiem jak się czujesz, bo przeżywałam to kilka tyhodni temu i wiem jaki to stres jak @ nie przychodzi a ciąży nie ma.
Choć u Ciebie może być inaczej i z całego serca życzę Ci dwóch kreseczek na teście.