Kiedy zacząć stosować testy owulacyjne?
-
Witam. Nie wiem czy gdzieś jest taki temat już, nie znalazłam a potrzebuje porady. Mój styczniowy cykl trwał 31 dni, w lutym miał 25 a w marcu 33 dni. W tym miesiącu chciałabym spróbować z testami owulacyjnymi i nie wiem którego dnia zacząć testować przez to, że moje cykle są nieregularne. W styczniu owulacja przypadła na 19 dc, w lutym na 14 dc, a w marcu na 22 dc. Proszę poradzicie mi kiedy zacząć.
Pozdrawiam Was -
nick nieaktualnyWitaj.
Mam podobne cykle,testuję od 9-iu miesięcy, zaczynałam 13, 15 dzień cylku, ale teraz testuję do 11 dnia cyklu bo cylke są różne.
A jakich testów używasz? Ja te z allegro choć nie są najlepsze ale jak pokażą dwie kreski to na potwierdzenie biorę test z apteki i zawsze się zgadza. -
Ja chyba też będę musiała wykorzystać więcej niż jedno opakowanie testów. Ja kupiłam testy z apteki firmy apteo. Pierwszy raz będę stosować testy owulacyjne, wcześniej sugerowałam się temperaturą i objawami, ale może źle je odczytuje, bo to już 8 cs.
-
Invisible90, polecam zacząć testować zaraz po skończonej @ - poznasz swój cykl i będziesz bardziej pewna zbliżającej się owulacji.
I zdecydowanie polecam testy z apteki, a nie z allegro.
Ja wiem, że to spory koszt, ale uwierz, że trochę się już natestowałam i później zawsze żałowałam kupna tych tańszych.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Klara Wysocka wrote:Invisible90, polecam zacząć testować zaraz po skończonej @ - poznasz swój cykl i będziesz bardziej pewna zbliżającej się owulacji.
Ja wiem, że to spory koszt, ale uwierz, że trochę się już natestowałam i później zawsze żałowałam kupna tych tańszych.
Pozdrawiam -
Invisible90 wrote:Dziękuję za radę, może rzeczywiście zacznę już dziś.
Pozdrawiam
Powodzenia!IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualnyKlara Wysocka wrote:Invisible90, polecam zacząć testować zaraz po skończonej @ - poznasz swój cykl i będziesz bardziej pewna zbliżającej się owulacji.
Ja wiem, że to spory koszt, ale uwierz, że trochę się już natestowałam i później zawsze żałowałam kupna tych tańszych.
Jaki test polecasz? -
madzioszka wrote:Jaki test polecasz?
U mnie najlepiej się sprawdza LH-test owulacyjny 5 szt z mamą i dzieckiem na opakowaniu.
Poniżej link do grafiki google:
https://www.google.pl/search?q=testy+owulacyjne+apteka&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiq5MS42bPTAhXIiywKHVI_C_8Q_AUIBigB&biw=1366&bih=672#imgrc=fVWWns3tF50wuM:
Przynajmniej nie ma wątpliwości kiedy wychodzi pozytyw a kiedy tylko można przypuszczać. To moje subiektywne zdanie.
Jakbyś była zainteresowana kupnem, to porównaj ceny w kilku aptekach, bo są czasami promocje na nie i zamiast płacić 25 zł, to kosztują 15 zł.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualnyKlara Wysocka wrote:U mnie najlepiej się sprawdza LH-test owulacyjny 5 szt z mamą i dzieckiem na opakowaniu.
Poniżej link do grafiki google:
https://www.google.pl/search?q=testy+owulacyjne+apteka&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiq5MS42bPTAhXIiywKHVI_C_8Q_AUIBigB&biw=1366&bih=672#imgrc=fVWWns3tF50wuM:
Przynajmniej nie ma wątpliwości kiedy wychodzi pozytyw a kiedy tylko można przypuszczać. To moje subiektywne zdanie.
Jakbyś była zainteresowana kupnem, to porównaj ceny w kilku aptekach, bo są czasami promocje na nie i zamiast płacić 25 zł, to kosztują 15 zł.
Dziękuję, zapytam o ten test w mojej aptece, nawet jak będzie te 25 zł kosztował, to zawsze pewniej jest kupić coś drożej a pewnego, niż np. przez allegro, gdzie te testy nie wiadomo jak są przechowywaneKlara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Jasne, o tym właśnie pisałam wcześniej, madzioszka. Jednakże, jak zaczniesz robić testy owu tuż po @, to tych opakowań w miesiącu zużyjesz dwa, może trzy, także jak jest możliwość kupić je trochę taniej, to dlaczego nie O to mi chodziłoIVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -