X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Kiedy zrobić betę?
Odpowiedz

Kiedy zrobić betę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • M_onia Nowa

Wysłany: 6 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    To mój pierwszy wpis tutaj. Od czerwca staramy się o dziecko. Udało się we wrześniu niestety ciąża biochemiczna. Od tamtej pory nic… do teraz. Owulacja była prawdopodobnie 19 dc lub 20 dc (23-24.12). Testy sikanie zrobiłam 27, 28 dc i był cień cienia (widział to też mąż). Poszłam na betę 2.30… dziś jestem dzień po terminie okresu (33 dc) i nadal nic, przestałam robić testy od bety. Czy jest nadzieja? Czy wtedy mogło być za wcześnie? Z objawów: senność, ciągnięcie szczególnie w lewym jajniku.

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób ta betę jutro ponownie jak jesteś w ciąży to już w tym czasie powinna być pozytywna.

M_onia lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞
    09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
    🔜 29.01. I prenatalne 🤞🏽

preg.png
  • Panika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_onia wrote:
    To mój pierwszy wpis tutaj. Od czerwca staramy się o dziecko. Udało się we wrześniu niestety ciąża biochemiczna. Od tamtej pory nic… do teraz. Owulacja była prawdopodobnie 19 dc lub 20 dc (23-24.12). Testy sikanie zrobiłam 27, 28 dc i był cień cienia (widział to też mąż). Poszłam na betę 2.30… dziś jestem dzień po terminie okresu (33 dc) i nadal nic, przestałam robić testy od bety. Czy jest nadzieja? Czy wtedy mogło być za wcześnie? Z objawów: senność, ciągnięcie szczególnie w lewym jajniku.

Zrób sikańca jeszcze raz, bo już jesteś po terminie @ i powinno już coś wyjść, albo powtórz betę i będziesz miała 100% odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 06:46

2 lata starań o pierwszy cud 🧸

Ona 👱‍♀️
    IO - wyleczona ✅
    MUCH ✅
    AMH - 0,86 (do powtórzenia)
    HSG ✅

On 🧔🏻
    ŻPN II/III ⁉️
    Morfologia 2%
    Plemniki 27mln/ml (norma >16)
    DFI 25%
    Ruch postępowy A+B= 17%
    Ruchomych 24 %
    Nieruchomych 75 %
    Posiew ✅
    Hormony ✅

Suplementy 01.25
    Inseminacja 📌
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_onia wrote:

Cień cienia mógł być kreską fabryczną niestety :(

Ja bym jutro powtórzyła test miej w razie co dwa w gotowości jakby była wątpliwość i jak coś wyjdzie poszła na betę.

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ