Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kiedy zacząć stosować testy owulacyjne?
Odpowiedz

Kiedy zacząć stosować testy owulacyjne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Invisible90 Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nie wiem czy gdzieś jest taki temat już, nie znalazłam a potrzebuje porady. Mój styczniowy cykl trwał 31 dni, w lutym miał 25 a w marcu 33 dni. W tym miesiącu chciałabym spróbować z testami owulacyjnymi i nie wiem którego dnia zacząć testować przez to, że moje cykle są nieregularne. W styczniu owulacja przypadła na 19 dc, w lutym na 14 dc, a w marcu na 22 dc. Proszę poradzicie mi kiedy zacząć.
    Pozdrawiam Was

Laura ❤️
    klz99vvjopfii6xl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.
    Mam podobne cykle,testuję od 9-iu miesięcy, zaczynałam 13, 15 dzień cylku, ale teraz testuję do 11 dnia cyklu bo cylke są różne.
    A jakich testów używasz? Ja te z allegro choć nie są najlepsze ale jak pokażą dwie kreski to na potwierdzenie biorę test z apteki i zawsze się zgadza.

• MamaNl Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja zaczynam w 10dc ale mam zawsze więcej niż 5szt testów także kontynuuje nawet po owym żeby poznać lepiej swój cykl

Joanna …
    Jest synuś Bruno 💙
    event.png
  • alfica Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam podobnie, choć dosyć często sugeruję się upławami - jak zaczyna się robić wilgotniej, zaczynam testować (nawet jeśli to 9dc)

• Invisible90 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też będę musiała wykorzystać więcej niż jedno opakowanie testów. Ja kupiłam testy z apteki firmy apteo. Pierwszy raz będę stosować testy owulacyjne, wcześniej sugerowałam się temperaturą i objawami, ale może źle je odczytuje, bo to już 8 cs.

Laura ❤️
    klz99vvjopfii6xl.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invisible90, polecam zacząć testować zaraz po skończonej @ - poznasz swój cykl i będziesz bardziej pewna zbliżającej się owulacji.
    I zdecydowanie polecam testy z apteki, a nie z allegro.
    Ja wiem, że to spory koszt, ale uwierz, że trochę się już natestowałam i później zawsze żałowałam kupna tych tańszych.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Invisible90 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Invisible90, polecam zacząć testować zaraz po skończonej @ - poznasz swój cykl i będziesz bardziej pewna zbliżającej się owulacji.
    Ja wiem, że to spory koszt, ale uwierz, że trochę się już natestowałam i później zawsze żałowałam kupna tych tańszych.
    Dziękuję za radę, może rzeczywiście zacznę już dziś.
    Pozdrawiam :)

Laura ❤️
    klz99vvjopfii6xl.png

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invisible90 wrote:
    Dziękuję za radę, może rzeczywiście zacznę już dziś.
    Pozdrawiam :)
    Wydaje mi się, że tym bardziej jest to dobry pomysł, gdyż sama napisałaś, że masz nieregularne cykle.
    Powodzenia! :)

mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:

Jaki test polecasz?

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzioszka wrote:
    Jaki test polecasz?

U mnie najlepiej się sprawdza LH-test owulacyjny 5 szt z mamą i dzieckiem na opakowaniu.

Poniżej link do grafiki google:

https://www.google.pl/search?q=testy+owulacyjne+apteka&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiq5MS42bPTAhXIiywKHVI_C_8Q_AUIBigB&biw=1366&bih=672#imgrc=fVWWns3tF50wuM:

Przynajmniej nie ma wątpliwości kiedy wychodzi pozytyw a kiedy tylko można przypuszczać. To moje subiektywne zdanie.

Jakbyś była zainteresowana kupnem, to porównaj ceny w kilku aptekach, bo są czasami promocje na nie i zamiast płacić 25 zł, to kosztują 15 zł.

mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    U mnie najlepiej się sprawdza LH-test owulacyjny 5 szt z mamą i dzieckiem na opakowaniu.

Poniżej link do grafiki google:

https://www.google.pl/search?q=testy+owulacyjne+apteka&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiq5MS42bPTAhXIiywKHVI_C_8Q_AUIBigB&biw=1366&bih=672#imgrc=fVWWns3tF50wuM:

Przynajmniej nie ma wątpliwości kiedy wychodzi pozytyw a kiedy tylko można przypuszczać. To moje subiektywne zdanie.

Jakbyś była zainteresowana kupnem, to porównaj ceny w kilku aptekach, bo są czasami promocje na nie i zamiast płacić 25 zł, to kosztują 15 zł.

Dziękuję, zapytam o ten test w mojej aptece, nawet jak będzie te 25 zł kosztował, to zawsze pewniej jest kupić coś drożej a pewnego, niż np. przez allegro, gdzie te testy nie wiadomo jak są przechowywane :)

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, o tym właśnie pisałam wcześniej, madzioszka. Jednakże, jak zaczniesz robić testy owu tuż po @, to tych opakowań w miesiącu zużyjesz dwa, może trzy, także jak jest możliwość kupić je trochę taniej, to dlaczego nie ;) O to mi chodziło :)

mam Córeczkę <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ